Mercedes Vito 4×4, kvadreret

Mercedes Vito 4x4, kvadreretMercedes Vito 4x4, kvadreretMercedes Vito 4x4, kvadreretMercedes Vito 4x4, kvadreret

Mercedes Benz Vito har introduceret sin nye version af firehjulstræk, hvori nu inkorporerer 4ETS, det samme som anvendt i bilmodeller og tillader forbedre meningsfuldt fordele model fremstillet i Vitoria.

Denne nye ordning trækkraft, som stiger med 50 kg vægt model i forhold til konventionel 4x2 versionen, men det reducerer i 20 kg tarere tidligere løsning 4x4.

Den præsenterer en kompakt, lade køretøjet ikke overstiger to meter høje, hvilket vil give adgang til de fleste underjordiske parkeringspladser og også er mere stille.

4ETS trækkraft ordning omfatter en forskellen dobbelt disc kobling, som også tjener som en distributør af transmissioner der linker begge aksler og er placeret ved udløbet fra automatgear 7G-Tronic Plus.

Ordningen er afsluttet ved to separate forskellen, der linker transmission træer med lejerne forbinder hjulene på begge rullende tog.

Da Vito har uafhængig affjedring på begge akser, er disse fremdrift eksponeret i fravær af en stiv aksel.

Den virkelige hemmelighed af driften af ​​4ETS er i Adaptive ESP, der styrer hele systemet og er ansvarlig for at aktivere og kombinere driften af ​​alle elementer få den bedste acceleration, bremsning stabilitet og mulig i alle kørende forhold.

den Adaptive ESP administrerer blandt andet blokeringsfri bremser ABS, traction control ASR, distribution og Brake Assist EBD og BAS, Hjælp bakke starte Hill Start, adaptiv trækkraft kontrol og understyring og bistand fra vind krydset.

Sådan virker det

I praksis, og under normale gribende 4ETS transmitterer effekt i forhold 45% (front) til 55% (tilbage), procentdel, der er ændret fra den tidligere fordeling på 33 og 67 procent.

den Systemet genkender overflade, hvorpå køretøjet og dermed kan "tilpasse" driften automatisk.

når du indtaster service advarer føreren via en gult lys blinker på instrumentbrættet, så dette passer til din kørestil til betingelserne for vedhæftning af i øjeblikket.

Hvis en hjulet drejer frit, differentialet akse tilsvarende håndtag stoppe det og overfører strøm til den anden, svarende til at fungere som konventionelle differentialespærrer.

Hvis de er to hjul på samme aksel der mister trækkraft, den dobbelte disc kobling installeret i midten forskellen er ansvarlig for at overføre magt til dækkene på akslen.

Når man kører med lav hastighed på glideflader den 4ETS kan udøve bremsefunktionen på alle hjul, hvilket svarer til tre differentialespærren i køretøjet.

I tilfælde, hvor det er nødvendigt at frakoble ESP-systemet og traction control ASR, for eksempel ved kørsel med snekæder eller en grus, 4ETS funktioner kan delvist annulleres ved at trykke på en knap på konsollen.

I dette tilfælde etablerer systemet en skala fra prioriteter, således at der gives fortrinsstilling for trækkraftstrøm op til 40 km / t, mens mellem 40 og 80 km / t forrang deles med køretøjets stabilitet, som bliver den grundlæggende indstilling, når denne hastighed.

ny Vito 4x4 Det er udelukkende markedsføres under navnet 119 BlueTec, med henvisning til miljøspecifikationer Euro 6 mekanisk OM651, baseret på en blok af fire-cylindret, der udvikler 190 hk.

Gearkasse som en eksklusiv hold 7G-Tronic Plus automatgearkasse med momentomformer stand til at levere høj trækkraft på et meget lavt omdrejningstal, kan bruges nå op på 100 km / t på 9,5 sekunder tid.