Testi: Ford Kuga 2.0 TDCi 4×4

Testi: Ford Kuga 2.0 TDCi 4x4Testi: Ford Kuga 2.0 TDCi 4x4Testi: Ford Kuga 2.0 TDCi 4x4Testi: Ford Kuga 2.0 TDCi 4x4

Siellä näyttää muuttuvan kolmanneksi Fordin. Sen asiantuntijat ottavat vaihtoehtoiset tänään ja sulkemisen jälkeen Utility B-Max sen "boom" Pikkubussi (Sen jäsenet ovat nyt viisi), brändin avaa tällä kertaa SUV luvussa. Seuraavassa kuukautta saavuttaa pienen Ecosport, mikä lisää sitten suuremman Edge. Vaikka perheen päät luonut jälleen koskettaa Ford Kuga vastuu puolustaa tarjouksen.

Testi: Ford Kuga 2.0 TDCi 4x4Tähän päivään mennessä ei ole mennyt pieleen, mutta yhä kovia vastustajia ja täydellinen (mutta kukaan Tosa Nissan Qashqai) Se ei riittänyt. Että ja tee mitään virhettä, jonka Myös näinä vaikeina aikoina järkeistää alustoilla säilyttämiseksi yksittäinen globaali tuote, vain 4 vuotta julkaisunsa tulee Toinen täysin uusi sukupolvi. Saatu yksinomaan amerikkalainen malli Escape ja muuten, se palvelee Tuo Fordin Almussafes (Valencia) valmistus yksinomaan Euroopassa; yksi viitta teollisuudellemme ja myös ... peittää ohi?

"SUV" teistyötä

Kun piste yhä houkutteleva kuva Ford Kuga tänään lupasi meille paremmin § ja. Meillä alkoi ampua ja ensivaikutelma jättävät meidät erittäin positiivinen. tänään Se on selvästi miellyttävämpi SUV. Kun aura aina hyvä urheilua, se oli ensimmäisen sukupolven liian kuiva suspensio tyypin ajoneuvon se oli. Nykyään työt vaimennus (joustavampi ja uusi hiljainen lohkoja, laakerit ja jopa uusittu takana apurungon) tekee työtä täydellisesti.

Ajomukavuutta on kasvanut huomattavasti uuden Ford Kuga, jossa on hiljainen ja nyt pehmeämpi kulutuspinta, sijaitsee, ja kyllä, taso VW Tiguan tai omistavat Nissan Qashqai. Ilmeisistä ensimmäinen piste, joka jättää uusi Ford Kuga. Toinen oli mennä heti mökille, jossa hän ei koskaan täysin mitata jopa niiden kilpailijat. Nykyään kuitenkin kasvoi jopa 8 senttimetriä pitkä (4,52 metriä yhteensä) Ei pitäisi vain antaa enemmän pakkaus, mutta myös lisätilaa. Ja ensi silmäyksellä, emme loppuun sisällä katsomassa häntä. Totta, mutta ei kunnioitan häntä 2 cm enemmän taka jalkatilaa ei irrota häntä ja että korkeus on hyvä, mutta silti kapein. Riittävän laaja, mutta ilman fanfaari.

Mutta nyt me hyppäsi runko ja ylimääräinen senttimetriä esiintyä peräti 90 litraa enemmän kapasiteettia, seisoo yhteensä 500 pään jälkeinen segmentti Honda CR-V ja CX-5. Lisäksi syöttösuulla on suuri ja alemman ja vaikka enää käytännössä ikkuna, jos se näyttää sähköinen portti (600 euroa) ja taitto ja kaltevuussäädettävällä selkänoja. Eli käytännössä, jos myös Ford Kuga paljon toiminnallisia ja myös, Ford lupasi poistot kustannusten alustoja, ylimääräinen lisätty tekniikkaa.

Sarja, uusi Ford Kuga tarjoaa nyt polviturvatyyny ja hätäpuhelun, kun vain 1000 €, meillä on pakkaus monia uusia järjestelmiä ajamisen tuki, kanssa Kuga maastoauto tulee korkein maalintekijä historiassa saatu EuroNCAP turvallisuustestit. Pienet ja suuret "vempaimia" lisäksi sisätiloissa ympäristön suuri ilo ja parempaa koettu laatu. Vain pieni näyttö kojelaudalle heikentää tänään aikakaudella suuren älypuhelimet ja tabletit; joka myös tunnemme tänään, sitäkin enemmän Nissan Qashqai.

Muuten

Testi: Ford Kuga 2.0 TDCi 4x4SUV tänään löytyi niin täydellinen ja tasapainoinen, me epäilys heräsi. Miten se vaikuttaa suloisin merkki niiden tiedossa suuria dynaamisia kapasiteettia? Aluksi, ja saapumisen alapuolella ilmoitti Ecosport, Fordin päättää aloittaa tänään sen Kuga pienimmät 140 hv, mikä on jo aiesopimuksen. Heille ja moottorin Diesel "perus" 2.0 TDCi, lähdettiin.

Koskaan ei ole ollut tätä moottoria tehon tuhlausta alhaisilla kierroksilla, ja tänään säilyttää sen taipumus työntää vakavaraisuuden välillä 1800 rpm. Tällä kertaa kuitenkin mukana painolastia. 4x4 aina on, mutta lisääntynyt mitat ja ylivoimainen laite tuottaa mekaanisen tasa tänään jopa 130 kg enemmän painoa (lähes 1800 yhteensä) Uuden Ford Kuga: korkea luku ja että ilmeisesti vaikuttaa heidän vastauksensa.

Tuloksena, kyllä, riittävä ja mukava päivittäisessä vastauksen tänään Se on hieman hitaampi kuin ennen ja kilpailijoita vastaan, niiden suorituskyky ei ole loistava. Tai palveluja, eikä kulutus ... ja että Fordin ilmoitti 10% tehokkaampi kuin tyytyväisiä. kuitenkin puhumattakaan tänään Stop / Start ja ylläpitää tiukka kehitystä samalla nopeudella vasten nousutrendi sen kilpailijat (kysymys ei hidastu ajan heidän vaatimaton hyödyt), The 7.3 l / 100km tämä luku käyttävät litraksi yli kilpailijat kuten Nissan Qashqai 1.6 dCi tai VW Tiguan 2.0 TDI. Se on epäilemättä pääasia tarkistaa.

tehoelektroniikka

Testi: Ford Kuga 2.0 TDCi 4x4Mayorflexibilidadde palvelee sekä suspension ja painonnousu saattoi nähdä, miten se toimisi uuden Ford Kuga tie. Ja jälleen kerran Fordin vakuuttunut. Se on painettu jo vuosia hänen mallien erittäin dynaaminen kosketus, löydy uusi osoite (Ja teho, vähemmän vaihteisto- ja erittäin tarkka ohjaus) ja nopea muutos ja hyvä sijainti.

Jos jo check runko, On totta, että uusi Ford Kuga tänään tuottaa jonkin verran vähemmän suoraa tukea Liikkuvan hieman korkeampi kehon mutta nopea se kompensoi isku elektroniikka edelleen näyttää, ehkä tänään jälkeen CX-5, dynaaminen SUV segmentti. kehitetty Focus RS, nyt kiinnikkeet uuden vääntömomentin vektorisäädön pohjimmiltaan Kaarrejarrutuksen sisältä pyörää paremmin piirtää on ajolinjaosoitin. Käsin kosketeltava, sen merkintä "nauhat" Avaa sisäänpäin kiihtyvyys, mikä edistää myös taka mahtuu enemmän kuin edellisenä Kuga vihjaillaan hauskaa useammin.

Hieman hitaammin, mutta alttiimpi siksi Fordin myös sitoutunut uusi AWD. Tällä kertaa, lähtöä edellisestä Haldex kytkin, jonka elektroninen ohjausjärjestelmä ja Valmistettu nopeammin ja näemme jaettu voima takana useammin. Moitteeton toiminta, sekä riittävä sisäkorkeus ja aina tehokas sekoitettu renkaat M + S meidän yksikön (jopa hidastaa voimakkaasti asfaltilla) Ne mahdollistavat sen kappaleita ilman hankaluuksia. Se sisältää myös Käyräohjaus voi jarruttaa kutakin pyörää erikseen ja vähentää moottorin vääntöä etsimään maksimaalisen pidon ja vakauden. Järjestelmä, kuitenkin, että vain herättää epäilyksiä alana tai pintojen hyvin alhainen tarttuvuus ylikuumenemisongelmia. Lyhyesti, me kohtaamme Ford Kuga tänään täydellisin ja täyttää viimeisen lupauksen olla esittämättä sen hinta on tullut yksi maailman kilpailukykyisin vedonlyönti vuoden.