Så er det dragster 10.000 CV: Vi rejste til helvede

Den magiske formel er CH3NO2. For der sov han i kemi klasse: Ifølge lærebogen, er nitromethan, en farveløs væske, med lidt intens lugt og meget brandfarlige. Nu kommer det vigtige: nitromethan Du kan detonere. Og den bedste måde at studere udseendet, lyd og føler, at producere disse sprængninger i praksis deltage i et kapløb NHRA Dragster. The National Hot Rod Association er i USA (og andre steder), den højeste myndighed i spørgsmål om dragster.

Såsom i kolde tal: Bil racing Top Fuel (Ekstremt lange tynde stænger med forreste folde cykeldæk og kraftfuld 8-cylindrede motorer i V bag førersædet) spiser spor acceleration på mindre end fire sekunder. På tidspunktet for at passere målstregen, efter at lidt mere end 300 meter, disse raketter 1.1 tons vægt let kan findes 500 km / t. Under opstart acceleration det beløber sig til 4G mens bremsning når 5g af en faldskærm, der tjener til at stoppe. Af sikkerhedsmæssige årsager har den klassiske distance på en kvart mile (402 meter) stoppet fløjet siden 2009 bortset fra de lavere klasser: Scott Kalitta lidt en dødsulykke et par måneder tidligere.

Brændstof dragsters Top: lyden af ​​dyret

den støvle Top Fuel dragster man kan ikke sammenlignet med noget i verden. Så meget, med lanceringen af ​​en raket fra Baikonur Cosmodrome i Kasakhstan. Er AC / DC du er støjende? Glem dem! den 150 dB lydbølger af disse Dragster De forlader den legendariske gruppe laser. Og fyrværkeriet viser også falder kort. Til tre og fire meter høje flammer nå udstødningsrørene buet opad. For den næste Fallas i Valencia ville jeg tage mig absolut én.

Inden showet, Det føles varmen op på podiet. Og tilbage til nitromethan. "Brændstof er nøglen til magten"Vi Neal Strausbough, forklarer landstræner Tony Schumacher. "Praktisk, er der hele trick." den otte-cylindrede motorer i V, med sin gode otte liter slagvolumen, udbytte mellem 8.000 og 10.000 hk. "Det er svært at sige præcist," Strausbough forsvarer. "Der er ingen beviser for, at bankerne kan modstå kræfter i den størrelsesorden. Derfor er dataene er blot tilnærmelser. "

hvorfor det giver mere strøm til en V8-motorDu har brug for meget mindre ilt til at eksplodere og brændeJeg du tilpasse sig en mekanisk nitromethan du kan formere din magt med 2,3pilot Tony Schumachersargesat en rekord3,755 sekunderryge en kæmpe cigar

Et par meter til hans venstre, den mekanisk udstyr "Go Army" arbejder på fuld kraft, fordi dragster kræver meget vedligeholdelse. Syv mekanikere vende deres nøgler akkordarbejde. Før "den Sarge" har tid til at tage ud for den brandsikker abe, V8 motor omkring 10.000 CV er praktisk makuleret. "De topstykkerne fjernes inden for tre minutter; To minutter senere, er motoren helt eksploderede, "siger Neal Strausbough.

Men ingen rush. Det er ren rutine: noget, der allerede er gjort tusindvis af gange. derfor Dronning drag racing i en afslappet atmosfære. Lejlighedsvis, nogle af børnene løs selv en vittighed. Teknisk chef og hans assistent afslørede ikke. De sidder i lastbilen, diskuterer vedhæftning værdier af sporet og meditere på den bedste måde at programmere koblingen. den dragster ingen gearkasse. "Kunsten glider koblingen programmerede tilstand," forklarer Strausbough. Således er det planlagt i detaljer, hvordan de seks-disc kobling med elektronisk styring og pneumatisk drevet er indsat. Føreren behøver kun at træde på speederen.

Det er allerede en time til næste runde. Mechanics har allerede revideret næsten ethvert element på listen. Både topstykker og plejlstangslejet og hovedleje krumtapakslen er blevet ændret, ligesom bolte af kompressoren. "De har planlagt fraktur punkter," forklarer Strausbough. "Med undtagelse af lejer, vi behøver ikke nødvendigvis at bruge dele i hver gennemgang. Kompressoren, for eksempel, er indehaver af tre løb indtil den næste revision, men vi skal overvåge dele til millimeter. "

Selvom fejl Top Fuel motorer er ikke længere vort daglige brød, kan de ikke helt undgås, trods alle bestræbelser. "Nitromethan er meget eksplosiv, og kan meget vel være, at forbrændingen ikke kan opretholdes i motoren" siger Strausbough lakonisk. siden kompressorhuset ophørte med magnesium og aluminium begyndte at blive fremstillet, indtaget tarmkanalen er blevet det svageste led i kæden. til undgå at i tilfælde af en ulykke, deres Granatsplinter splinter blevet, motoren V8 kompressor og kommer indkapslet i en coverversion af kevlar ingeniørerne kalder "ble". Topstykkerne er sikret ved brede stropper.

Det er tid til at samle deres mekaniske redskaber. en Foldes bremsesystemer faldskærme i ryggen, mens en anden fylder tanken placeret foran. Denne helvedesmaskine sluger din gode 50 liter ved løb (Dvs., på bare 300 meter). "The Top Fuel er ikke særlig effektiv," siger Strausbough med et smil. "De nitro brænder meget langsomt, så langsomt, at en del af forbrændingen finder sted lige efter flugten. Til dette skal være den enorme støj og udstødning flammer. "

Det er tid til at teste motoren. "The Sarge" vises med en gasmaske. V8 er tændt. En skumle sky af udstødningsgas, med en forfærdelig lugt, breder sig. "Jeg har 15 år i branchen for dragsters," siger Strausbough, "men ikke stinke aldrig vænne." Hans råd: "Du må hellere holde vejret". Og så kommer den næste løb: hver weekend er holdt op til otte.

Den dragster Top Fuel i tal

- 10.000 CV: Effekten af ​​en motor Top Fuel

- 534,48 km / t: Maksimal hastighed målt

- 304,8 meter: Afstand i overklassen NHRA

- 3,701 sekunder: Hurtigste tid nogensinde målt

- 50 liter: Forbrug af en V8 dragster løb

- 8.193 cm3: Forskydning af V8 kompressor motor. Baseret på Chrysler Hemi V8

- 7.620 mm: Battle of en Top Fuel dragster. 1295 mm bredde er