Apps, der advarer om politikontrol, lovlig eller ulovlig?

Apps, der advarer om politikontrol, lovlig eller ulovlig?

Mange bilister, der bruger apps, der advarer om politikontrol, som Waze eller sociale Drive, kunne holde op. den Mossos d'Esquadra har udstedt en klage, som rapporteret af Cadena Ser og over den eksisterende retlige tomrum, har Google opfordrede Spanien til trække disse applikationer fra Google Play.

Ifølge de catalanske politi, disse apps fordreje og hindre politiets arbejde. Og er, at selv i princippet brug fokuserer på speed kontroller eller alkometer at sikkerhedsstyrkerne placeret på vejene, det også kan strække sig aktiviteter mod den nationale sikkerhed, såsom kontroller til bekæmpelse af terrorisme.

I dag, nævnte ansøgninger, Waze eller sociale Drive findes på google Play og iTunes og de er gratis. Mange bilister sætter stor pris på deres anvendelighed som de opererer som en GPS-navigator og har mange funktioner som søgning af de billigste benzinstationer, rapport trafikforhold i realtid mv

Hvad siger loven?

I øjeblikket den eksisterende regulering indsamler ikke det ulovligt for en app advarer om politikontrol. Og indtil Indenrigsministeriet regel og omfatter lovgivning, som dækker denne teknologi, vil det.

Ud over de juridiske rammer for de apps, opstår også spørgsmålet om, hvorvidt Det er en forbrydelse eller ej drivere mindede Safety Camera eller kontrollerer andre brugere via mobiltelefon, enten ved at ringe eller messaging typen Hvad er App. Som rapporteret af De europæiske Automobile Associates (AEA) Det er helt lovligt, så længe der opnås disse oplysninger fra personlig bemærkning. Det vil sige, hvis jeg kører, og jeg finder kontrol, ikke pådrage sig en synd at fortælle en ven eller slægtning placering heraf. dog Hvis det er ulovligt, når disse oplysninger er opnået gennem ulovlige handlinger, som at klikke på en telefon eller hacke ind i en database, og offentliggøres.

I tilfælde af føreren anholdt sidste sommer i Pontevedra, nyheden om, at i første omgang modregne alarmer, fordi det er almindeligt forstået, at der var begået en forbrydelse ved advarsel om placeringen af ​​mobile radarer hjælp Hvad er App. Men faktisk, hvad der skete, er, at denne borger havde Fik en liste med den fremtidige placering af hastighedskontrol, så han gik glip af lovligheden af ​​'afsløring af hemmeligheder'.