Seat Mii prøve CNG, gass bil til daglig

Sete Mii CNG EcoFuel naturgass, bevisSete Mii CNG EcoFuel naturgass, bevisSete Mii CNG EcoFuel naturgass, bevisSete Mii CNG EcoFuel naturgass, bevis

Hvis alene Seat Mii er en av de små biler med høyere kvalitet eller bredde, bedre touch eller gir mer følelse av trygghet blant sine jevnaldrende, sin versjon av CNG gass -Compressed Natural Gas- Det bidrar ikke lenger én, men to ekstra fordeler i forhold til de aller fleste biler i sin klasse.

den første store fordelen gitt av Seat Mii CNG om sine motstandere er det slik at den kan bevege seg to brensler. Hva er best? den GNC; den sekundære, for tankkapasitet, bensin- er en svært lave eierkostnader fordi CNG tilbringer litt Mii og fordi prisen på drivstoff er lavere enn bensin eller diesel -actualmente- men ikke finner i denne Segment- dieselmotorer. Konkret og ifølge våre beregninger, 3,5 € har vært kostnadene GNC for tur 100 km med Mii Ecofuel.

Den andre viktig funksjon i Seat Mii er at DGT tilsvarer potensialet for forurensning av gass biler til hybrider, og dermed dra nytte av ECO etiketten, som gir deg tilgang til byer der, som allerede har skjedd i Madrid, vetoes den trinn plater eller merkes.

Seat Mii CNG EcoFuelSeat Mii CNG: er alle fordelene?

Kanskje ikke for deg. Eller i det minste, ikke nå. I motsetning til en mer utvidet tilførsel GLP -Liquefied Petroleum Gas- Spania har 27 poeng bare der CNG bensinstasjoner, pluss ytterligere ni prosjekterte sammen i år -dato Oppdatert februar av 2017-. Ja, de er sentralisert i strategiske byer, spesielt Madrid og Barcelona. Bor i en av disse byene som har sikret tilførsel, Mii CNG eller Ecofuel, hans virkelige navn, er en av de beste løsninger for urban mobilitet. Og hvis de fleste av bekymringene er i stand til å vise foran vinduet ECO-sertifisering, er det ikke mange biler som koster så lite eller mindre enn: Dacia i dens varianter Logan, Sandero eller lodgy, eller fiat med panda, i begge merkene, med transformasjon GLP.

Seat Mii CNG EcoFuelInnenfor sitt område, det Mii Ecofuel Det er en versjon "forvandle" den 1.0 75 hk til en pris 680 euro dyrere enn det. med sin 68 CV offisiell -noe mer enn 75 CV i realiteten dens fordeler er imidlertid, i likhet med den Mii 1,0 60 hk versjon, for øvrig er det egentlige utbytte også høyere enn deklarert.

Som du kan forestille deg, Mii Ecofuel, enten matet GNC -den brensel som standard-eller-ikke bensin har en bryter for å veksle fra en brensel til andre- er ikke en rask bil ... utenfor byen. I miljøet, og som nesten alle andre bilen i sin makt, vil kreve noe engasjement med girspaken og mer fremover i alt "bevegelsene dine". ja, egenskapene for CNG versus bensin i ytelse medføre noen tap av respons og fast, men bivirkningen er en kostnad per kilometer som tilsvarer en urban scooter.

Seat Mii CNG EcoFuel: vår konklusjon

den Seat Mii CNG EcoFuel ikke bare bruker fossilt brensel lavere miljøpåvirkning men på drivstoffprisen og effektivitet, kostnadene ved bruk av denne versjonen er sanne lettere. Ser ikke fart, men noen annen kvalitet som skjuler andre Mii, spesielt suveren generelle kvaliteten.

Seat Mii CNG EcoFuel. tekniske data

målingSeat Mii CNG EcoFuel
Power (*)68 hk ved 6200 rpm
maksimalt dreiemoment (*)9.1 MKG på 3000 rpm
0-100 km / t17,54 sek
0-1000 m38,3 sek
Ekte urban forbruk3,6 kg / 100 km
faktiske bruken veien2,5 kg / 100 km
Ekte gjennomsnittlig forbruk2,9 kg / 100 km
Frenada 100-0 km / t39 m
vekt1,011 kg
Bredde / etter136/133 cm
Space bena tilbake68 cm
bagasjerom225 liter
priser12,050 euro (med rabatter)

(I asterisk * offisielle data, de resterende data, egne målinger av tekniske senter Highway).

Du kan også være interessert

- Den beste lille bil som kommer i 2016 og 2017

- Små biler med bedre innvendig plass markedet