Renault præsenterer Kangoo 4×4

Renault præsenterer Kangoo 4x4

japanske indsats
Foretaget på grundlag af den Kangoo, denne 4x4 har en permanent integreret transmission udviklet af Nissan. Denne komponent, udgivet dette interval, er baseret på en automatisk overførsel af drejningsmoment til baghjulene. Denne ordning er blevet døbt af Nissan som ATC, Automatic Torque Kobling.
TAC virker ligner Haldex: hvis den detekterer tab af trækkraft på forhjulene, bagakslen forbundet til en større eller mindre grad. Du kan viderestille alle moment til baghjulene.
Dette system fungerer fuldautomatisk og føreren ikke engang at huske ham.

Med hensyn til fremdrift, har Renault valgt at udstyre Kangoo med en benzinmotor, der i november, vil blive suppleret med en diesel.
Den benzin tilbud er den 1,6 16-ventil allerede monteret andre mærke biler. Men for Kangoo, har det begrænset effekt til 197 hk ved 5.000 rpm 95. Parret er stadig det samme: 148 Nm ved 3.750 omgange.
Med denne maskine i tarme, kan Kangoo 4x4 rejse på en tophastighed på 153 km / t og anbragt ved 100 km / t på 13,1 sekunder startende fra stilstand. Forbrug 8,6 liter pr 100 km, afhængig af mærke.
Dieselmotoren er at komme er en 1,9 dCi 80 hk. Begavede, som navnet antyder, common rail, denne motor er annonceret for november og, helt sikkert, vil tilbyde en tal virkelig lave forbrug.

Modigere end det ser ud
Camoufleret under dække af at arbejde køretøj, Kangoo skjuler visse færdigheder for alle-terræn forbløffende. Han bevæger sig godt i vanskeligt terræn, enten så mudret eller så stejl.
Med en vinkel på 27 ° med den indlæste bil, er det ikke underligt, at det kan klare meget stejle ramper. Under hensyntagen til at luftindtaget indførsel er beliggende 40 centimeter fra jorden, kan de står kompliceret vade med garantier. I sidste ende, det evner terrængående 4x4, hvis de ønskede nogle cigarer. Desuden fører belagt og forstærket motoren, gearkassen og de vigtigste rør.

For at fuldende standardudstyr, Renault Kangoo placeret i systemet ABS og bremseassistent nødsituation, således at bremsesystemet er virkelig komplet. Den er afhængig af en kraftfuld 28 centimeter ventilerede skiver, som er monteret på forakslen.
For at give en luft differentieret denne version af Kangoo, har den franske producent indført nogle ændringer indeni. Polstring og hvide ure er nogle af disse oplysninger.
også bærer fire rum med låg på loftet, noget han deler med resten af ​​Kangoo rækkevidde.

Resten af ​​interiøret udstyr består af øverste bakke loft enkelt kabine, automatiske lukke døre overstiger 7 km / h lys læsning maps, centraliseret fjernbetjening låsning, forreste elruder med fjernbetjening impuls i førersiden, central dynamisk trepunktssele, stereoanlæg med rat kontrol, folde bageste bænk asiméticamente og front og sideairbags.
Udenfor funktioner bagklap og skydedøre sidedøre.
Hvis du ønsker at se flere billeder af denne bil, skal du klikke Untitled Document HER