Ecoche: Genbrug din brugte bil omdanne elbil

Ecoche: Genbrug din brugte bil omdanne elbil

Hvorfor ikke genbruge en gammel bil med varme motor og omdanne den til et elektrisk? Ideen synes at komme fra en gruppe af "nørder" samlet i en garage på den amerikanske Stillehavskyst og kunne blive et vellykket projekt; men i dette tilfælde et par tusinde kilometer syd opstod i Mexico, var et produkt af sindet en spansk og den udføres i Extremadura.

José Mendoza Milara, sjæl Ecoche (Ecoche.org), fandt han inspiration omkring fire år siden i en samtale, når muligheden opstod genbruge biler De kommer fra USA til Mexico, et land, som på det tidspunkt var undervisning bio-bæredygtig arkitektur, give dem nye motorer. Fordelen var ikke blot at få erstatte kraftige motorer og dermed højt forbrug og forurenende emissioner ved meget renere; men Jeg kan genbruge køretøjer at, strukturelt, de kunne endda have et nyt liv forude.

Denne idé er baseret på cirkulære økonomi og at de mennesker, mest direkte forbundet med projektet og fremføres i anlægsområdet med sin Multihabitar projekt, Det er også i dag "ledemotiv" en opstart baseret på Don Benito (Badajoz). Ecoche du vil se, hvordan din første prototype kommer til at åbne vejen i år af egne midler og hjælp fra organisationer som Junta de Extremadura og Den Europæiske Union.

I dag dette projekt omfatter en tværfaglig gruppe på omkring 15 mennesker, og som sammen med José Milara, Mario Fernández, som koordinator; og José Manuel Gallardo, idet over designet deraf er dem i hverdagen; men også det kommer ud forude takket være det arbejde også to workshops, en Casturera og den anden i Cáceres; eller støtte universitet Extremadura.

Omdan din bil bruges i elbilGenbrug din brugte bilmotorer lift

Formålet med Ecoche er, at du kan erstatte enhver bil Heat motor benzin eller diesel af en elektromotor. Selvfølgelig er udfordringen også for systemintegration iboende i disse biler som batterier, invertere, controllere, osv

Behandling, når den når sin endelige produktionstrin, kunne være omkring mellem 5.000 og 9.000 euro, men det kan endda være billigere hvis dele såsom elektromotorer af en elevator genbruges. I så fald kan prisen falde op til 2.000 euro: Lidt mere af, hvad det vil sige at omdanne en benzin bil til støtte gas som brændstof.

Også kunne endda spoles motorer kan anvendes i en høj på lidenskab for genbrug, selvom selve processen er allerede dyrt og ville ikke være rentabel.

150 km autonomi er den mindste målet i Ecoche for deres konvertering kit, mens de kunne varierer i omfang og potentiel efter brugernes behov, altid de har den fællesnævner for nem integration.

Faktisk er ideen om denne opstart Extremeña ikke bo i at designe og udvikle flere installation kits kan tilpasses de mest forskelligartede køretøjer, men det passerer gennem dannelsen af ​​uafhængige mekanisk stand til at udføre ekstraktionen motor, udstødning tank, etc. og udskiftning. Denne opgave vil blive udført ikke i et anlæg centraliseret produktion, men lokale værksteder, nær det område, hvor flytter potentielle kunder, så foden også ville blive givet til at skabe et netværk for support og vedligeholdelse af køretøjer forvandlet.

Omdan din bil bruges i elbilI øjeblikket Ecoche arbejder med to prototyper De repræsenterer den type køretøjer, der arbejder i fremtiden: en pick-up, for sin landlige kald og understøtter en forholdsvis nem justering af elektriske elementer; og en let industri, en type køretøj ofte anvendte virksomheder i byområder.

Den første genbrug bil, om

Den første, en Tata Telcosport , er det mest udviklede og snart, cirkuleres af en elmotor på 37 kW (50 hk), men svarende til en halv cylinder diesel drejningsmoment. Processen begyndte med fjernelse af alle elementer i forbindelse med forbrændingsmotor, og derefter foretage en 3D-design af det, som dannede grundlag for systemintegration. Motoren er drevet af en batteripakke beliggende, i dette tilfælde, i bagagerummetFormålet med denne placering er lette maksimal ekstraktion og i et par minutter fortsættes til udskiftning med en anden genoplades. Denne proces kan tillade, når forarmet energi og til sidst vælger denne løsning, har en hurtigere end selv nogen genopladning ved at forbinde til den elektriske nulstilling. En israelsk selskab, Better Place, der er designet et lille netværk af værksteder både i deres hjem land som Danmark med ideen om at bringe sådanne ultrahurtige udskiftning elektricitet til el-Renault og Nissan rækkevidde.

Blad netop den sidstnævnte er den model i form af batterier og, som her, bilerne produktion Ecoche polymer ville lithium, med en kapacitet på 23 kW. I øjeblikket de leveres af Madrid selskab Albufera Energy Storage. Opladere afholdes af Solaria Vedvarende Energi, beliggende i Cáceres; kontrol er i forhandlinger med SITEC; mens en teknologisk grundlag universitet af Extemadura, et spin-off, er begyndt at gøre investorer kan ende med brugte biler forvandlet af Ecoche, selv om dette udgør sin egen udvikling.

Batterier ikke kun har til opgave at levere elektricitet til motoren, men i et landområde, ville blive brugt til at opfylde behov pumpeudstyr, lysarmaturer, etc.

Recycled bil med en motor pr hjul

Renault Kangoo tilpasning, i modsætning til afhentning, anvendt ikke en enkelt motor, men toÉn i hvert forhjul. I den eksperimentelle fase, hvor projektet er i alt 14 kW (19 hk), men det er hensigten, at der i lyset af produktionen nås mellem 20 og 40 kW (27 og 55 hk).

Ecoche valgte Kangoo for deres relative popularitet. Så kunne du have en grundlæggende model tillader godkendelse af omdannelsen for alle disse monterede enheder Renault mellem 2006 og 2010. Men da de overvejer at udvide projektet til anden industri med en betydelig tilstedeværelse på spotmarkedet, som Citroën Berlingo.

I fremtiden, de havde til hensigt Tilpasset arbejde brugere, og så vidt muligt, med grupper, der gør det mere overkommelige endda transformationer. Ecoche har søgelyset siden ud i industri-, i personbiler (den aktuelle udvikling gennem fælles modulære platforme strømline meget skræddersy et kit til flere modeller), og selv de elektrificerende klassiker Populær som Sæde 600, Renault R4 eller Citroën 2CV, en formel, der er ikke ualmindelige i andre lande. Faktisk omdannelsen af ​​termisk elbil er allerede til stede fra Canada til latinamerikanske lande gennem USA eller Centraleuropa.

Forud for dette projekt opstart Extremeña har været anden omdannelse af brugte køretøjer såsom XXI Hidronew Jofemar Navarra, som har specialiseret sig i produktion af kontormaskiner automater.

I øjeblikket Ecoche Det har til formål at tydeliggøre Institut for Energi Saving ændres, hvis deres køretøjer kunne drage fordel af den støtte til indkøb, som nu har fået nye biler.

Hvad der startede i et afslappet samtale og i første omgang overvejede omdannelsen af ​​den kommunale flåde af byen Castuera (Badajoz), Det kunne blive en perfekt eksempel på en bæredygtig udvikling sammenslutningen omfatter genbruge ressourcer og gennemføre mere miljøvenlige motorer, mens en af ​​vores butikker i nærheden, som ikke blot indstille den lokale beskæftigelse er oprettet, men tillader også reducerer tilføjet til transformation procesemissioner de. Ecoche opstår selv spredt åben, åben for alle, til ombygning og vedligeholdelse af disse biler manual.

Nøglen vil være uden en vellykket gennemførelse af elektriske systemer, resultaterne af kampagnen micropatronage eller crowdfunding der vil lancere i Ecoche marts og hvilke mål udvide investeringer næsten 70.000 euro som selskabet tog sine første skridt. Forventes at få finansiering, kunne vi snart høre af biler med elektriske hjerter og udelukkende udviklet i Spanien.

Du kan også være interesseret

- elektriske biler: fordele og ulemper

- Fremtidige biler vil køre med genbrugsmaterialer dæk