Citroën DS3 R5: endelig klar til rally

Citroën DS3 R5: endelig klar til rally

den R5 ny kategori av FIA trekke Den har en ny kandidat. Han snakket om Citroen DS5 R5 lang; Faktisk fjor piloter som Dani Sordo og Kris Meeke de hadde deltatt i utviklingen bilen før godkjenning. Den tiden har nå kommet senere enn forventet, så Citroën Det blir den allerede godkjente Ford Fiesta og Peugeot 208 T16 R5, venter også at i veldig nær fremtid andre produsenter stole på deg, som Skoda Fabia eller Opel med sin Corsa.

med firehjulsdrift, som hans eldre bror World Rally Championship, blir Citroen DS3 R5 perfekt alliert for introdusert til syne en bil rally med firehjulsdrift. Faktisk er det ment å FIA regionale konkurranser, som ERC (European Rally Championship) og MERC (Middle Eastern), nasjonale konkurranser og, selvfølgelig, WRC2, den lavere kategori som følger med WRC.

den mekanikk er samme som den versjonen av DS3 WRCEn 1,6 liters firesylindret, med turbo og direkte innsprøytning bensin, men med en innløpsflens 32mm (WRC 33 mm) og en omtrentlig kraften 280 hk (300 hk i VM). Minimumsvekt er 1200 kg, funksjonen sekvensiell endring og dekkstørrelse er 18 inches for asfalt møter og 15 inches til land. den aerodynamisk kit er også en versjon mer 'koffeinfri' og mindre aggressive DS3 WRC.

Vi kan vurdere dem som en deretter RRC (Regionale Rallybiler), har noen merker som Citroën og Ford opprettet uten mye innflytelse for sine høye kostnader. Når det gjelder S2000 i den samme kategori RC2 (2,0 atmosfæriske motorer), da dette DS3 R5 tjene en større gassrespons, takket være sin mekaniske turbo.

Citroen DS3 R5

bestemt for Race-klient lav pris, Citroën Racing og Det har bekreftet salget av mer enn 30 enheter. En av dem har allerede blitt kjøpt opp av den spanske xevi Pons at hvis han ikke kunne bruke det godt i det første løpet, vil konkurrere med en enhet i det nasjonale mesterskapet Asfalt. hans offisielle debut Det vil være denne helgen i San Remo Rally, med Rudi Michelini deres komman med Nicola Angilleta som co-pilot. fransk Sébastien Chardonet, WRC3 vinner i 2013 og Citroën Top Driver, skal lønne run WRC2 seks tester av den nye DS3 R5, starter sin karriere den første helgen i juni i Rally Sardinia i Italia.

Vi mener

Den nye Citroen DS3 R5 blir hele spekteret av rallybiler Citroen DS3-baserte: R1, R3T, RRC og WRC. For den nye versjonen R5 allerede godkjent, har det i sin favør det faktum at konsernet PSA Peugeot-Citroen har to bil på samme grunnlag, sammen med 208 T16, slik at arbeidet og innsatsen det vil kombinere både utviklingen .