De Megatrailer 60 tons og kan cirkulere Spanien

De Megatrailer 60 tons og kan cirkulere Spanien

den Megatrailer (megacamiones) op 60 tons og 25,25 meter De er blandt de mange tiltag, som regeringen godkendte planen for sikker og bæredygtig mobilitet. Fra nu af, efter offentliggørelsen i Lovtidende af ændringen i de almindelige Køretøjsforskrifter, disse sæt kan cirkulere i Spanien med visse restriktioner.

den Ministerrådets Sidste November 20 besluttet at "samarbejde for at forbedre jord transportlogistik" og regulere brugen af ​​Megatrailer, da der i regeringens mening med denne type konfiguration får du en " lavere omkostninger mellem 15 og 50 procent. "

Den nye forordning, at megacamiones vil kræve en særlig tilladelse udstedt af Generaldirektoratet for Trafik eller Trafik Afdelinger Catalonien og Baskerlandet.

de megacamiones, som logistikoperatører, De kunne give en besparelse på cirka 700 millioner euro, selv må kun køre på motorveje og i tilfælde af at kræve rejser på konventionelle veje som et resultat af start- eller destination, ruten vil aldrig være større end 50 km.

De megacamiones være kræver særlig godkendelse omløb til kun gives, hvis den samlede længde overstiger 150 kilometer. Den maksimale tilladte hastighed er 90 km / t på motorveje og 80 km / t på andre veje.

Megacamiones godt markeret

den megacamiones eller Megatrailer, tvungent indarbejde en advarsel signalsystem til andre brugere, især lyssignaler eller roterende på alle sider og langt køretøj signal på ryggen med "XL" nomenklatur.

hollandske Megacamión

imod megacamiones

Selvom megacamiones har nu godkendt af National Road Transport Committee (CNTC), mange små transportvirksomheder De har udtrykt skranke sin legalisering, hvilket faldt sammen i deres modstand med organisationer såsom selskab Equo eller union UGT.

For fagforeningen denne foranstaltning reagerer på "interesse viste, at otte år siden de forskellige lobbyer arbejdsgivere De repræsenterer store fragtselskaber i Spanien". For UGT de ikke er blevet taget i betragtning orografiske forskelle mellem Spanien og de lande, hvor de opererer denne type enhed. Desuden union sat i tvivl at øget med 50 procent bæreevne vil føre til en væsentlig reduktion i parken transportkøretøjer.