Renault Alaskan: bekræftet sin ankomst i Europa

Renault Alaskan bekræftet for EuropaRenault Alaskan bekræftet for EuropaRenault Alaskan bekræftet for EuropaRenault Alaskan bekræftet for Europa

som samlede pick-up Renault-Nissan-alliancen, Renault Alaska Hun begyndte for et år siden deres vandringer i Latinamerika, men det var klart, at før eller senere ender med at krydse grænser. Renault har bekræftet, at i september 2017 også vil blive tilbudt i Europa, fortykkelse den voksende udbud af pick-up.

den Renault Alaska deler en platform og mekaniske komponenter med Nissan Navara, en af ​​de ældste og symbolsk for denne kategori til denne side af Atlanten modeller. Om det også Mercedes netop fremlagt er bestemt version af dette format, klasse X, den afhente mest ambitiøse og luksuriøse af de tre, mere fokuseret fritid til virksomheden. også Mercedes har tilvejebragt forskellige elementer teknisk i denne tre-vejs synergi, som 7-trins automatgear, alternativ til de manuelle 6-relationer.

den Renault Alaska Det har nogenlunde de samme proportioner som Nissan Navara eller Mercedes Class X og også lignende kapacitet. foranstaltninger 5,32 m i længde og 3.150 m akselafstand. Hans linje er tydeligt identificeret som en Renault produkt næste generation. Strukturelt det skiller sig ud for en Multilink bagaksel, der både adfærd og kvalitet favoriserer rullende vej. deres kvalitetsstandarder efterbehandling udstyr vil være svarende til en SUV som det kan være Renault Koleos, men Renault Alaskan være ordentligt forberedt på det hårde arbejde og tilbud forskellige konfigurationer til lastning zone, efter behov, fra en hard-top lukning til forskellige last dæk og forskellige belægninger.

Renault AlaskaRenault Alaskan: 2.3 dCi 160 motor og 190 hk

Loading platform Renault Alaska Det er 83 cm jord. Højde krop i forhold til drømmen er 23 cm og begge suspension rejse, når hjulet drivsystem med reduktion forekommer sikre også effektivt ekstrem off-road, garanteret af angrebsvinkler og afgang på 30 og 27,9 grader, hhv. transmission Det har køreindstillinger 2WD, 4x4 tilsluttes udelukkende udenfor-eller asfalt på det, hvis overholdelse er en lav drift op til 100 km / t og Gearet 4x4 for de mest krævende forhold. For bagakslen, Renault har også en Alaska begrænset differential slip.

I Europa vil Renault kommer med en propel turbodiesel 4-cylindret 2,3 liter teknisk avanceret. Det er en udvikling, som Renault tilbydes i to effektniveauer mulige ved trykladning: mono-turbo, 160 hk eller 190 hk Twin Turbo. Det gennemsnitlige forbrug er annonceret foreløbigt af 6,3 l / 100 km svarende til 167 g / km CO2.

Du kan også være interesseret i:

Klasse X, så er pick-up af Mercedes

Ny VW California XXL

Renault Koleos dCi / 177: anmeldelser og faktisk forbrug