Mazda RX-9: Ny sportsvogn med roterende motor i 2020?

Mazda RX-9: drej sport avis, tættereMazda RX-9: drej sport avis, tættereMazda RX-9: drej sport avis, tættereMazda RX-9: drej sport avis, tættere

Hvis alt går som planlagt, Mazda kunne være klar om tre år den kommercielle lancering af RX-9, en sport, der, baseret på RX-Vision vist på Tokyo Motor Show 2015. Ligesom den foregående RX, ville have den roterende motor som et adelsmærke.

Mazdda RX-Vision-Conceptstigningen restriktioner på emissioner tegnede sig for fuld stop RENESIS roterende motor brugt frem til 2010, Mazda RX-8. Siden da og i forskellige fora, ledere fra Mazda hævdede at have sådan køretøj eller en motor i produkt planer i den nærmeste fremtid: Målene i mærket Hiroshima syntes mere koncentration af indsatsen på produkter største kommercielle vægt.

dog Billedet er vigtigt og det forklarer, hvorfor Mazda, i virkeligheden, har han aldrig opgivet tanken om at fortsætte med udviklingen af ​​RX-serien. Og der er konceptbilen RX-Vision til at bevise det. Selv i hans coming-out, blev det klart, at motoren blev tilskrevet designe denne øvelse var ingen anden end et derivat af disse Wankelmotorer og under navnet SkyActiv-R.

Udviklingen af ​​denne motor er en udfordring for Mazda, overtages af den administrerende direktør, Masamichi Kogai ved forelæggelsen denne konceptbil for sin rolle i "fremme et særligt forhold til sine kunder og være deres reference mærke." Og det er, at Mazda ved, at selv om SKYACTIV succesfulde strategi har tjent til at genoprette de helt fordele med en overbevisende og overbevisende vifte af biler og SUV'er som Mazda 3, Mazda 6 og Mazda CX-3., er også afgørende for at give nogle differentiering kapacitet med til at tiltrække kunder.

Og det er den rolle, RX-9 og dens propeller, for selv om roterende motorer optrådte langt fra specifikationer kravene i produktionsmodeller, sandheden er, at Mazda altid har opretholdt en vis aktivitet udvikling af ingeniører omkring dem for at forbedre effektiviteten, reducere emissioner og løse deres problemer med pålidelighed.

Det lader til, at med tildeling af det officielle navn SKYACTIV-R for motor RX-9 en del af denne vej allerede rejst og i virkeligheden, vil dumping arbejde i løbet af de sidste otte år betale sig i det forhandlere snarere end senere. 2020 ser ud til at være den dato, der er valgt af bestyrelsen for Mazda efter formelt at godkende både design og teknik fremtidig RX-9 navn er allerede registreret af Mazda. Og det er det, 2020 også vil blive fejret hundredåret for producenten. Forretter kunne være udseendet i fremtiden Hall of Tokyo-i 50 års fødselsdag af Felix Wankel idé, der er fanget på i disse Wankelmotorer og 40-året for den første Mazda med ham, Cosmo, et nærmere udformning produktion kunne begynde i 2019.

Indtil videre ved vi, at den SkyActiv-R RX-Vision projekt har en forskydning af 1,6 liter, og at med to rotorer og takket være turbo trykladning, kunne nå 400 hk; et godt stykke over 231 hk, maksimal motor fik 1,3 i RX-8. I nogle kilder taler om Mazda RX-9 kunne godt acceleration racing en motorcykel.

Blandt dens tekniske raffinementer vil være den homogen charge kompressionstænding (HCCI), en ressource, der i det væsentlige begrænser visse emissioner, akilleshælen for den roterende.