Alfa Romeo Giulia: Alfa lidenskab, italiensk lidenskab

Alfa Romeo Giulia 2015Alfa Romeo Giulia 2015Alfa Romeo Giulia 2015Alfa Romeo Giulia 2015

Ventetiden var det værd, og vi ved, hvordan er det Ny Alfa Romeo Giulia, naturlig erstatning 159. Med denne nye bil, det italienske firma ønsker at gå et skridt videre og sætte Giulia som en af ​​de premium saloner strømper stand til at kæmpe kobber med dokumenteret kvalitet biler som BMW 3-serie, Audi A4 og Mercedes C-klasse

Imod den tyske blok, Alfa Romeo Giulia bruger essens Mærke: passionerede design og sportslige gener. Interessant, sin officielle premiere faldt sammen med fejringen af 105. jubilæum livet af brandet og hvad bedre dag for at komme tilbage og Kompromisløs bet oprindelsen. Rammerne rapportering: den renoverede Museo Storico Alfa Romeo i Arese (i nærheden af ​​Milano).

Lidenskab i bevægelse

Alfa Romeo Giulia 2015

Som en ægte forfører asfalt, den nye alfa Giulia Det er en bil, der ønsker at komme ind i visningen. i frontal, fremhæver den nye signatur logo i profil og fremhæve deres udkragninger ekstremt kort og lang hætte. Også de henlede opmærksomheden på de afrundede hjørner af kroppen og surround stolper. Uden kulør, ifølge forsikrer den italienske firma, har nogle blink til den mytiske Giulietta Sprint. Med hensyn til dimensioner, fandt vi en længde på 4,64 meter og en akselafstand på 2,82 meter. Denne sidste kendsgerning gør Giulia har den akselafstand segment.

i interiør, den Giulia bruger væsentlige elementer. Instrumentbrættet og resten af ​​kontrollerne er designet med føreren i fokus. De anvendte materialer er kendt for deres kvalitetvisuel som real, kombinationen af kulfiber, træ og stoffer af forskellig art.

letsindighed

den lethed Det er et af de punkter, hvor der er lagt mere vægt på udvikling af nye Alfa Romeo Giulia. Officielt det meddelt, at vejer omkring 1.500 kg, med en vægt / power mindre end 3 kg / CV. For at opnå dette gode resultat, har det valgt kulfiber i akslen, på hætten og tag, mens den aluminium er forbeholdt de motor, bremser og suspensioner (herunder forreste kupler og racks og bag) og mange organ komponenter såsom døre og fendere. Den særlige struktur af kulfiber plads ved siden af ​​aluminium og carbon-keramisk materiale (i nogle versioner) af bremseskiver bidrager også deres positivt med hensyn til lyshed. den vægtfordeling, i mellemtiden, en perfekt fordeling af 50/50. og torsionsstivhed? Det bedste, ifølge Alfa siger.

følelsesmæssige thrusters

Den version, der debuterer Alfa Romeo Giulia Det er altid attraktivt QV (Quadrifoglio Verde), i dette tilfælde er drevet af en benzinmotor 3.0 V6 Biturbo Maserati-Ferrari hjem katapult ham til 510 hk. Performance, de særlige kendetegn ved en atletisk sport sedan, med acceleration fra 0 til 100 km / t på 3,9 sekunder.

Alfa Romeo Giulia 2015

Hjertet i den mekaniske område Alfa Romeo Giulia Det vil stjerne nye motorer familie Global Medium motor, der vil føre til forskellige versioner af benzin og diesel effektniveauer 180, 250 og 330 hk og alle med en fællesnævner: 2,0 liter forskydning, fire-cylinder, direkte indsprøjtning og turboladning.

Afhængig af den valgte motor, den nye Giulia Det kan kombineres med varianter Total to drivhjul (bag) eller, Ud over rubrik valgt med manuel eller automatisk ændring.

dynamisk undervogn

Med den nye Giulia, Alfa Romeo ønsker at flytte på din kørsel. For at gøre dette, det beskæftiger en mere direkte styretøj, mens svaret fra både speeder og bremse ydeevne er mere strålende.

i suspensioner, for bagakslen multilink har valgt en ordning og en dobbelt ønskeben aksel med semi-virtuel adresse for fronten. Den intelligente styring og drejningsmoment split drejningsmoment Vektoring på bagakslen og den dynamiske fremdrivningsorgan alfa DNA (Racing funktioner, Dynamisk, Naturlig og effektiv avanceret) er det tekniske grundlag, som føreren kan til enhver tid vælge, hvordan du ønsker at tæmme sin Giulia. Disse teknologier nødt til at slutte det nye system Aktiv Aero Splitter, for det forvaltes på frontareal downforce aktivt, sikrer overlegen ydelse og adhæsion selv ved høje hastigheder. Elektronisk 'hjerne', der styrer alt kaldes CDC Chassis Domain Control.