Peugeot 3008 vs Ateca Sæde: Dueling mode SUV

Peugeot 3008 og vender Ateca SeatPeugeot 3008 og vender Ateca SeatPeugeot 3008 og vender Ateca SeatPeugeot 3008 og vender Ateca Seat

den anden generation 3008 Peugeot fastholder kun det første navn. For at ændre ændret til begrebet køretøj. Stadig det hører til segmentet "C", men det sker for at være en slags krydsning mellem en minivan og crossover SUV klar. til plads, Den Ateca er din første SUV, efter frygtsomme strejftog i crossover-segmentet med den Seat Altea Freetrack eller mere for nylig med den Seat Leon ST X-Perience. den Ny Peugeot 3008 vedtager EMP-2-platform gruppe PSA, til stede i biler så forskellige som en Peugeot 308 og en Citroen SpaceTourer / Peugeot Traveler. den Ateca Seat, i mellemtiden, bruger MQB-platform Volkswagen-koncernen tværliggende motor det giver også stor fleksibilitet. Vi ser det i Seat Leon, men også deres fætre Volkswagen Tiguan og Skoda Kodiaq. Og mellem disse to SUV tvillinger, den Ateca er de mest kompakte dimensioner. med en længde af kroppen 4,36 m. den 3008 er 11 cm længere, besidder de samme bredde 1,84 m og 2 cm op jord op til 1,62 m. Dets indre er mere rummelig, ligesom sin kuffert, der ifølge tal officielle terninger 520 liter mod 510 modstandere. Ikke desto mindre er det Ateca Seat Han tager stor fordel af sin indvendige rum, med en meget mindre forskel end vi tror på forhånd længden adskillende eller mindre end 5 cm udviser kamp.

Test Bedste SUVSom det næsten er tvunget mellem de nyeste kreationer af hvert mærke, Vægt Battle bliver meget relevant. den Peugeot 3008lavere på skalaen 100 kg i forhold til sin forgænger, mens MQB platform Volkswagen også gør det muligt for Ateca være lys. den forskel mellem hinanden det er uvurderlig i grundversion, med 10 kg til fordel for den franske model med sine 1,365 kg.

Ateca SeatPeugeot 3008 og Ateca Sæde med diesel og benzin

Gode, om end noget mere komplette mekanik i både udbud i Peugeot 3008, med fem optioner diesel mod fire af Ateca. Tilbuddet starter med en 1.6 BlueHDI af 100 hk, fortsætter 1.6 BlueHDI af 120 hk, som finder sin modpart i 1.6 TDI af 115 hk Ateca Seat, og kulminerer med den 2,0 BlueHDI, med 150 eller 180 hk, Ateca Sæde i ansigtet på 2.0 TDI af 150 og 190 hk. Benzin forsyning i Peugeot 3008 er mere en forhåbning, med den fantastiske tricilíndrico 1.2 PureTech af 130 hk og 1.6 THP af 165 hk. I mellemtiden, i øjeblikket Ateca Seat overensstemmelse med også fremragende tricilíndrico 1,0 TSI af 115 hk og 1.4 TSI af 150. alle med manuel gearkasse og i option, en 6-trins automatisk momentomformer leveres af Aisin, tilgængelige på tværs af området med undtagelse af 100 hk BlueHDI til Peugeot 3008. For Seat Ateca finde den berømte DSG dobbelt kobling drevet, 7 hastigheder i 1,4 TSI og 6 hastigheder for 2.0 TDI.

den Ateca Seat Det giver dig mulighed for at vælge mellem versioner for- eller den Samlet 4Motion gennem en Haldex lamelkobling systemet femte generation til 1,4 TSI og begge TDI 2,0. i Peugeot kun kraftoverførslen påtænkes til forhjul, men for de mere eventyrlystne, der ønsker at undersøge mulighederne for off-road bil det tilbydes i indstillingen greb Kontrol. Et elektronisk trækkraft systemet gennem en kommando inde optimerer reaktion af trækkraft kontrol og stabilitet med fem tilstande af brug (sand, brudte områder, sne, normal og elektroniske hjælpemidler handicappede) og suppleret med kontrol nedkørsler og M + S dæk.

Peugeot 3008Klassicisme eller vanguardismo

Det indvendige af begge kandidater skiller sig ud som en god kvalitet af finish og fine justeringer, med en klar forbedring i modellen af ​​løven. Mens Ateca har et mere traditionelt design, det indre af Peugeot 3008 bet af avantgarde, med hans varemærke i-cockpit dannet af et hjul af meget lille diameter, nu affladet i toppen, og instrumentering med en konfigurerbar skærm 12,3 " du ser ovenover. til multimedia-system bruger en berøringsskærm på instrumentbrættet 8 "Car Play kompatibel med Apple, Android Auto Mirror Link, Som i den Ateca Seat, muliggør vælge imellem en skærm 5 og en anden 8 " i begge tilfælde til at gå bedre integreret indlejret i instrumentbrættet.

Muligheden for at have en række elektroniske hjælpemidler kørsel er almindelig. med adaptive cruise control med stop-start-funktion i versioner med automatgear, detektor køretøjer i blinde, af varsel af utilsigtet vognbaneskift, automatisk skift mellem nær- og fjernlys, assistent af parkering automatisk, kamera visionær 360 og LED-forlygter blandt mange andre ting. I et par dage vil vi forelægge strenge test af vores tekniske center.