Mazdas fremtid: forbrændingsmotoren har en lang rejse

Mazdas fremtid: forbrændingsmotoren har en lang rejse

Datoen er så langt væk, at samfundet og dets krav til bilen vil være blevet så meget, at det er vanskeligt at beregne den aktuelle perspektiv. Men producenterne er klart, at skulle imødekomme efterspørgslen og på en bestemt måde lovgivningsmæssige regler markedsrente. Vi har fokus på Mazda, som netop er kommet til at finde ud af en del af deres strategi.

Fremtidige planer går igennem forbedrede forbrændingsmotorer, hvor motoren glød SKYACTIV benzin-X, og den gradvise indførelse af elektrificering i området begyndende ved 2019 med denne motor og Hybrid koncept og udvide Mild næsten en anden to årtier. Men så selv, ifølge prognoser håndtering Mazda, over 80% af sine produkter vil fortsætte med at stole på forbrændingsmotorer, de fleste af dem er forbundet med hybrider, plug-in hybrider og tencología energiudnyttelse at genoplade batteri tilbehør .

Tidligere, i 2019 forventes at blive optaget den første 100% elektriske og Mazda vil vide, om det vil eller ikke forlænget rækkevidde, med en forbrændingsmotor, der fungerer som en generator for batteridrevne. Det forudser den første plug-in hybrid der Mazda, planlagt til 2021. Men der er ingen planer om at udvikle en bil drevet brændselscelle fra brint. Vi ryddet ham under hans Global Tech Forum i betragtning af at denne teknologi stadig har store mangler, især i udbuddet, der skal bruges i udstrakt grad.

Udviklingen af ​​produktsortimentet løber parallelt med forskning og udvikling, at Mazda allerede har annonceret, herunder autonom kørsel, forstås som en automatisk CoPilot til at hjælpe med at holde bilister mest aktive alder fra 2020y udvikling syntetiske brændstoffer fra alger, hvad de allerede har opnået eksperimentelt ved hjælp af familie af Euglena.