Seat 1,0 EcoTSI 95 CV: visninger og faktisk forbruk

Seat Ibiza 1.0 EcoTSI: førsteinntrykkSeat Ibiza 1.0 EcoTSI: førsteinntrykkSeat Ibiza 1.0 EcoTSI: førsteinntrykkSeat Ibiza 1.0 EcoTSI: førsteinntrykk

med tall "på bordet" Det er ingen tvil om at denne lille tricilíndrico propell 95 hk 1,0 EcoTSI Seat Ibiza gir kapasitet akselerasjon over sin diesel tilsvarende, med en skyvekraft ved lave hastigheter nesten umiddelbart overfor en større responstiden på 1,4 TDI. En annen fordel med denne lille blokken er dens ytterligere raffinement, Det er vanskelig å finne på markedet en tresylindret i ankommer mindre vibrasjoner inne.

Det virkelige spørsmålet er hvis du virkelig kompenserer kjøpe versus 1,4 TDI 90 hk, forutsatt at det viktigste var drivstofforbruket. den Ibiza 1,0 EcoTSI 95 hk Det har blitt dannet med 5,2 l / 100 km motorvei og 6,2 l / 100 km bykjøring, som gir et gjennomsnitt 5,6 l / 100 km, ovenfor bare 7/10 sammenlignet med diesel. Gitt disse dataene og 1500 euro prising som har 90 hk 1,4 TDI vil være nødvendig reise minst 150.000 km å begynne å spare noe på Diesel, uten hensyn til å nå dette tallet vil vi ha brukt mer penger på vedlikehold for dieselversjonen.

Seat 1,0 EcoTSI 95 hkAv disse grunner og for miljøbelastning ville ikke være overraskende at før forventet noen produsenter å slutte å markedsføre noen dieselmotorer i nyttekjøretøyer. Utvilsomt, denne versjonen av bensin og 95 hk er fullt anbefales selv om du tjener mer enn 20.000 km per år, men riktignok fortsatt den markeds interessant firesylindret 1.2 TSI med svært lite høyere forbruk og en enda lavere pris.

Seat Ibiza: føles bra bil

For ikke lenge siden var jeg på en Seat Ibiza, og jeg må innrømme jeg var overrasket over at god touch av alle sine komponenter, enda bedre enn det siste minnet jeg hadde forlatt. Fra åpningen og lukkingen av hver dør til en bryter inne betegne kvalitet. Jeg tror en "runde" bil, som bare forbedre sin habitability i baksetet og forsetene ville gi korsryggstøtte, som de har mye støtte og kan bli ubehagelig.