Hyundai Tucson SUV nivå. Første testen.

Første test: Hyundai Tucson SUV nivåFørste test: Hyundai Tucson SUV nivåFørste test: Hyundai Tucson SUV nivåFørste test: Hyundai Tucson SUV nivå

El Hyundai Tucson returnerer til markedet. Etter fem år kjent som ix35 i Europa, henter den asiatiske merke det første navnet på sin populære SUV betyr å gi egen enhet til en rekke modeller som er som sin hjørnestein. Som IX55 eliminert før du gir vei til Grand Santa Fe ... og hvor snart vil en ix20 vil endre formatet pseudo-minivan i en liten urban SUV Nissan Juke rival: Kreta kan betegnes som avledning som allerede er sendt inn for det indiske markedet, selv om det er ennå ikke bekreftet.

Det som er klart er at Hyundai ix35 ikke forlate oss med kommersiell fiasko. Tvert imot, men fortsatt litt bort fra segmentet leder, har det blitt gjennom årene i sjef forfølger av den allmektige Nissan Qashqai, og også i mest solgte bil Hyundai: Monopolizes og opp til 25 prosent av salget. Hvis ikke lenge siden virket umulig å overvinne en kompakt SUV med klare denne familien yrke har gjort på en god Hyundai i30. Tid for å perfeksjonere formelen med Tucson.

Tucson, splitter nye

Hyundai TucsonFor å gjøre dette, kan det sies at denne nye Hyundai Tucson fornyer seg selv, men det er en annen SUV. Og mye bedre SUV. Hvis estetisk presenteres i dag en mer elegant og svært attraktiv linje, er det ennå inne vi finne en mye mer moden og sofistikert produkt. Utviklet fra en ny plattform (Som han fjerne merket i dag sin fetter-bror Kia Sportage), er i dag lengre (Den målte 4,48 m, mer tilnærmet 7 cm), større (1,85 m, 3 cm) og laveste (1,65 meter, ca. 2 cm mindre). Og fremfor alle andre har 3 cm akselavstand (2,67 meter) for få bredde.

Faktisk, åpner dørene i dag den nye medium SUV Hyundai gjør i en av de mest romslige SUV i sin klasse. Hvor de ikke kan nå eller Nissan Qashqai eller Tiguan VW, det gjør en Tucson med en andre rad romslighet og bedre Malero kubikk i dag at en virkelig god 513 liter (488 dersom de er montert reservehjulet i stedet for punktering kit). Bemerkelsesverdig er også en stor port kan nå være elektrisk åpning og en lav laste og muligheten for sammenleggbare seter skape en nesten flat overflate opp til 1500 liter.

Absolutt ikke mangler plass i den nye Hyundai Tucson, og heller ikke en bedre atmosfære inne. med en veldig ryddig utforming, instrumentering veldig klar og leselig, en nye berøringsskjermen 8 " med et navigasjonssystem opptil tre ganger raskere enn før, og alle kontroller er der du forventer, er det en veldig fin og intuitivt SUV. Det er mye hul lysbilde, hjulet er tykkere og har veldig god kontakt og opplevd kvalitet er høy. Og det, som i ix35, er Hyundai Tucson fortsatt ingen stor overflod av myk plast (noen andre er på den andre siden av dashbordet del, panel dører eller polstring for førerens kne på midtkonsollen) selv materialer har et bedre utseende og grad av justeringer virker rett og slett bra.

Mer raffinert og dynamisk

Hyundai TucsonOverbevist av miljø, lakmustesten hoppe oppleves av den nye Hyundai Tucson kommer allerede på veien. Dens ledere snakket til oss som en ny ramme med vridningsstivhet til en høyere hundrevis 48, en suspensjoner redesignet (Spesielt på en armlengdes avstand multilink bakaksel ikke alltid satse mange rivaler som Renault Nissan Qashqai eller Kadjar), en nytt elektrisk styring, bremser med større skivene (305 mm foran, bak 302) og lydabsorberende materiale i mengder større, krystaller eller kupeen etasje. Progress er bemerkelsesverdig, som vi viser rullerende nesten 200 km på motorveier og andre veier.

Den nye Hyundai Tucson føler i dag roligere og komfortabel. Lent mot en lengre akselavstand og sporvidde, trå veldig bra og ikke i det hele tatt tørr å støte som om du oppfattet det ix35. God kjørekomfort, men fremfor alt også bedre dynamikk. Selv oppdratt som en global konsept, satt opp for Europa holdt på Hyundais Technical Center i Frankfurt (Tyskland) er det opplagt. Med mer direkte styring og nøyaktig hukommelse i en Hyundai, new Tucson tilbyr svært god veiledning, mindre roll og en stor åpenhet i bukseseler. En ny avansert traksjonsstyrekurve (kan gjelde bremsetrykk til det indre hjulet for å redusere understyring) og en ny kommando kjøremoduser (justerer strupe og endre retning normal eller sport) bidrar til deres større smidighet. "Det er bedre enn en Tiguan" Jeg forsikrer de ansvarlige. Så langt, selvfølgelig, har du lite å misunne ... bortsett fra ikke å ha en unik adaptiv suspensjon.

Og hva om din design as 4x4 SUV? For Hyundai også forberedt oss litt off road krets, hvor Tucson oppfylt uten videre. 172 mm avstand fra virkelige, kan utstyre samme AWD system ix35: Skive clutch, i Normalt sender 100% moment til forhjulene, men det er i stand til å gå opp til 50% på baksiden om nødvendig. Uten å være ekstraordinære, det fungerer godt. Og minst den nye Hyundai Tucson har en manuell låseknapp under 40 km / t og Descent Control, noe brå, men effektiv. Enn mange rivaler ikke skryte.

Diesel og bensin Euro 6

Hyundai TucsonOm sin mekaniske rekkevidde, ikke for mange endringer. holder Diesel tre ix35 (1,7 CRDi 115 hk og to 2,0 CRDi 136 og 186 CV), Selv om alle og Euro 6 med en ny katalysator partikkelfilter NOx-utslippsreduserende. selv om nesten 60% av salget 1.7 CRDi turn hoder, alltid 4x2 og manuell (annonsert kun 4,6 l / 100 km gjennomsnittlig forbruk) Vi kunne bare prøve den mektigste 186 hk 2.0, Eksklusiv 4x4 og en erfaren automatgir og momentomformer. Veldig glatt progressive, er det fint, men ikke står eller sin makt, eller ved å kjøre effektivitet. 136 hk versjon av seg selv er tilgjengelig i 4x2 og 4x4, og med manuell eller automatisk girkasse.

allerede bensin, den nye Hyundai Tucson tilbake til maktkampen med et stramt 1,6 GDI 132 hk som vil tjene som tilgang versjonen av pris, men nå lanserer en ny 1.6 T-GDI, og turbo, 176 hk, 4x4 og den nye overføringen Hyundai direktekoblings 7 hastighet at i et år, også traff Diesel versjoner. I en kort tur så vi mykhet og en raskere overgang gear. Løfter.

Hyundai Tucson kostnadene under € 24 000

Bra førsteinntrykk, derfor Hyundai Tucson vil være tilgjengelig på markedet i fire utstyrsnivåer (Essence, Klass, Techno og stil) siden midten av juli. Selv offisielt Hyundai er fortsatt definere utstyr og priser, dens ledere trygg på at prisen Autopista starte under 24.000 euro, uten rabatt (dvs. nesten 2.000 euro vil kutte sin endelige rate), som vil være en ekstra kostnad på mellom 800 og 1000 € fra dagens ix35. Det vil ikke være den billigste klassen ( "Nissan Qashqai og Renault Kadjar konkurrere utelukkende på pris, Hyundai ikke" si), men konkurransedyktig.

Og spesielt med tanke på at den nye Hyundai Tucson kommer med en mye bedre bemanning både standard- og ekstrautstyr. Estrena, blant andre elementer, en autonomt bremsesystem, Blind Spot og filskift advarer bak trafikksystemet aktivt panser, assistert parkering eller oppvarmede forseter (også bak) og ventilert. SUV absolutt den mest komplette.