Sammenligning: Ford Focus 1,0 EcoBoost- 125 vs. Peugeot 308 1.2 e-THP 130 Puretech

Sammenligning: Ford Focus 1,0 EcoBoost- 125 vs. Peugeot 308 1.2 e-THP 130 PuretechSammenligning: Ford Focus 1,0 EcoBoost- 125 vs. Peugeot 308 1.2 e-THP 130 PuretechSammenligning: Ford Focus 1,0 EcoBoost- 125 vs. Peugeot 308 1.2 e-THP 130 PuretechSammenligning: Ford Focus 1,0 EcoBoost- 125 vs. Peugeot 308 1.2 e-THP 130 Puretech

Hvem vil si at tre-sylindrede motorer, født i første omgang å redusere utslippene, de ville gi samtidig sanne sportslige karakter? Vi så det først med 1,0 EcoBoost- Ford Focus, og nå kommer den Peugeot 308 med 1.2 Puretech enda mer rungende. Ved sin måte å skyve, gir inntrykk av å ha mye mer kavaleri annonsere, kanskje fordi du forventer to "kjedelig" miljøvennlige motorer og i stedet overraske deg med en mest overbevisende ytelse. Kort tid etter bruk du kommer tvil om de har den kraftigste mekanisk forstand, fordi med disse er mer enn nok selv for moro kjøring på svingete veier, noe som ville være en synd å ikke gjøre gitt høy startnivå sine stativer. På toppen av det hele, lave vekten på motorene gjør ingenting, men dra fronten, som er presis og veldig lydig til våre kommandoer, oppnå i absolutte termer, mer effektive enn de kraftigste versjonene, enn si møte den tyngste Diesel atferd.

Holde et øye med sin tilleggsutstyr og dets dynamiske estetiske intensjoner er bekreftet. På den ene siden, en slående 18-tommers dekk i fokus, med stemningsfull røde bremsekalipere plassert inne i tilhørighet til en utendørs sportspakke tilpasning (støtfangere, vinduskarmer, røde klemmer); på den andre, Sport 'knappen på Peugeot 308 som, når den trykkes, motor prosesser lyd å gjøre den mer sporty, Red slås belysningen på instrumentpanelet, styre stivner og endrer gassrespons. Samtidig, den franske gjør tilgjengelig informasjon om kraft, dreiemoment og turboladetrykk vi bruker til alle tider og en grafisk fremstilling av de laterale og langsgående akselerasjoner. Interessant.

Ford Focus EcoBoost vs Peugeot 308 PuretechInnhold forbruk og assumable

Og til tross for alle, må vi ikke glemme at frukten av "nedbemanning"Vi har å gjøre med motorer som kan oppnås veldig fornøyd, men likevel vekk fra en diesel, men utholdelig forbruk. Men for å oppnå 6 liter registrert av våre tekniske senter veien må være villig til å gjøre effektiv kjøring, sette noen innsats fra vår side og gjør eksklusiv bruk av den nedre delen av disken, som har nok dreiemoment til "drag" kyndig. I begge tilfeller forbrukstallene er svært like, selv om det er sant at Peugeot har en overraskende svaret noen runder og det er helt brukbart fra bare 1000 rpm, noe som gir mye av urban agility. Det er sløv og knapt turboforsinkelse, men i tilfelle av misbruk av den første 2.000 rpm annen vibrasjon som overføres til kupeen. Ikke så i fokus, men også ha muligheten til å bruke både cuentavueltas område ved siden tomgang, siden dens fremstøt det er mye svakere enn sin rival, tvinger flere endringer i bruk. Ved måten de leverer den kraften, Fokus 1,0 EcoBoost minner om en volumkompressormotor med turbo i stedet fordi det er så gradvis at ingen "spark" til 2,000-2,500 runder, men fra 4000 omdreininger begynner å strekke er da en uventet grunder kompenserende kraft basen sin nedre dreiemomentet som følge av den mindre forskyvning. Når etterspørselen fordeler begge er fullt ut tilfredsstillende, hyggelig for glatthet og linearitet, og i stand til å takle nesten enhver situasjon som oppstår, til tross for lange utviklingen endre som de er gitt, som er nesten Diesel.

Går veldig fort med Focus 1,0 EcoBoost- 125 krever mer dyktighet, fordi deres Sport reaksjoner på grensen De er mer krevende (ESP mer for at sjåføren), men Det er en fryd for umiddelbarhet, stor nøyaktighet og glans som adlyder noen hint av retning. Sin fjæring er fastere enn den Peugeot, men ikke være ubehagelig, og legemet er mer utsatt. den Peugeot 308, Samtidig viser det også et eksempel på en dynamisk likevekt, med en høy effektivitetskurve, og en bakre som bidrar til å lukke vendinger langt utover hva det store flertallet av brukere kan ha behov, men uten å redusere kjøreegenskapene. lettere og med svært få treghetsmomenter merkbar, men innstillingen av suspensjoner, mer orientert mot komfort, la kroppen swing mer og ikke så nøyaktig i noen spesielle tidspunkt, for eksempel ved flere påfølgende bølger av asfalt. Videre, i svært ødelagte veier, eller hvis du passerer over en ekspansjonsfuge i støtte, den beveger seg tilbake mer enn Ford Focus, det Den har en sofistikert multilink bakhjulsoppheng. I alle fall, begge satt svært høyt.

Selv om det virker som alle er dyder, er det faktum at du også kan sette noen snags. Er forbedret kamera reversere Peugeot 308, som på mørke steder knapt skille noe på skjermen -ocurre det samme i andre modeller av PSA-og dens Stopp / start-system, sender motoren en vibrasjon å stoppe. Hverken strålen er optimalt, deres kort rekkevidde, til tross for å bli ledet type. Som for Focus, jockeying er noe mer tungvint for henne innenfor høyere og lavere synlighet av miljøet rotasjon, foruten å være noe større eksternt. Og om emnet av berøringsskjermer, selv når godt løst, de krever litt oppmerksomhet for ledelse, noe som kan føre til forstyrrelser.

Peugeot 308 er mer omfattende generelt og gir høyere ytelse, selv Ford Focus, med strammere pris og veldig tilfredsstillende, vil som de fleste fans av sportslig kjøring, takket være den kraftige karakteren av dens motor og en mer reaktiv bakre.