Audi TT Sportback Concept, bryder reglerne

Audi TT Sportback ConceptAudi TT Sportback ConceptAudi TT Sportback ConceptAudi TT Sportback Concept

I den automotive verden, vi er vant til at se hele tiden, hvordan de regler og værdier blev taget som traditionel pause. Hvem ville have troet et par år siden Porsche Diesel eller i en Mini med en krop, der ikke var den oprindelige tre-dørs? Nå nu, er, at Audi ønsker at bryde med den etablerede model TT, en bil sportslige kald klart kendt for deres versioner Coupe og Roadster og at der i en ikke alt for fjern fremtid hvem ved, kunne det give en mere alsidig og rummelig variant. den ny prototype Audi TT Sportback Concept Det kan være udgangspunktet.

Paris Motor Show 2014 er en del af denne fantastiske præsentation Audi TT Sportback Concept. den æstetiske blink Coupe og Roadster versionerne er kontinuerlig fra de forreste, sider og bagside, men ja, med egne detaljer af fem-dørs saloner. I dette tilfælde, Audi TT Concept Sportback har en længde 4,47 m (+29 cm TT Coupe), en bredde på 1,89 m (6 cm), en højde på 1,38 m (Cm-3) og en akselafstand 2,63 m (12 cm). Med disse variationer, siger Audi det TT Sportback Concept Det giver meget mere plads og alsidighed til de fire beboere, der kan rejse i fire individuelle sæder.

Fortsætter med det indre, den nye Audi TT Sportback Concept fremhæver tilstedeværelsen af ​​nyt interaktivt drivkraft Audi Virtual Cockpit, hvilket reducerer antallet af elementer til rådighed i kabinen. Rygraden i systemet Audi Virtual Cockpit er placeret i et Multifunktions Display 12.3 tommer hurtig og intuitiv betjening, hvorfra du kan styre stort set alle funktioner i køretøjet. For sin del, den velkendte MMI kontrolsystem oplysninger, multimedie og underholdning tilføjer en ny touch-panel med en tilsvarende ydelse som en smartphone. Desuden lufthuller tilføje egne knapper HVAC-system. ædle materialer som læder, aluminium og høj kvalitet indstillinger 1/4 afslutningen af ​​hver af bestanddelene er ikke mangler i denne nye skabelse fra Audi.

Power, styrke og trækkraft

prototypen Audi TT Sportback Concept Den indeholder de nyeste mekaniske udviklingstendenser, der har undergået den fire-cylindret motor 2.0 TFSI dobbelt indsprøjtningssystem og turbolader trykladning. For konceptet til premiere i den franske hovedstad, magt annonceret 400 hk et maksimalt drejningsmoment 45.88 mkg.

Ansvarlig for at overføre al magt til vejen i TT Sportback Concept er en S Tronic automatiske dobbelt kobling syv gear. en lavt tyngdepunkt, en bemærkelsesværdig lethed (Audi ikke det præcise vægt, men sagde, at denne prototype har mange komponenter i aluminium i både chassis og karrosseri) og bomme det giver i form af motor og drivsystem permanente firehjulstræk quattro De gør muligt en mere end bemærkelsesværdig præstation, som er anført i en fremskyndelse af 0 til 100 km / t på 3,9 sekunder. Som for brændstofforbrug og emissioner, en gennemsnitlig udgift på 7,0 l / 100 km og emissioner af 162 g / km CO2 annonceret.

teknologi detaljer

Som det er sædvane i alle prototyper, i tilfælde af Audi TT Sportback Concept "teknologisk gadget 'er fundet i sin dobbelte belysning system, der kombinerer omstændighederne i kørelys typen Led Decon med laserteknologi.

ifølge Audi, lysstrålen frembringes ad landevej laserteknologi: I hver forlygte, en modul omfattende fire dioder skaber en kraftfuld stråle af lys, der oplyser flere hundrede meter væk. Laserstrålen, som aktiveres fra en hastighed på 60 km / t, supplerer Led stråle, hvilket resulterer direkte i øget synlighed og sikkerhed. På den anden side, et kamera identificerer andre køretøjer til og fra bjælken.

den belyst den Audi TT Sportback Concept Den afsluttes med inkorporering af intermitterende dynamisk i baglygterne af teknologi Led. De består af en række separate dioder lige lysere fra indersiden til ydersiden i rækkefølge, hvilket indikerer den retning, chaufføren vil tage.