Kia Niro: Du vil blive overrasket over, hvor lidt du bruger!

Kia Niro, med Diesel forbrug i vejen og et godt stykke under dem i byenKia Niro, med Diesel forbrug i vejen og et godt stykke under dem i byenKia Niro, med Diesel forbrug i vejen og et godt stykke under dem i byenKia Niro, med Diesel forbrug i vejen og et godt stykke under dem i byen

fra Atkinson cyklus af varmen motoren til DSG pilotforsøg mere kompakt og lettere, er alt designet i Kia Niro for at opnå den højest mulige effektivitet. den TMED (Transmission-Mounted Device Elektrisk eller Elektrisk Transmission Device) er et klart eksempel på dette. Det er et system, der kan transmittere til gearkassen parallel kraft af de to motorer med et minimalt tab af energi. Således undgår glide omdannelse, men også muliggør anvendelse af højhastigheds elektrisk støtte. Alt dette fører til fornøjelsen af ​​brug.

Kia Niro, 3,8 l / 100 km i gennemsnit i byen

den forbrug midler homologeret, ifølge NEDC cyklus er 3,8 l / 100 km og 88 g / km CO2. Ifølge vores målinger, en brug mere real, Det overholder 4,5 l / 100 km, tal bedre end i mange Diesel ækvivalent med overlegen ydelse i disse. Derudover, som er standard blandt hybrider, byområder heller ikke de nærmer ham med kun 3,9 l / 100 km udgifter.

Kia Niro effektivitetPå den anden side, støttesystem Ecodriving gøre det muligt for føreren via navigationssystemet, spare brændstof uanset om ikke kender eller sti. Forsøger at genvinde magten under alle køreforhold gennem to teknologier: foderstyring inertial (CGC) og feedforward effektivitet (PEC).

CGC foreslået af et ikon i gennemførelsen af ​​den bedste tid til at stoppe træde på speederen, før de når et vejkryds eller trafiklys mens PEC, kontrol af tilsluttet krydstogt, er i stand til at forudse topografiske ændringer i vejen bestemme, hvornår er det bedste tidspunkt at regenerere batteriet.

Du kan også være interesseret

¿Kia Sportage Kia Niro eller, Hybrid eller Diesel?

Kia Niro sammenligning mod Toyota Prius