Plug-in Prius II: Hybrid plug kun 1,4 l / 100 km

Prius Plug-in stik anden generationPrius Plug-in stik anden generationPrius Plug-in stik anden generationPrius Plug-in stik anden generation

den andengenerations Toyota Prius plug Det er allerede en realitet. Præsenteret henhold til New York International Auto Show 2016 nye Toyota Prius Plug-in Det er en milepæl i økologisk filosofi den japanske producent.

Ifølge de første rapporter nye Toyota Prius Plug-in Det vil gå på salg i nogle europæiske lande sen 2016 (Indtil videre er det ikke blevet bekræftet, at det vil nå Spanien). Dens design minder både Toyota Mirai hydrogen og den enkelte Fjerde generation Toyota Prius (Version ingen plug).

i indvolde af den hybride system Toyota Prius Plug-in II omfatte følgende tekniske elementer. På den ene side, benzinmotoren, i dette tilfælde Atkinson cyklus og 1,8 liter forskydning; og for det andet en elmotor. Hele magt af den hybride systemet er ikke blevet annonceret, selv om andre referencer både forbrug og emissioner interessante data.

til nye Toyota Prius Plug-in II, Japanske virksomhed annoncerer et gennemsnitligt forbrug på 1.4 l / 100 km (Svarer til et emissionsniveau 32 g / km CO2). Som sædvanlig i den type plug-in hybridbiler og i henhold til europæisk standard NEDC (New European Driving Cycle), skal de gennemsnitlige forbrugsdata ses med en vis forsigtighed. Med lithium ion ved optimal belastning og hvis kørselsforhold er egnede, den nye Toyota Prius Plug Du kan gå i hundrede procent elektrisk tilstand ca 50 km, en afstand næsten fordobler (25 km) til Prius Plug-in første generation. i dette EV mode eller rent elektrisk, den Toyota Prius Plug-in Du kan flytte til en maksimalhastighed af 135 km / t (Sammenlignet til 85 km / t af den første generation Prius plug).

Toyota Prius Plug-in 2016Toyota Prius Plug-in Hybrid II: typer og belastning gange

Så godt hybridbil, der er den Toyota Prius Plug-in Den kan fyldes ved at flytte processen regenerativ bremsning. den lithium-ion 8,8 kWh kapacitet Du kan også oplades, hvis bilen er sluttet til lysnettet. I dette tilfælde, og hvis tilsluttet en stikkontakt i 230 volt, den anslåede opladningstid er 2,3 timer.

Platform byggeri Toyota Prius Plug-in Hybrid II Det kaldes Tnga (Toyota Ny Glogal Architecture), det samme som Prius IV ikke plug og at den nye Toyota C-HR, en af ​​de SUV mest vil tale i 2016. Efter at have gemt de maksimalt mulige kg fra skalaen, har Toyota ingeniører valgt stærkere og lettere materialer, såsom plast forstærket med kulfiber CFRP til stede i nogle dele af karosseriet.

den futuristisk design af Toyota Prius Plug-in II afspejler mere end rent æstetiske årsager praktiske og funktionelle problemstillinger. Bevis for dette er godt strømningsmodstandskoefficient Cx 0,24.

Toyota Prius Plug-in 2016Toyota Prius Plug-in Hybrid II: teknologi og teknologi

cirka små fotovoltaiske paneler i tag vil gøre det muligt Toyota Prius Plug-in solenergi genbrug II fanget at omdanne det til el.

En anden effektive teknologiske fremskridt fremhævede i den nye Toyota Prius Plug Det er det nye klimaanlæg system udstyret med en varmepumpe med gas injektion.

den Inde i Toyota Prius Plug-in Det er helt digital. I det, det er i centrum en stor 11.6 tommer touchscreen placeret som en stor tablet i det centrale område af instrumentbrættet og oprejst. Projektionssystemet af oplysninger om forruden Head-up display Det vil også være tjener føreren samt et nyt system for semi-autonome parkering og et styresystem med adaptive fartpilot både hastighed og afstanden sikkerhed.

Du kan også være interesseret

- Toyota C-HR, en SUV, der vil kæmpe Nissan Qashqai

- Den nye Toyota Prius IV, testet

- Kørsel Toyota RAV4 Hybrid

- Langsigtet test af Toyota Auris Hybrid