Ny Audi A8, er den bedste bil i verden?

Officer! Ny Audi A8, dens mest spektakulære FOTOSOfficer! Ny Audi A8, dens mest spektakulære FOTOSOfficer! Ny Audi A8, dens mest spektakulære FOTOSOfficer! Ny Audi A8, dens mest spektakulære FOTOS

enorm fjerde generation Audi A8. Og jeg mener ikke hans 5.17 meter i længde -de normale version, fordi den A8 L indskydes flere andre 13 cm mellem sine to akser- men kompendiet af debuterer nye teknologier i forskellige områder, nogle nogensinde set i produktionen biler. Banner af aluminiumkonstruktion da det viste sig i 1994, Audi Det har omformuleret sin skelet og hud kombineret aluminium, stål, magnesium og forstærket polymer, struktur multimaterialesprøjtestøbningsmaskine der har lov til at stige op til 24 procent stivhed den udgående model. Udgangspunkt på det, nye suspensioner, ny motorer, ny elektriske arkitektur, ny sikkerhedssystemer eller ikke-offentliggjorte elementer komfort, nogle af dem kun tilgængelig for hvem indtager den rigtige bagsædet. bil "chauffør"Men også driver takket være den nye arkitektur af suspensioner og mere sofistikeret dæmpning nogensinde brugt af en produktion bil. Audi taler om form, bevægelse, retning og rum, begreber med som varemærket vedrører design, chassis, forbindelse eller indeklima. Det iscenesatte, der sammenfatter en endnu nemmere måde: Audi A8 er simpelthen en enkelt bil.

Audi A8 2018Audi A8, til salg i oktober fra 97.500 euro

den Ny Audi A8 først den er lanceret med to 3.0 V6, en for hver brændstoftype, helt nyt design. Diesel udbytter 286 hk og 600 Nm drejningsmoment; ydeevneværdier benzin de er 340 hk og 500 Nm. Senere kommer den V8 med 4,0 liter V8 både teknologi TDI og TFSI, begge med fuldt variabel ventilstyring system for system Audi valvelift Ja, også TDI og frakobling cylindre og ja, også TDI. den W12, kun til Audi A8 L, vil ankomme i 2018 og bliver, med sin 585 hk og 800 Nm drejningsmoment, i den sande flagskib af intervallet.

Fra lanceringen, alle motorer har ny teknologi Mild hybrid tillader nye niveauer af raffinement, men især ydeevne, giver mindre forbrug 0,7 l / 100 km. Systemet består af et netværk hovedafbryderen 48 volt tilførsel af en konnektor generatoren til krumtapakslen gennem båndet. Dets vigtigste funktion er den genstarte Stop&Start, men ikke kun det, men at stoppe bilen under 22 km / t Træghed at nærme sig stop punkt og giver også mulighed for tilstanden inerti forhånd vej hastighedsområde strækker sig mellem 55 og 160 km / t for maksimalt 40 sekunder. Kræver batteri anbragt i bagagerummet ion at under bremsning faser, kan A8 regenerere ved 12 kW effekt på grund af BAS-systemet.

Audi A8 2018Men inden for de nye alternative fremdriftssystemer, den Audi A8 også udgivet e-tron-teknologi. debuterer i 2018, og i første omgang vil det gøre det i det lange krop. 3,0 TFSI motor kombinerer med en elektrisk motor integreret i gearkassen automatisk at opnå en global magt 449 hk og 700 Nm. Audi annoncerer ingen forbrug figur, men en begrænset tophastighed 250 km / t og en fremskyndelse af 0 til 100 km / t på blot 4,9 sekunder. en plug-in hybrid Også debuterede med sport ellertra teknologi mere: Systemet induktion opladning trådløs, en platform, som vil blive placeret denne Audi A8 e-tron til at indlæse sin 14,1 kWh lithium batteri af 104 celler med en hastighed på 3,6 kWh. For at gøre dette, er platformen hævet, når det registrerer, at bilen er på den for at optimere effektiviteten af ​​opladning af batterier, der giver 50 km fuldt elektriske rækkevidde.

Alle modeller også premiere ny generation af automatgear 8 trins Tiptronic Check i samarbejde med ZF, det er udstyret med en første Elektrisk oliepumpe som aktiveres, når bilen kører i friløb med slukket motor, mere effektivt frakobling af transmissionen af ​​motoren, plus genkende og være i stand til at forudse situationer Stop&gå, funktion "autopilot syltetøj". I øvrigt, Audi A8 er den første bil udviklet til højt automatiserede drivende niveauer, men før vi fortsætter med "fundamenter" på den nye Audi flagskib sidder.

Audi A8 2018Audi A8 "AI Active Suspension": Aladdin Tæppe

Lad os tale om enkelte sæt og havde til at tale, også med hensyn til suspensioner, af elektroniske platforme. Audi har omhyggeligt arbejdede hver relevant del af den nye A8 samt støtteforanstaltninger medlemmer har været et af de punkter, hvor mere tid, penge er blevet investeret og har krævet mere teknik. Der er to typer, en pneumatisk individuelt indstille hjul med forskellige parametre som køreindstillinger Komfort, Auto, Dynamic og Lift, stand til at tilvejebringe, som Audi, en justering meget blød eller meget sporty og også det bringer sin sandkorn i bil effektivitet sænkning legeme 20 mm når de overskrider, i mere end 30 sekunder, 120 km / t. Men den nye stjerne er suspenderet AI Aktiv Suspension, kun W12-serien og tilgængelig senere i de andre motorer. Dette er en helt aktivt system elektromekanisk drev Det består af en motor til hvert hjul, hovedføderillen netværk 48 V, giver fuldstændig kontrol helt individuelt pr hjul, baseret på alle de parametre, der modtager og fortolker sin elektroniske hjernen i systemet og kan reagere helt fremmed for fysikkens love. Komfort, dynamik. Også sikkerhed, fordi der i kombination med tværgående trafik assistent, forbedret passiv sikkerhed mod eventuel sidekollision: Hvis det skete mere end 25 km / t, fire sæt dæmpning reagerer at rejse op til 80 mm kropsside udsættes for slag, minimere risikoen for skader.

Vi har talt om komfort. også dynamik, sportsånd. Er vilkår, der har været altid knyttet til Audi A8 denne nye generation i en ny dimension... Det er i hvert fald, Det er, hvad det lover Audi. En af ingredienserne for at opnå, er den nye dynamisk fire-hjulsstyring, et modul variabel radius på forakslen og en drivmekanisme, roterer bageste fase aksel op til to eller degrees- contrafase op til fem degrees- som om ved lav eller høj hastighed. Og selvfølgelig, det direkte objekt er det dynamiske system AWD Indledende udstøbte 40:60, med maksimal deltagelse af forakslen på op til 70 procent af maskineffekt eller op til 85 procent i sin bagdel tog, der blev afsluttet med sporty bageste differentiale valgmulighed.

Audi A8 2018Det indre af Audi A8: en ny dimension

Goodbye drejeknapper. Velkommen til den æra "Touch Response" enhed MMI. Audi satsning denne gang for et design bevidst minimalistisk væddemål på en "grænseflade" helt nye gratis knapper og kontakter. Den driftscenter bliver en første skærmbillede på instrumentbrættet i 25,7 centimeter plus en 21,8 centimeter anden skærm på konsollen ved siden af, som er placeret en ny touch pad stor hvorfra styres næsten enhver funktion af køretøjet. En ny operationel koncept, der ændrer parametre, hvor mennesket og maskinen inteactuaban til dato, fordi den nye generation af Audi A8 også integrerer evnen til at få adgang til eller starte køretøjet gennem en anden første, den såkaldte Audi Connected Key, din smartphone -af tid, kun fra Android blevet nøglen til adgang til eller starte bilen... helt sikkert lover.

Blandt de muligheder for at konvertere A8 til en sand rullende hal, kunden vil have den mest varierede nye generation af sæder, mere sofistikeret med og opvarmning massagefunktion mund passager rejser i højre bagsæde.

Audi A8 2018Audi forfølger den fuldt autonom kørsel, men skal først lægge fundamentet. A8 har 41 drivindretninger der fortolker virkeligheden gennem tolv ultralydssensorer, fire kameraer 360 grader plus en ekstra kamera på forruden, fire langtrækkende radarer placeret ved hjørnerne af køretøjet plus langtrækkende radar i fronten, overvågningsudstyr suppleret med den første laserscanner anvendt i bilindustrien og et infrarødt kamera der tillader Audi A8 dåsen "se" i mørke og detektere genstande, herunder ikke-metalliske, omkring 250 meter væk fra køretøjet. Kørsel Nyankomne er integreret i pakker Park, City og Tour, og hvis vi havde set, at -BMW Series 7- Det var muligt at parkere eller ophæve parkeringen et køretøj udefra, uden yderligere indgriben fra føreren, at den blotte kontrol af manøvren, Audi A8 stiger i den autonome kørsel indtil niveau 3 takket være AI Traffic Jam Pilot, med høj grad af kørsel fuldautomatisk kørsel langsom cirkulation op til 60 km / h- og på veje, hvor der er en fysisk barriere i begge bevægelsesretninger. Systemet håndterer start, acceleration, bremsning og retning, I modsætning til andre systemer, der allerede er gennemført i andre biler, uden at skulle tage dine hænder på rattet.

Du kan også være interesseret

- BMW 7-serie: teknologi gå over en af ​​de mest avancerede biler

- Audi projekt Time 25: når bilerne ikke har hjul

- Audi AI, så er fremtidens bil

- Arkitekturen i den nye Audi A8: aluminium ... og mere