Bommen af ​​billige kinesiske elbiler: deres nøgler

Revolution elektriske og billige kinesiske bilerRevolution elektriske og billige kinesiske bilerRevolution elektriske og billige kinesiske bilerRevolution elektriske og billige kinesiske biler

i Kina sælges og flere elbiler at hele resten af ​​verden tilsammen. Dette afspejles i dag en rapport fra Reuters, som også sætter fokus på den Køretøjstype triumferede og deres årsager. I modsætning til andre markeder som USA eller Skandinavien i Europa, i det porcelæn modeller, der kører denne teknologi er Billige kinesiske biler og kortere rækkevidde autonomi andre udenlandske producenter som Tesla eller Nissan.

Understøttet med en aggressiv nye politik blev lanceret af Beijing med betydelige tilskud at købe, fra januar og november de tilmeldte mellem el- og hybridbiler stik (eller plug-in) end 400.000 modeller, repræsenterer en øge en 60 procent i forhold til året. I 2020 har Kina sat et mål på 5 millioner biler som denne kører på deres veje, og det er at investere tusindvis af dollars i støtte til lokale virksomheder som BYD eller BAIC at producere store, godt at fremme denne mobilitet for offentlig transport, såsom taxi flåder, for eksempel.

Støttet af både prisen, og som Reuters påpeger, uden den "wow" faktor, der giver verdensomspændende varemærke som Tesla, der satser uden blush meget hurtigt, stærk og kraftfuld i autonome biler, ¿som indenlandske køretøjer, der allerede er lykkes i Kina? Vi stirrer på to-dørs elektrisk Chery eQ.

Den bedst sælgende: Chery eQ

den Chery eQ koster 60.000 yuan i Shanghai, omtrent ækvivalent til lige under 8.200 euro ved hjælp inkluderet. Uden disse tilskud, det koster omkring 100.000 yuan, det vil sige mere end 13.600 euro. General Motors, for eksempel, netop introduceret på Detroit Motor Show sin nye Chevrolet Bolt, at Det koster omkring $ 30.000 efter en føderal kredit inkluderet $ 7.500.

"Elbiler er meget billige i Kina, har du brug for nogle penge til at købe en. Hvis du kun har brug for en bil for at komme på arbejde eller flytte rundt i byen med brug af lidt mindre end 100 km autonomi og gør det godt, "siger Reuters Xie Chao, arbejdstager i en kemisk virksomhed i Shanghai. Xie hævder at have købt tre elbiler fra 2015: En JAC Motors iEV4, en BAIC EV160 og Geely Emgrand EV, en til at bruge det, andre for sin kone og et andet, der lejer. Ja, som du læser.

Kinesiske elbilerIfølge Zhang Dawei, generaldirektør for distributøren EVBuy "de fleste kinesiske elbiler har lignende specifikationer, så prisen er den afgørende faktor. " EQ allerede nævnt har været den bedst sælgende i de seneste måneder, "med en anstændig kvalitet til en meget lav pris," siger han. "Det er transport værktøjer. Er rent mobilitet, ikke at vise, eller udstyre den nyeste teknologi, "slutter han.

Nogle analytikere peger også asiatiske marked som en faktor i denne boom, at mange indbyggere i store byer Kinesisk vælger disse biler for at få en nummerplade nemt. Og det er, at selv en halv snes af de største byer i Kina og streng kontrol nummerplader benzinbiler, mens frit yde plader elbiler.

en anden Nøgler til at stige leve disse billige elbiler i Kina ligger igen i tilskudspolitik. Og for en udenlandsk producent, er det vanskeligt at få adgang til den type tilskud, er det kun muligt at modtage det, hvis de opererer gennem joint ventures med lokale partnere. Det er tilfældet Denza, støtter den tyske koncern Daimler. Men selv med hjælp, dens prisen er stadig højere end de lokale producenter. Omkostningsreduktion i kinesiske mærker, i henhold til alle rapporter, er konstant ... uden opsyn i de fleste tilfælde til en kontinuerlig tab af produktkvalitet. Noget, der ikke forekommer i virksomheder med udenlandsk kapital.

Analytikere forventer nu, at efterhånden, disse Nye kinesiske producenter er ekspandere globalt, Efter at have konsolideret sin omsætning. Selvfølgelig er det stadig. I Detroit, f.eks GAC Motor (Hvilket er en del af Guangzhou Automobile Group) viste sin nye elektriske sport utility GE3. Og der meddelte han, at selv om det planlagt at indtaste USA 2017 ved afslutningen den forsinket indtil 2019.

Du kan også være interesseret i:

Kinesiske mærke mobil ZTE vil fremstille elbiler

WM-motorer, den nye kinesiske mærke af elbiler

Borward kinesisk mærke i Europa til at fremstille elektrisk