Audi A6 2018: den nye generation om

Dette vil være Audi A6 2018Dette vil være Audi A6 2018Dette vil være Audi A6 2018Dette vil være Audi A6 2018

Mercedes E-Klasse følger er produktet højere restværdi. Guruer sige er nøglen til disse kommercielle kategorier, hvor den pågældende kunde er ikke flertallet fortsat have en stor fitness. Men til hans ære, Mercedes sedan, der ikke mangler teknisk indhold, især sikkerhed. Eller stor ydeevne. Eller meget mindre, komfort: der er stadig en milepæl. BMW 5-serie, med den nye generation er klar til at se lyset, han fortsætter med at genkende sin dynamik, men i dag er jeg uenig -af den måde, snart kan jeg bringe en masse mere i denne forstand. Og Audi har altid været, og jeg tror, ​​det er stadig en talisman for alle, som søger den Bedste breakeven, som de demonstrerer den tidligere generationer A6. Men alt tyder på, at Audi ønsker at udrydde denne position med sin næste generation af store sedans, startende med A6, som Audi har til formål at være et benchmark i kategorien Kørsel assistenter, vil mere emotionelt design og tuning mere "dirigent".

Audi Prologue Concept 2014 er til dels den bil, der markerer de linjer i styrke og design du har disse nye generationer af Audi, og som også emparemos se en udviklingen i også langt mere futuristisk indretning, selv om nogle af de områder, hvor brandet er mere arbejde er overgangen til et digitalt univers ombord kabinen, selv om mange af de funktioner kan styres gennem gestus. Audi er derfor i processen med at forny hele MMI grænseflade med nye kapacitive skærme.

Audi A6 2018 FamilieAudi A6 2018-teknologi

Vi ser bilen i kommende Frankfurt Motor Show 2017 at blive solgt i begyndelsen af 2018. den næste Audi A6 vil ikke være helt aluminium, men "multimaterialesprøjtestøbningsmaskine" at ryste indtil 100 kilo. Audi Q7 Det vil være en af ​​de største donorer, og starte nye MLB arkitektur med forbedrede undervogne. Alle komfort. Alt effektivitet. Og det bør ikke være let at finde den bedste balance punkt. Et eksempel på en sådan stringens er den nye multilink bagaksel med et yderligere fastgørelsespunkt til chassiset. Her vil du finde i denne nye generation fuld adresse -også den serie, der byder på 5- Det vil bringe mere dynamik, men også mere sikkerhed da de vil blive tæt knyttet til den stabilitetskontrol Audi A6 omdirigere hvis stien tab. Som i Audi Q7, vil det fungere også i contrafase op til 5 grader under 15 km / t, for større manøvredygtighed, og fase og til 3,5 grader ved højere hastighed.

Den uaffjedrede medlem vil være i mere end én 50 percent lettere materialer, meste aluminium. Og inden for dynamisk / komfort, vil Audi fortsætte med at forfølge luftaffjedringen, sandsynligvis suppleret med aktiv anti-roll i tilfælde af Allroad versioner og RS6 sport. tilføjer retning variabel radius, firehjulstræk i stand til at afbøje op til 80 procent af kraften til bagakslen... dette A6 Han ønsker at være konge af eventuelle spor i sin kategori.

Audi A6 2018 motorer

Inden for motorer, Audi vil efterlade ingen ønsker uopfyldt: "grundlæggende" 2.0 på benzin og diesel. også V6 og V8 til to typer brændstof... fordi der vil stadig RS6 med sin kraftfulde motor mere end 600 hk og det også vil montere den nye 4,0 TDi med elektrisk kompressor i den nyligt udgivne SQ7. Det indebærer, at Audi A6 født og parat til at tage om bord et sekundært netværk af 48 volt, nødvendig for at bistå den elektriske kompressor store V8 TDi, men også for at hjælpe sikringssystemer beregnet til autonom kørsel. Og hvordan vil han ikke også være Hybrid e-tron, i dette tilfælde ved hjælp af støderne grupper ved hjælp af Audi Q7 på det asiatiske marked: motor 2,0 TFSI benzin med 94 kW elektrisk anden for et samlet udbytte på 373 CV, over 71 mkg moment over 50 km elektriske rækkevidde og gennemsnitligt forbrug tæt på 1,5 l / 100 km. For sin del, den Ultra firehjulstræk, Den har allerede udgivet Audi A4, kun tilgængelig i A6 mindre magtfulde, siden sin momentgrænsen til 51 mkg, og kun i kombination med manuelle gearkasser og S-Tronic. Alene, lover en potentiel besparelse på op til 0,3 l / 100 km. Audi, selvfølgelig, også han ønsker at være et benchmark i effektivitet.