S60 og V60 nye Volvo coming: rum, teknologi …

Fremtidige Volvo S60 og V60 i forhold til de nuværende modellerFremtidige Volvo S60 og V60 i forhold til de nuværende modellerFremtidige Volvo S60 og V60 i forhold til de nuværende modellerFremtidige Volvo S60 og V60 i forhold til de nuværende modeller

Hvis det syntes, at Volvo havde ændret med ankomsten af sin nye flagskib XC90, S90 og V90, har du ikke set noget endnu. Indtaster det svenske mærke allerede i en anden fase, styret af den fuldstændige omdannelse af sit sortiment. Hvad vi kan forvente fra 60 familien er let, Vi har allerede set i tyske producenter til at udvikle deres intervaller fra top til bund, indstilling baren så højt som muligt, med overkommelige omkostninger takket være lavere salgsmængder varianter. den et akronym SPA Arkitektur Skalerbar Produkt- blev født Volvo XC90 eller S90 og V90 nylig. Dens fleksibilitet har tilladt hybrid, plug-in, firehjulstræk uden at miste de syv-sæders versioner. Det er det tidspunkt, hvor nye skridt, begavede, mere økonomisk, den forventede Volvo S60 og V60, vi fortolker frit for at illustrere disse sider.

Volvo V90 fremtidden nye Volvo S60 og V60 vil vokse en anelse til 4,70 meter, uden større. De vil vinde i bagagerummet, men især mod tilslutningsmuligheder og autonom kørsel funktioner. Ifølge dens designer, Thomas Ingenlath, vil disse biler løbe over med elegance, men De vil være mere dynamisk, mere uformel end 90 familie, ikke en simpel reduktion i skala. Og vi har vist med en metafor på en underholdende og oplysende monolog om sko foran pressen, mod overskueligt og klassisk "oxford" Tyk sort glat, elegant læder, som repræsenterer 90 familie, ville den fremtidige familie 60 være en fleksibel og tynd ruskind skosål. Og Volvo, selvfølgelig, Du kan ikke gå glip af en god familie: V60 er en uundværlig, selvom flere attraktive versioner vil være efterfølgeren til Cross Country og XC60.

Volvo S60 og V60 fremtid: hybrid, diesel, el ...

Dette rejser og i dag sin firehjulstræk Volvo XC90 Twin Engine, men takket være synergier med den fremtidige platform for kompakt CMA, vil der også hybrider af fremtidens Volvo S60 og V60 med kun forhjulstræk. T5 Twin Engine vil blive kaldt, vil have op til 250 hk med en elektrisk motor på 50 kW placeret på gearkassen øvrigt automatisk 7-trins dobbelt kobling. Kompaktheden af ​​elektromotoren er klart, i forhold til benzin og forandring.

Fremover Volvo S60 og V60, så jeg kun forhjulsophæng, underramme for bred giver gode dynamiske egenskaber. den Diesel vil også fortsætte, det vil tage flere gasrensesystemer, "men i fem år 90 procent vil forblive Diesel", Forudser formanden for Volvo. 60 Volvo familie 3 og 4 vil cylindre, med eller uden hybridisering derefter. 90 familie endda nå at nye tricilíndrico. Og i 2019 vil der være en 100% elbil, på samme SPA platform med annonceringen af ​​500 km autonomi. De battericeller vil lægge LG Chem.

Twin Engine motorer Volvo T5En rundtur i den nye Volvo

Så vil den nye Volvo S60 og V60, men bedre at forstå den nye Volvo vej, hvis vi tager nogle perspektiv: nogen lige nu enig i, at der er mange koreanske biler fortjener respekt? Vendepunktet var en stille revolution, når først de hyrede sværd som Giugiaro, ikke kun for at designe hele sit sortiment af biler, men at lære handel. Teknikere i stand til at spore de dynamiske kvaliteter BMW og Porsche De blev placeret foran hele virksomheden. Disse koreanerne var tyske chefer, men at tage toget i bevægelse, hvilket sparer etaper uden distraktioner, vel vidende, at de ønskede at sætte i topstillinger af verdensproduktionen.

Nå, nu tænker på nøgle "præmie". Se nu at tage fornyet Volvo vedvarende momentum, ændre sig selv (og panorama af den præmie bil selv), har han så lidt kendt for os. Det er en svensk instruktør, der er formand Volvo i dag med en historie, der fører sin sektion af erhvervskøretøjer, såsom krævende kvalitet og værdi, efter at have været igennem konkurrencen. Ingelath førte udformningen af ​​Skoda og Volkswagen efter. den ansvarlig for F & U motor er en Michael Fleiss, der i fem år var han ansvarlig for Bentley Motors, hvor han ankom til at lede projektet fremmet af fire-cylindret 1.4 TSI VW Group. Så måske bedre nu alt dette er forstået og rationel effektiv motorfamilie Drive-E Volvo debuterer også.

Da Volvo annoncerede genopfinde sig selv helt med en enkelt familie Drive-E-motorer med fire cylindre som det bedste eksempel, lignede begyndelsen til enden. Det vil sige, indtil med en kompressor og en turbo født en T6, 306 heste og 6,4 liter forbrug godkendte, at to-liters. Vi kan fortsætte, men resuméet er, at det er en virksomhed med kinesiske hovedstad, men det har gidet at vælge gode mål stillinger og lad dem gøre. Og erfaring har lært os, at bilerne i sådanne tilfælde har sjæle og repræsenterer godt de tanker hos dem, der har skabt dem. Volvo er ejet af Geely, men føles mere svensk end nogensinde.

Du kan også være interesseret i:

Vil du have en ny bil? Før værdsætter din bil gratis

Volvo S40 og XC40 ny: så være i 2017

Volvo S90 R-design