Er en video tilstrækkelige beviser til at billet?

Er en video tilstrækkelige beviser til at billet?

Mange chauffører er bekendt med kamera udstyret semaforer hvilke mål saltándoselo jage uforsigtige driver i rødt. Han er kendt for de mange klager, protester og klager, en af ​​disse trafiklys beliggende i Madrid-forstaden Rivas Vaciamadrid. Dette, terror af bilister har svulmede at pålægge bøder venstre og højre fra tid har, efter at have endnu sanktioneret fastslå, at kontrolenheden er idømt en bøde på dem, når han stadig var den gule lys. men I dag, en chauffør, under ledelse af Multayuda, initiativet Pyramide Consulting, Han har formået at vinde kampen. I retten, selvfølgelig.

Spring dette lyskryds, placeret ved indgangen til Rivas siden af ​​Polideportivo Municipal Telegraph, Det er kompliceret. For det første fordi det er placeret væk fra en rundkørsel travl flersporede og for det andet fordi, der passerer rød, afhænger af en fodgænger trykknap til at krydse fodgængerfeltet. Ved siden af ​​lyskryds du kan se et skilt, der advarer trafikkontrol kameraer i hele byen og kameraet ser også perfekt. Men der er mange bilister, der falder i 'fælden'. Bøden er heller ikke lille: 200 euro straf, 100, hvis man holder sig til den hurtig betaling, og fratrække fire licens punkter.

Når du får den sanktion, rådet giver dig Ripense kontrollere, om det er korrekt eller ej den fine via internettet pruebainfraccion.org hvor komme ind i din bil registrering, kan se portrætteret af kameraet, skinner. Og mens dette diagram test, at byrådet til at sanktionere højkant højre og venstre chauffører, var denne gang hans bøddel.

den Retten i Administrativ Retssager No. 23 Han har givet anledning til en chauffør, hvis krav har spørgsmålstegn ved administrationen computersystem. Og det er, som indsendes i sin appel sanktioneret, byen Rivas Det har godtgjort, at kameraet havde været udsat for måleteknisk kontrol, så kan ikke anses for gyldigt som bevis video. Den hjemmeside, hvorigennem du kan få adgang til videoen, at 'videoer og billeder, der vises er blevet digitalt dannet ved hjælp af en digital signatur algoritme DSA'. Og det dette firma garanterer, at beviserne ikke er blevet ændret, manipuleret eller ændret siden hans tilfangetagelse på tidspunktet for overtrædelsen, så bevarer sin autenticitet '. Men såvel Pyramide Consulting forsvarerikke er akkrediteret på hvilket tidspunkt signatur, eller som udfører sker, hvis kameraet selv eller foretaget på et senere tidspunkt'. Hvis sidstnævnte Selvfølgelig, hvis der var risiko for billedmanipulation. Med dette i hånden, har borgeren vundet appellen, bliver fritaget for at betale $ 200 straf, og samtidig bevare din point saldo.

Domstolen har givet anledning til denne driver ikke kun åbner vejen for resten af ​​ripenses bilister greb til det samme, udover at plante en præcedens, som kan ende en god hovedparten af ​​indkomst i kasser af regeringen: en video er ikke længere tilstrækkeligt at sanktion test?