Grand Sport Vitesse “La Finale”, den seneste Bugatti Veyron

Grand Sport Vitesse Grand Sport Vitesse Grand Sport Vitesse Grand Sport Vitesse

Det er slut. Bugatti har allerede stoppe produktionen af ​​sin Veyron, en sports super nu blevet legende og markerede genfødsel af franske luksusmærke efter at være erhvervet i begyndelsen af ​​århundredet af Volkswagen-koncernen. For nu, dens formand, Wolfgang Dürheimer forventer i dag brandet arbejder allerede på sin efterfølger, med, som de søger at "udvide og konsolidere den førende position med Veyron ny udfordring at gøre det bedre den bedste". Intet andet, ikke bekræftet navn eller dato, men ja vi kan komme videre fra Autopista.es din udskiftning er planlagt til 2016, vedtage en hybrid-modul og elektriske turboladere til være omkring 1.500 hk! og bemærker også460 km / t!

At vide som erstatning for Bugatti Veyron stadig nødt til at vente et par måneder, men hvad vi kender i dag, er identiteten af ​​dens seneste udgave, som krone 450 producerede enheder, alle allerede solgt (300 coupéer og 150 cabriolet). kendt som Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse "La Finale" og erhvervet af en arabisk rigmand, er det præsenteret som en verdenspremiere på biludstillingen i Geneve, lige ved siden af ​​den første enhed, der produceres i 2005.

Kolofon derfor et køretøj Han slår hastighedsrekorder med 431,072 km / t embedsmand, denne nye Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse "La Finale" rider den samme propel spektakulære W16 8 liters motor, 1.200 hk og 153,1 mkg af drejningsmoment begyndte at ride brand i 2010. Med en sådan motor, den superbil annonceret en fremskyndelse af Fra 0 til 100 km / t på 2,6 sekunder, med en maksimal hastighed på 410 km / t.

Som en hyldest til sin model nummer 1, Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse "La Finale" I dag er inspireret i sit design, igen uden at give afkald på Bugatti tofarvet krop, der gjorde allerede berømt i deres modeller af 20 'og 30'. Selvfølgelig, som altid har ejeren gjort sin Veyron som unik, vælger de fleste af hans kulfiber paneler først malet i rød (Som er otte farver, som har gjort Veyron), til de ledsagende flapper, døre eller luftindtag i sort. Legend "The Finale" er trykt meget synlig under den forreste nederdel og noget mindre under den bageste spoiler: Altid i rødt på en sort baggrund.

Indvendigt Veyron Grand Sport Vitesse Bugatti "The Finale" har stadig sådanne avancerede materialer som porcelæn, den bedste krystal, læder og træ af forskellige typer, guld og endda platin, denne gang polstring også som en hyldest til den første Veyron i beige kendt som "Silk", men nu er ledsaget af kontraster i rødt i armlæn, dørpaneler og ratkransen. Og, selvfølgelig, kulfiber også malet i rødt på den centrale tunnel, i belægninger konsol huse eller sæder. Den 450/450 serien er indgraveret i kabinen og igen legenden "The Finale".

slynget i 2005 blev Bugatti Veyron født, i henhold til dens formand, med den vanskelige opgave at besvare 4 nøgle: at være i stand til at overføre mere end 1.000 hk til asfalten, nå op 400 km / t når de fleste super sport netop opholdt sig i 300, sikre accelerationen fra 0 til 100 km / t på mindre end 3 sekunder og frem for alt, kombinere alle med en egnet bil for at få operaen, stil og komfort. Ifølge Wolfgang Dürheimer, Bugatti opnået en milepæl, at der i 2008 oplevede sin cabriolet Grand Sport version blev lanceret, og i 2010, den nye Super Sport og boostet til 1200 hk. Ifølge dets hoved, har hver enhed 450 er fremstillet praktisk talt kun. Herunder valgte optioner, den gennemsnitlige pris på hver Bugatti Veyron solgt udgjorde 2,3 millioner euro. Længe leve superbil.