SUV’er i fremtiden vil du elske: i-Pace Jaguar, Mercedes EQ …

Fremtidig elektriske SUV til at nydeFremtidig elektriske SUV til at nydeFremtidig elektriske SUV til at nydeFremtidig elektriske SUV til at nyde

den SUV Han har allerede taget. og Power virkelig tager ud og og ikke af økonomi vil forblive dyre som en god Diesel i sit segment. I fremtiden landskab er ved at opstå SUV tre nye og interessante produkter: i-Pace Jaguar, Mercedes og Volkswagen EQ I.D. Producenterne er klar: de har brug for elektricitet så meget som selve samfundet. Tag dig tid at genopfinde hjulet, nogle tøvende, andre beklage umodenhed af markedet, men efter Jaguar har vist sin i-Pace, mindre tilbøjelige til disse motorer allerede forstået: elbilen er lige rundt om hjørnet.

Bilproducenter havde længe forsøgt at gætte fremtiden for at opfinde. Tesla lykkedes at gennemføre den første logisk tilpasset deres lille producent perspektiv. nu Jaguar, med dets spektakulære SUV i-Pace har brudt en myte, der beviser, at du kan lave en elbil, der ikke kun har mærkeligt udseende, men kan selv være smuk. Der er tekniske årsager til, at elbiler ikke nødvendigvis er resultones, især aerodynamisk. Nogle producenter har formået at bevise deres magt ved at udvikle platforme og konventionelle organer i stand til at medtage dem alle de behov, en elektrisk udgave, som i tilfældet med VW e-Golf eller nylig Hyundai Ioniq. dog VW, så stolte af at have formået at gøre sin elektriske synes en simpel golf, give turnaround fra 2019, lancerer sin I.D baseret på en elektrisk koncept. samtidig give stafetten videre til sin golf (VIII Golf lanceres i 2018).

Vi ønsker at være SUV

Hvis det offentlige ønsker karrosseri SUV, høj, dominerende tilstedeværelse og hvad gjorde fabrikanter tror, ​​at de ville købe en elektrisk med karrosseri "hvoraf ikke længere føre"? De fleste producenter har fået deres elektriske modstykker er bedre end forbrænding (Ingen motorstøj eller dækker pålægge vibrationer), men tvunget til en højere god pris og det er ikke nødvendigvis tjene penge med dem. Da markedet i sig selv er villig til at erhverve Campero SUV udseende, hvorfor du har forsøgt at sælge biler "rimelig"Hvorfor lancere små biler som prissegmenter er forbundet med størrelse? nogle producenter i eget hoved som VW, andre i andre, De har indset, at strømmen skal være en SUV, Komprimere op og æstetik, der kan være sig selv, men fejende størrelse. Volvo XC40 se på fremtiden, Audi e-tron, den annoncerede 2020 BMW X3 ... og her vi bringer Jaguar, Mercedes og VW.

Jaguar i-Pace fremtidig elektrisk SUVGodt, da de allerede er, uafhængigt, elektriske SUV lander på det rigtige tidspunkt. Skandalen af ​​diesel har øget bevidstheden om forurening og motorteknologi, kommuner efterlade dem uden for deres foranstaltninger mod menneskehandel og i 2020 producenter vil begynde at betale skat af den overskydende CO2 fra biler, de sælger. Det kan hjælpe elbilen regeringerne ikke når dem, men de bidrager til at tæppe vejen under opladning infrastruktur er installeret. Incitamenter til landevejskørsel, gratis, parkering, HOV baner eller adgang til centrum vil ikke vare evigt, men de sikker noget vil.

Jaguar i-Pace: Du kan bestille; levering i 2018

den Jaguar kørestilling i-Pace, avantgarde, vil ikke ryste grundlaget for enhver chauffør. en indlejret digital instrumentering, en rund rat, midterkonsollen udkraget er mere konventionelle end en Porsche 918 Spyder, stof belægninger på instrumentbrættet, og du ser en Peugeot 3008 ... konceptuel i-Pace, som du ser det ud som muligt, som inspirerende. Spørgsmålet er: hvorfor skulle en Jaguar, hvis et år siden fik et konceptuelt Land Rover Evoque- e? 70 kWh batteri og to motorer, 85 kW og 145 kW foran bag det ville have været en ideel elektrisk SUV. Måske dette chok for Jaguar hjælpe balance indtægter mellem JLR mærker. Autonomi planlagt til Jaguar i-Pace, ifølge den europæiske kombineret cyklus (NEDC), vil det være 500 km.

Fremtidig elektriske SUVMercedes EQ: "electrodiseño" 2019

Mercedes ønsker ikke at EQ "pause"Men engagere sig med Mercedes-driveren altid ... og dem, der kan fatte. Når du når gaden i 2019 vil være en elbil, men stadig vil det ikke vise sin store del af autonom bil, som helt sikkert arvet fra sine brødre. Forsædepassager, en næsten vandret karakteristiske superbiler instrumentbrættet for føreren, en position asymmetrisk kørsel, står over for en gigantisk 24-tommer instrumentering, der minder om en tablet ... alt gør det klart, at den elektriske EQ ønsker at være din tid og ti år ud. den autonomi vil komme op 500 kmmed højere kapacitet batterier, lithium ion og 70 kWh.

VW I.D. : Fra 2019

Elektrisk mobilitet er kernen i VW. De ønsker ikke at gøre niche biler (og de har vist e-Golf), men har taget en ny retning, med den lektie lært. Dette er ikke at gøre en elektrisk version af hver bil. Det er at revolutionere elbilen. Det skal være for at møde den nyligt annoncerede plan om at være en global leder i elektrisk mobilitet og sælge en million elbiler fra 2025. VW bliver I.D første af hundrede procent elbiler i sin nye udvalg af køretøjer og præsenterer et brand række autonomi i ny I.D. der spænder fra 400 og 600 km.

Du kan også være interesseret

Jaguar i-Pace, en elektrisk SUV 400 hk

Volkswagen I.D: den første elbil i den nye æra VW

Mercedes EQ. elektriske SUV fremtidens

Den mest omfattende guide til at købe en SUV