Så er det dragster 10000 CV: Vi reiste til helvete

Den magiske formelen er CH3NO2. For som sov han i kjemi klassen: i henhold til læreboken, er nitrometan, en fargeløs væske, med litt intens lukt og meget lett antennelig. Nå kommer det viktigste: nitrometan Du kan detonere. Og den beste måten å studere utseendet, lyden og følelsen som produserer disse detonasjoner i praksis delta på et løp NHRA Dragster. The National Hot Rod Association er i USA (og andre steder), den øverste myndighet i saker av dragster.

Slik som i kalde tall: Billøp Top Fuel (Ekstremt lange tynne stenger med front sammenleggbar sykkel dekk og kraftig 8-sylindrede motorer i V bak førersetet) spise spor akselerasjon i løpet av mindre enn fire sekunder. På tidspunktet for passering av mållinjen, etter Litt mer enn 300 meter, disse rakettene 1,1 tonn vekt kan være lett funnet 500 km / t. Under start akselerasjon utgjør det til 4G mens bremsing når 5g av en fallskjerm som tjener til å stoppe. Av sikkerhetsmessige grunner har det klassiske avstand på en kvart mile (402 meter) stoppet flydd siden 2009 med unntak av de lavere klassene: Scott Kalitta led en fatal ulykke noen måneder tidligere.

Drivstoff dragsters Top: lyden av dyret

den boot Top Fuel dragster kan man ikke sammenlignet med noe i verden. Så mye, med lanseringen av en rakett fra Baikonur kosmodromen i Kasakhstan. Er AC / DC du bråkete? Glemme dem! den 150 dB lydbølger med disse dragster De forlater den legendariske gruppen filler. Og fyrverkeri viser også kommer til kort. Til tre og fire meter høye flammer når eksosrørene buet oppover. For neste Fallas i Valencia ville jeg ta meg definitivt en.

Innenfor show, Det føles varmen opp på pallen. Og tilbake til nitrometan. "Fuel er nøkkelen til makten"Vi Neal Strausbough, forklarer trener Tony Schumacher. "Praktisk talt, det er hele trikset." den åtte-sylindrede motorer i V, med sine gode åtte liter forskyvning, gi mellom 8.000 og 10.000 hk. "Det er vanskelig å si nøyaktig," Strausbough forsvarer. "Det er ingen bevis for at bankene kan tåle krefter den størrelsesorden. Derfor dataene er bare omtrentlige. "

hvorfor det gir mer makt til en V8-motorDu trenger mye mindre oksygen til å eksplodere og brenneJeg du tilpasse seg en mekanisk nitrometan du kan mangedoble din makt med 2,3pilot Tony Schumachersargesatt en rekord3.755 sekunderrøyke en enorm sigar

Et par meter til venstre for seg, det mekanisk utstyr "Go Army" arbeider ved full effekt fordi dragster krever mye vedlikehold. Sju mekanikere slå sine nøkler akkord. Før "the Sarge" har tid til å ta av brannsikker ape, V8-motoren på 10 000 CV er praktisk talt makulert. "De topplokk blir fjernet i løpet av tre minutter; To minutter senere, er motoren helt eksploderte ", sier Neal Strausbough.

Men ikke noe hastverk. Det er ren rutine: noe som allerede har blitt gjort tusenvis av ganger. derfor Queen drag racing i en avslappet atmosfære. Av og til, noen av barna løs enda en spøk. Teknisk sjef og hans assistent ikke avsløre. De sitter i bilen, diskuterer vedheft verdier av sporet og meditere på den beste måten å programmere clutch. den dragster ikke girkasse. "Trikset er slipping clutch programmert modus", forklarer Strausbough. Følgelig er det planlagt i stor detalj hvordan seks plater clutch med elektronisk styring og pneumatiske driv er satt inn. Sjåføren har bare å tråkke på gasspedalen.

Det er allerede en time til neste runde. Mekanikere har allerede anmeldt nesten hvert element i listen. Både topplokk og forbindelsesstang peiling og hovedlageret veivaksel er blitt endret, for eksempel bolter av kompressoren. "De har planlagt bruddpunkter", forklarer Strausbough. "Med unntak av lagrene, vi trenger ikke nødvendigvis å bruke deler i hver gjennomgang. Kompressoren, for eksempel, har tre løp til neste revisjon, men vi må overvåke deler til millimeter. "

Selv om feil Top Fuel motorer er ikke lenger vårt daglige brød, kan de ikke unngås helt, til tross for alle anstrengelser. "Nitrometan er meget eksplosiv, og kan godt være at forbrenning ikke kan opprettholdes inne i motor", sier Strausbough lakonisk. siden kompressorhus ble avbrutt med magnesium og aluminium begynte å bli produsert, innsugningskanalen har blitt det svakeste ledd i kjeden. til unngå at i tilfelle en ulykke, deres Splinter splinter blitt, motoren V8 kompressor og kommer innkapslet i en cover av kevlar ingeniørene kaller "bleie". Topplokk er festet ved brede stropper.

Det er på tide å samle sine mekaniske verktøy. ett Brettes bremsefallskjermer i ryggen mens en annen fyller tanken som ligger på forsiden. Denne helvetes maskin svelger din gode 50 liter av rase (Dvs., på bare 300 meter). "The Top Fuel er ikke særlig effektivt," sier Strausbough med et smil. "Nitro brenner veldig sakte, så sakte at en del av forbrennings finner sted like etter flukten. Til dette må være den enorme støy og eksos flammer. "

Det er på tide å teste motoren. "The Sarge" vises med en gassmaske. V8 er slått på. En skummel sky av avgass, med en fryktelig lukt, sprer seg. "Jeg har 15 år i bransjen for dragsters", sier Strausbough "men ikke lukte aldri bli brukt." Hans råd: "Du bedre hold pusten". Og så kommer den neste rase: hver helg holdes opp til åtte.

Dragster Top Fuel i tall

- 10000 CV: Kraften av en motor Top Fuel

- 534,48 km / t: Maksimal hastighet målt

- 304,8 meter: Avstand i de øvre klasser NHRA

- 3.701 sekunder: Raskeste tid noen gang er målt

- 50 liter: Forbruket av en V8 dragster rase

- 8.193 cm3: Forskyvning av V8 kompressormotor. Basert på Chrysler Hemi V8

- 7,620 mm: Battle of en Top Fuel dragster. 1295 mm bredde er