10 forbedringer af den nye Nissan Qashqai

Nøglerne til den nye Nissan QashqaiNøglerne til den nye Nissan QashqaiNøglerne til den nye Nissan QashqaiNøglerne til den nye Nissan Qashqai

eller selv Sunderland, i England, de forestillede deres succes. Der begyndte han fremstillet i slutningen af ​​2006 bil, udtales Qashqai, som var placeret i det marked, hvor ingen: halvvejs mellem en kompakt SUV og en familie. Et par måneder senere, Nissan havde og tredoble produktionsmængde, stående, fra da til i dag, som den bedst sælgende crossover. Selv på sådan en erobring kunne forestille sig i dag få ændringer i sin 2. generation, virkeligheden er det modsatte: Det er en helt ny bil siden dens begyndelse. Her er de 10 taster:

1. Ny platform, mindre vægt

Den Qashqai 2014 Nissan lancerer ny modulær platform. Udviklet af den Renault-Nissan alliancen, og kendt som CMF (Fælles Modul Familie) på det vil også komme i fremtiden den næste Renault Mégane, Scénic og Espace, udover den forestående Nissan X-Trail. løfter vægtbesparelse på mellem 40 og 90 kg, afhængigt af versionen, ud over at optimere omkostningerne og muliggøre en bedre tilpasning til højt differentierede produkter.

2. Moderne design og mere aerodynamisk

Du kan miste noget af sin oprindelige personlighed, men den nye Nissan Qashqai er en mere attraktiv og bedre forudsat SUV. Lancerer ny visuel DNA af Nissan, især for front grill i V vi ser i alle fremtidige modeller. Hertil kommer, i dag er næsten 5 centimeter længere (4,38 meter), endnu bredere cm2 (1,81 m) og 1,5 cm lavere (1,59 m). En ny tagspoiler, lavere skærme eller diesel med manuel gearkasse en innovativ aktiv lukning grill, Det giver bedre aerodynamik.

Ny Nissan Qashqai

3. Ny adgang benzinmotor

Farvel til den tidligere 1,6-liters motor atmosfæriske, selv også overlegen bedømmelse 2.0 af 140 hk, og indvarsle en ny generation benzin turbo motor kapacitet og lav. den ny 1.2 DIG-T, allerede er kendt i de seneste modeller af Renault, vil forblive for nu som et unikt tilbud i benzin. med 115 hk, et maksimalt drejningsmoment på 19,4 mkg ved 2.000 omdrejninger i minuttet og et forbrug meget stram (5,6 l / 100 km), Det har en mere end acceptabel præstation og vil tjene til at åbne den nye Qashqai pris.

4. Den mest effektive SUV

Selv dem, der virkelig coparán området vil være de to dieselmotorer. Nedenfor ser det ud i dag et helt renovado 1.5 dCi 110 hk, med nye injektorer, nye elektronik og raffinement. Meget flot op og fordringsløs nok til at bruge, det har den ære at gøre den nye Qashqai på den mest effektive SUV øjeblik: bebuder et forbrug på kun 3,8 l / 100 km, med udledning af kun 99 g / km CO2. Ovenfor er placeret tilbage god 1.6 dCi 130 hk, er i dag den eneste, der kan vælges i intervallet, på den ene side, AWD og for det andet med en ny automatisk CVT Xtronic meget glat og effektiv drift.

5. Mere smidighed og teknologi

Takket være sin lave vægt, men også til en løse 5% mere direkte (Og allerede variabel i hårdhed med Normal og Sport tilstande) og en mere kvalitet suspension (Nu med dual-stempel støddæmpere), den nye Nissan Qashqai forbedrer ydeevnen meget. Også især med den nye Chassis Styresystem serie. Forbundet med stabilitetskontrol, men med en tærskelværdi ydeevne tidligere, virker på de forreste og bageste bremser offset på banen og hældningen krop når man går over bump, ud over at fungere som en begrænset slip differentiale bremsning de indvendige hjul i sving at begrænse understyring. Det er ærligt talt bedre på vejen.

6. Nyt skjold

Den nye generation Nissan Qashqai endelig tilføjer de nyeste systemer kørsel assistance og sikkerhed. De tilsættes i to pakker: den første, og serie fra N-Tec slut, Det omfatter bekendtgørelse ufrivillige ændre baner, signalerer anerkendelse, systemet frontalkollision og assistent lys på vejen. Den anden, og i Tekna efterbehandling, tilføjer Blind Spot, træthed detektor, bevægelsesdetektor perifere syn kamera 360 grader og systemet automatisk parkering.

7. Best Interior

Den nye Nissan Qashqai forbedring i 2 cm akselafstand (2,65 meter), lovende en bedre beboelighed. Det vil ikke være meget, men sådan er det. Og Qashqai var allerede bredere. meget koster Dog forbedre din præsentation. Vetustas farvel til skærme med lav opløsning nye paneler: touch, høj opløsning og 7 inches i midterkonsollen; og farve TFT 5 inches og 12 præsentationer grafisk instrumentering. God kvalitet opfattes selv i sæder, som vi har, er udviklet ved hjælp af teknikker scanner inspireret af NASA.

8. Mere bagage kapacitet

Stammen af ​​den nye Nissan Qashqai forbedring i 30 liter, dens evne til at sætte i en god 430 Total. Desuden nu det indeholder en Variabel gulvhøjde og formularer, Det giver mulighed for op til 16 forskellige konfigurationer, og en ny port, der åbner i en højde 15 cm højere.

Ny Nissan Qashqai

9. Top Udstyr

Ud over den bedste teknologi, der allerede annonceret i dynamik og sikkerhedsanliggender, den nye Nissan Qashqai Det har en god standard udstyr. allerede færdig grundlæggende Visia konti pr knap parkeringsbremse, hill starte systemet, USB- og Bluetooth-forbindelser, 6 airbags, dæktryk kontrol og klimaanlæg. den Acenta tilsat til alle 17-tommer hjul, klimastyring og lys og regnsensor. den nye N-tec, plus den første fase af skjoldet, tilføjer tEcho panoramiske, browser, smartnøglen og parkering sensorer, medens Tekna rounds alle med 2. fase af skjoldet, Bi-LED-forlygter, 19 "hjul, opvarmede sæder eller valgbar mellem hud og alcantara.

10. Meget konkurrencedygtig pris

Kort sagt, den nye Nissan Qashqai er en bredere ikke meget dyrere bil, udstyret, dynamisk og effektiv ... men. Dens anden generation er solgt mellem 20.650 og 31,950 euro, så gennemsnittet er mellem 700 og 1.500 euro dyrere end før til den samme version. Du vil ikke finde en bedre rival i dag mindre end eller lig pris.

Hvad vi gerne mindst ...

Mange lys og få skygger, men som altid er der også. vi ikke kan lide, for eksempel, forsvinder to 7-sæders version. Nissan vil argumentere for, at X-Trail til at udfylde dette hul i området, men ikke længere være en Qashqai. Og han hamstret op til 25 procent af salget model. Du bør også bemærke, at de overlegne finish (som Nissan siger, at akkumulere mere end 50% af salget) forsvinder i dag allerede store dæk 215/55 R18 tidligere serier af en kæmpe 225/45 R19 .... Meget æstetisk, ja, men husk på prisen for at skifte dæk. Endelig, som i enhver ny model, er en omkostningsbesparelser værdsat. Og Disse omfatter tabet af den mest avancerede multilink baghjulsophæng (i dag og kun for 4x4-version) til enkel torsionsstivhed akse. Heldigvis vejene øjeblik vi ikke føler en dårligere respons.