Sammenligning: Suzuki Vitara, Honda HR-V og Skoda Yeti, som vinner?

Honda HR-V 1.6 i-DTEC, Skoda Yeti 2,0 TDI Utendørs Suzuki Vitara 1,6 DDIene ogHonda HR-V 1.6 i-DTEC, Skoda Yeti 2,0 TDI Utendørs Suzuki Vitara 1,6 DDIene ogHonda HR-V 1.6 i-DTEC, Skoda Yeti 2,0 TDI Utendørs Suzuki Vitara 1,6 DDIene ogHonda HR-V 1.6 i-DTEC, Skoda Yeti 2,0 TDI Utendørs Suzuki Vitara 1,6 DDIene og

Ingen SUV ned til toppen av bølgen, da de forblir objekt for begjær for mange potensielle kjøpere. For noen tid nå de mest håndterbare modeller har spist bakken til de med en større størrelse, takket være en meget forseggjort design og, fremfor alt, rasjonell utnyttelse Det har blitt pålagt av både kostnader og av miljøkrav.

Rangere bilen gratisAlle vet i dag at den funksjonelle siden er en av de mest verdsatte i denne type kjøretøy, og Honda HR-V er en av modellene som best utnytter dette aspektet i sitt interiør. Med 4,29 meter lang, viser seks centimeter lang til Skoda Yeti og omkring 12 cm til Suzuki Vitara, men dette er i samme høyde og bredde som den Honda, mens Skoda er den voluminøse av alt, med et legeme ca 2 cm bredere og opp til 8 cm høyere.

Honda HR-V, Suzuki Vitara og Skoda Yeti: romslig SUV

den Honda HR-V Det er også presentert akselavstand -2,61 metres-, høyst 3 cm til Skoda Yeti og 11 cm til Suzuki Vitara, som bare var å merke seg plass inne for passasjerer. Og dette er allerede et fortrinn i seg selv, som den tsjekkiske SUV har alltid vært en referanse i habitability i denne kategorien. I disse tre kompakte SUV av forsetene er de komfortable og gode seter -Alle testenhetene hadde høyere nivå endt gamas-, selv om både japanske modeller foretrekker regulering av bakhjulet, som alltid mer behagelig og nøyaktig, i stedet for hevarmen lageret.

Og i bakerste rad, er Skoda Yeti det bredeste, men i all tredje voksen vil innebære visse scarcities, selv om alle tre tilbud mye vertikal klaring og benplass er ganske bred i den Honda HR-V, og det er vel i Skoda Yeti og er variabel fordi den baksetet kan beveges i lengderetningen til 15 cm, og er rett i Suzuki Vitara -Presents 8 cm minst det nivå den HR-V-.

SUV SammenligningTre SUV som tror de reisende

Når make livet om bord mer behagelig, i disse tre SUV ingen mangel på praktiske detaljer og oppbevaringsrom, selv om baksetet av Honda HR-V er den mest allsidige av alle, slik at lagring under fortau eller om de stiger når de ikke er opptatt kan transportere en stor klump på innsiden. Skoda Yeti også vist seg å funksjonell personlighet. For eksempel kan du kaste på baksiden av forsetepassasjeren å laste lange gjenstander eller bare lette visjonen frem av baksetepassasjerene, som vanligvis takker den minste av huset. den stor vindusflate også merkbar i lysstyrken av det indre av Skoda Yeti eller synlighet tilgjengelig fra hvilken som helst vinkel, ett aspekt som utnyttet til Suzuki Vitara og Honda HR-V, som belaster ledningene mer kupé under Del enden av taket.

Støvelen kapasitet kan tillate bruk i familien i noen av dem, siden de 455 liter målt av våre tekniske senter Suzuki Vitara dem gjør mye. Mer fortsatt til 470 av Honda HR-V, uten å glemme at den underjordiske skjuler en ytterligere utsparing 105 liter annen, imponerende detalj; mens Super 485 liters minst de Skoda Yeti funksjonene kan bli utvidet til 585 liter av enorm bevege den bakre til fremre posisjon seter.

Suzuki Vitara, Skoda Yeti og Honda HR-V: forskjellige stiler

Utover det er praktisk for oss hver dag, den indre atmosfæren av hver av disse SUV er ganske annerledes. I Honda HR-V har vi funnet et dashbord stil mer moderne og teknologisk. Til tross for at en opphøyet posisjon bak rattet, formidler kjørestilling en viss sportslig, med en kort forskyver som er ganske nyttig og gir en god kontakt, selv om noen drivere Bøyle kan være for liten.

Honda HR-V, Suzuki Vitara, Skoda YetiDen dynamiske karakter Honda HR-V også sees å rulle sammen med den, avstemmingen av demping, konsistens og deres slitebane en meget reaktiv chassis i de fleste tilfeller.

Bak rattet på Skoda Yeti omslutter raskt sin funksjonalitet, med alt på plass, konsekvent følelsen av kontrollene og eldste utformingen, men med svært pleie. Det utgjør rutero se det er en kvalitet, vennlig, komfortabel og trygg, med en overhaling av sin ramme veldig balansert. I dette tilfellet fikk vi en 4x4-versjon, med den fordelen at den firehjulsdrift gir for de som må rulle over snø eller glatt underlag hvis det ikke er din sak, bedre å velge en Yeti 4x2-; men at allsidighet betyr også mer vekt og større friksjon enn de verste aerodynamikk av sine firkantede former og legger bare å bli lagt merke til i sin ytelsesnivå.

Suzuki Vitara, Skoda Yeti og Honda HR-V: agility og forbruk

Den forhjulsdrevne Suzuki Vitara er det letteste av alle, Det ikke forgjeves merket på skalaen 175 kg mindre enn minus Honda HR-V og 325 kg -a forskjell at Skoda Yeti betraktelig -tilgjengelig i 4x2 versjon, men vår enhet var 4x4-. Det er åpenbart at de ekstra kiloene er bare å legge merke til smidighet og ytelse av Skoda. For eksempel, i den akselerasjon fra stillstand 1,6 DDIene 120 HP Suzuki Vitara er på linje 1.6 i-DTEC 120 hk Honda HR-V, fordi det opprettholder den slags takket være sin gode fremstøt på lave turtall uten 2,0 TDI 110 hk Skoda Yeti, med 10 hk mindre og nevnt-ballast i nærheten av dem. Og rehabiliteringsfasen eller billed forbikjøring manøvreringer, er det dieselmotor Suzuki Vitara den sterkeste av de tre.

Den generelle responsen av Honda HR-V i fjerde og femte hastigheten er god -den sjette er mer fokusert på mekanisk forsyning, men Suzuki ham makt overgår alt utstyret engasjert. Skoda Yeti i bare finne noen verve i fjerde, vekk fra sine motstandere. Dessuten gjør lyden av dieselmoto- ikke anløpe den generelle komfort, selv om den nedre desibelnivå registreres også Suzuki Vitara, etterfulgt av Skoda Yeti og Honda HR-V.

Honda HR-V, men dette har oppnådd den stramforbruk, med en ærlig strålende for den i-dtec 120 hk i miljøet av fast media 5,2 l / 100 km, selv om bare en tiendedel er plassert Vitara 1,6 DDIene 120 hk også ganske sparsommelig. Skoda Yeti 2.0 TDI 110 er nesten langt unna-til 1,5 liter, men hvis vi tenker på den nevnte 4x4 karakteren av testenhet vi har brukt i denne sammenligningen, vurdere riktig utgifter.

Honda HR-VHonda HR-V, Suzuki Vitara og Skoda Yeti: pris og emballasje

åpenbart det konstruksjonselementer og utstyr merker også forskjellene mellom de tre, derav avstand i prisene, i deres kilo eller egen presentasjon av Suzuki Vitara, som utad kan spille bra kort design, men innvendig viser mye enklere bilde Tross smart bicolor spill på dashbordet eller i dørene trimmer og mindre lyse og raffinerte de funnet både Skoda Yeti og Honda HR-V materialer.

De nesten 5000 euro som skiller regningen billigste dyreste SUV reagerer på ulike argumentene som har å gjøre med pakking av hver modell i seg selv, ombord teknologi, eye candy på innsiden presentasjon og mengden av utstyr, eller med funksjonelle løsninger som er tilstede i deres habitat. Hver kjøper kan velge avhengig av smak, behov, budsjett ... og selv om du kan si at Honda HR-V bare imponerende hans større balanse i alle seksjoner, en hvilken som helst av hovedpersonene i denne sammenligning, i dens vei, er en verdig representativ for en tankevekkende middelklassen blant SUV som rette fortsetter å få tilhengere.

Du kan også være interessert i:

10 topp karakter SUV

Honda HR-V test

Vi testet Skoda Yeti

Suzuki Vitara test