Alaskan, den nye Renault, der vil overraske

Ny Renault AlaskaNy Renault AlaskaNy Renault AlaskaNy Renault Alaska

den nye Renault Alaska Det er en pick-up af et ton nyttelast. Afhængigt af mærke dette køretøj har "globale ambitioner." Allerede det begyndt at blive fremstillet i Cuernavaca (Mexico) og fra den sidste kvartal i år i Barcelona vil -i den samme linje som Nissan fabrik, der fremstiller NP 300 Navara- og i byen Cordoba (Argentina).

Indtil videre har mærket ikke annonceret en dato sæt til salg i Europa. Men mere tilbøjelige til at forekomme i de sidste uger af 2016 eller begyndelsen af ​​2017. Det første land, hvor det er blevet markedsført er Colombia, hvor der i dag er blevet officielt præsenteret.

Ligeledes har Renault ikke givet priserne til det europæiske marked. For reference, opmærksom på, at den kurs, Nissan Navara del NP 300 i Spanien, 20.000 euro plus skat.

Ny Renault Alaska

Renault motorer Alaskan

I første omgang, Renault Alaska er tilgængelig med en 2.3-liters motor dCi to magter at vælge imellem: 160 og 190 hk. Denne motor har to turboladere: en lille turbo for at sikre jævn acceleration ved lav hastighed og en større for højere sats ydeevne.

Renault meddeler, at der vil være flere andre motorer at vælge af den markeder: En 2,5 liter benzin 160 hestekræfter og en 2,5 liters dieselmotor med 160 eller 190 hestekræfter. Gearkasser vil enten seks relationer manuel eller automatisk syv.

Alaskan Renault: dens trækkraft systemet

Trækkraft vil være integreret stik. På denne måde kan føreren vælge mellem tre tilstande. Den første, 2WD, velegnet til kørsel på asfalteret vej, så du kan spare brændstof; den anden, 4H, og der kan tilsluttes under 60 km / t: er indiceret til kørsel på spor eller veje meget lav greb. Endelig 4LO du kan kun forbinde bilen holder stille, og er kun indiceret forlade meget vanskeligt terræn, såsom sand, sne eller mudder.

Derudover Alaska Renault har en begrænset differential slip mail (elsd). Det bruger bremsesystemet sensorer til detektering af hastigheden af ​​hvert hjul. Skulle rattet i en af ​​akslerne dreje hurtigere end den anden, det forsinker lidt for at forbedre vedhæftningen. Desuden Renault har Alaska mekanisk differentialespærren bag, som forbedrer dens opførsel under ekstreme forhold.

blandt de systemer kørsel støtte til rådighed for denne nye model af Renault, er den støtte, bakke starten, som forhindrer køretøjet i at rulle tilbage ved start, og kontrol Hill Descent. Det bruger bremserne automatisk at forhindre, at køretøjet op i fart ned ad en bakke. Vi finder også den sædvanlige ABS og ESP, elektronisk bremse distribution (EBD), bremseassistent nødsituation (BA).

Du kan også være interesseret

Toyota Hilux 2016: afhente test en raffineret og robust

Nissan NP300 Navara, fritid og arbejde lavet i Spanien

Detroit Auto Show 2016: top 3 pick-up

Alaskan Renault Koncept, ny pick-up for 2016