Mitä ralliautoista tulevaisuudessa?

Mitä ralliautoista tulevaisuudessa?

Monissa tapauksissa sääntömuutokset tai urakehitystä ja aiheuttaa eri luokkiin esteettinen muutoksia, He eivät aina ymmärrä maun, vaan saada nopeimmin autoja kauden. Jälkimmäinen on usein monimutkaista, varsinkin kun on suuria hyppyjä säännöissä yhden vuoden toiseen. Monet ovat kierrereiät sääntelyn asentaa ei-laillinen "eriä autoonsa, monet heistä julistetaan laittomaksi osakilpailuissa myöhemmin kauden tai seuraavana vuonna.

Eräs esimerkki on nykyinen kaava 1, Viime 10 vuoden aikana on tapahtunut paljon muutoksia estetiikka autot ja lopulta näyttää tulleen hieman miellyttää silmää kuin vuosina kokenut suunnittelu, ja paljon, siivekkeillä , etu- ja diffuusorit vähän makuaisti, mutta joskus ne ovat osoittautuneet tehokkaiksi trimmausta muutaman sekunnin per kierros.

kaava 1 alkaa osoittaa malleja tietokoneen Recreations lähestyy yhä autoja LMP1 Global Resistance, kuten voimme löytää Le Mansin 24 tunnin ajo. Autot laajentaa sen keskeinen elin, etsivät aerodynaaminen parannuksia ja paremmin kuljettajan suojelemiseksi, kupooleineen kattaa kokonaan tai osittain matkustamossa auton.

Valmentajat Nascar Amerikkalainen puolestaan ​​olisi pyrittävä monipuolisemman ja aerodynaaminen muotoja tulevaisuudessa, joten pysy kaukana hänen suorina ja neliö linjat. Ja se on, että nämä autot ovat erittäin tehokkaita kasvot ajaa suoraviivaisesti, mutta ne eivät ole niin paljon, kun he joutuvat kohtaamaan käyrän ovaalirata Jos testit ajetaan. Kaikki viittaa siihen, nopeinta autoa kaikin tavoin.

On selvää, tehokkuus ja ympäristön kunnioittaminen Se on myös yksi vahvoista kehittämiseen kilpa-autojen tulevaisuuden.

Edistystä tässä suhteessa on ollut saapuminen Formula E sähkökäyttöinen kilpa-autoja joka huipentui muutama viikko sitten hänen toinen kausi syntymästä käden Alejandro Agag. Tämä testi autoja kehittyä edelleen ja toivon, että lähitulevaisuudessa paristoilla riittävät autonomia ei tarvitse muuttaa puoli ajaa jokaisessa kilpailussa.

suoraan sidoksissa kaavan E, Löydämme kilpailu nimeltään Roborace, joka aikoo käynnistää hankkeen kilpa autonominen sähköautot, eli ilman luotsia. Ei tarvinnut sijoittaa henkilön sisäpuolelle, voit turvautua virtaviivaisempi ja näyttäviä malleja.

Roborace, kilpa sähköautot ilman kuljettajaa

Toinen asia harkita maailmanlaajuista kasvua Virtuaalilentäjät, ihmiset jotka harjoittavat käynnissä mestaruuskilpailujen kansallisesti ja kansainvälisesti käyttämällä kilpa simulaattoreita kuten Gran Turismo, iRacing tai Sarjojen. Tämäntyyppinen lentäjät voisi saada toimimaan väylä johtaa todellinen auton kauko ansiosta tuet, joita käytetään esimerkiksi kilpailla lähes (istuin, ohjauspyörä ja näyttö). Jälkimmäinen loppuisi riski todellinen ratsastaja kilpailun aikana.

Saatat myös olla kiinnostunut

Kaikki ei ole Formula 1: löytää mielenkiintoisimmista kilpailuista

Kilpa-autot kielletty

Carlos Martínez haastateltiin, ammatti virtuaalinen pilot

Haluatko uuden auton? Ennen arvostaa auton ilmaiseksi