Testi: Subaru Forester 2.0 TD AWD, alkuperäistä vähemmän alkuperäisen

Testi: Subaru Forester 2.0 TD AWD, alkuperäistä vähemmän alkuperäisenTesti: Subaru Forester 2.0 TD AWD, alkuperäistä vähemmän alkuperäisenTesti: Subaru Forester 2.0 TD AWD, alkuperäistä vähemmän alkuperäisenTesti: Subaru Forester 2.0 TD AWD, alkuperäistä vähemmän alkuperäisen

Heidän epätyypillinen moottorit of ja vastakkain sylintereiden (Kuten Porsche 911), Erottamattomasti liittyvän neliveto, teknisesti subaru He ovat olleet ja ovat erittäin autoja yksinomainen ja varsinkin houkutteleva ystäville mekaniikka. Tämä tekninen perusta, subaru on rakentanut erinomaisen urheilullinen imagoa Impreza ja muut erityiset SUV tai crossover, kanssa Outback ja Forester. omaperäisyys metsänhoitaja Se on myös määritetty sen epätyypillinen elin, muoto perheen sedan korotettu katto jossa se palveli profiloitua tarkoitettuihin sellaisena häntä Sport Utility Van. Lisäksi ne aikaisin metsänhoitaja Niitä liikkuvan alas rikki asfalttia tai raitoja pehmeyden, mukavuutta ja uskomaton huolettomuus. Lyhyesti sanottuna he olivat hyvin yksin autoja.

Testi: Subaru Forester 2.0 TD AWD, alkuperäistä vähemmän alkuperäisenJoten vaikka kaikki metsänhoitaja lähetetään aina eri ajoneuvon persoonallisuuden tai luontainen etuja uuden sukupolven saan mitään lisäarvoa, tai hänen yhä persoonaton elin, tai Diesel mekaniikka, Boxer tietenkin joka saapui vuonna 2008, joka ei kannata minua kuluttavat vähän. Dynaamisesti, olen myös sitä mieltä, että metsänhoitaja on valinnut sopivaksi eniten käytetty näistä autoissa hyvä asfaltti, mutta tarjoamatta kyydin laatu SUV kilpailijoita (jatkuvasti Muistan nykyaikaisella, CR-V, CX-5 ja Mitsubishi Outlander) ja menettää ylimääräinen kyky matkustaa mukavasti kuoppainen asfalttia tai lika kappaleita.

Nyt tunnen Forester maastoauto säilytti lisää vaimennus välillä joukkueiden ja näyttää voi suodattaa aaltojen asfaltin alhaisella nopeudella. Hänen kosketuksensa tuntuu urheiluauto, kuten "tavaratila" kehon, mutta vastineeksi, koska innokas nopeus, eivät löydä metsänhoitaja jotta LUMOSIVAT sen dynaaminen, koska tarkoituksena ei ole. Ainakin Yokohama renkaat serial Geolander, seuraa hyvin esillä ja se on jotain, joka määrittelee häntä, hänen selkeä Aliohjautuminen taipumus, hän kysyy Maltillista nurkkaan merkintä. He ovat aina olleet kuin metsänhoitaja, mutta jotenkin hyväksyt Yliohjautuminen sitten hän koostuu, ja pyörän harrastajat voisi olla vieläkin innostava. mutta metsänhoitaja Hän on erittäin kurinalainen: Et halua mennä nopeassa kaarreajossa ja kaikki reaktiot ovat esimerkillisesti neutraaleja, ei "levottomuus" Ainakin sen kuljettaja. Tämän uuden lähestymistavan, Hän on menettänyt mitä minulle oli iso plussa: Comfort kulutuspinnan kaikenlaisten maantietä ja soratietä ja yleistä sujuvuutta. Nyt jopa tuntuu verrattain karkea malli, verrattuna "I berlinizado" kosketa ja kulutuspinnan seuraavan sukupolven SUV.

Yksi Kind

Testi: Subaru Forester 2.0 TD AWD, alkuperäistä vähemmän alkuperäisentässä "rudeness" Lisäksi tulee pelata mekaniikka. kanssa kunniavirat otsikko on ainoa nyrkkeilijä dieselmoottori maailmassa ja onneksi "dieselización" edellinen metsänhoitaja, kaikki oli iloiten, mutta tänään kaikki pysyy samana. Panee merkille, että on edelleen ylimääräinen viite kulutus, voi palvella säilyttämään pätevyyttä sinänsä, myös sen erittäin hyvä vaste yleensä, verekäs 1500 rpm tahansa vaihdetta, mutta annan enemmän merkitystä niiden ei evoluution yleisessä hienostuneisuus. En tiedä, jos se johtuu moottorin itse tai työskennellä äänieristys. Tai molemmat. Mutta tämä tehokas ja taloudellinen nyrkkeilijä jos se jätetään kuule paljon (start-up), käytettävä laadun melun ja jalostaminen kierto on paljon siitä, mitä on saatu aikaan erittäin kehittyneitä 2,2 Honda CR-V ja CX-5. Vaihteistossa myös lisää tarkentamista koko. Jopa oikeiksi lisäykset, merkintä edellyttää joskus ohjataan 3. ja 5. virheiden välttämiseksi.

Kuten sanoin, et voi syyttää 2.0 TD mitään nähneet kulutus Tämän Forester 1607 kiloa ja veto pysyvä AWD, eivät kiellä, että kaipasin laite Stop-start, tänään läsnä uutuus. Vapauttaa hydraulinen tukee Öljymääräanturin ja mutta ihmettelen myös suunnittelee evoluutio subaru Se on suunniteltu tätä moottoria, kun sen myynti Euroopassa (suosittelun maailmanlaajuinen valmistaja) pitäisi hidastaa poistot sen kehittämiseen ja kehittymiseen.

Sen muita laitteita ei ole yhteisiä standardeja ja joitakin muita vempain, kuten takakontin sähköinen. Mukaan versioita voi olla sarja lämmitetty paikkaa, elektroninen avain tai aukko näytön käänteinen. jossa epäonnistuu Se on uusin turvajärjestelmät lähtien laajaa segmentissä, koska kaista-avustin, kaarreajovalojen, Pre-Crash järjestelmiä tai hälytyksiä sokeita pisteitä.