‘Vihreä Hell’ on tallennettu: tämä on Nürburgringin

Nürburgringin: ladattu piiri historiaNürburgringin: ladattu piiri historiaNürburgringin: ladattu piiri historiaNürburgringin: ladattu piiri historia

Elämä monta siirretään intohimot, jotkut niistä vie pyhiinvaellus hartauden. Jotkut menevät Santiago de Compostelaan, toiset Mekkaan, ja me, Autojen ystäville ja 'Motorsport', meillä mielessämme Nürburgring suurena temppeli moottoriurheilun maailma. 'Vihreä Hell', kuten hän kutsui tuolloin kolminkertainen mestari Jackie Stewart F1 tai Nordschleife, nimi vanhan ulkoasun, on ollut näyttämönä monia rotuja koko 87 vuotta historiaa. Vaihteluita asettelu ovat saaneet kymmeniä eri kategoriaa ja voittoja myyttinen lentäjät ylennettiin luokkaan 'Ringmeister' (Jotain Masters-piiri) kuin Tazio Nuvolari, Alberto Ascari, Juan Manuel Fangio ja Jacky Ickx, mutta myös jäähdytys onnettomuudet ja kuolemantapaukset raiteilleen koska aina vallitseva vaaran tiellä.

viimeisin luoksemme Eifelin vuorilla läntisessä Saksassa -paikannin of Nordschleife-, että Saksalainen toimittaja autonosia "Kauris ryhmän tulee uusi omistaja piirin 1. tammikuuta 2015 mennessä. Kun vuoden epävarman tulevaisuuden, nykyiset omistajat ovat hyväksyneet tarjouksen, joka nousee 100 miljoonaa euroa. Ne ovat myös luvanneet Lisäinvestointi 25 miljoonaa euroa, parantamiseksi tilat kokonaisuuteen ympäröivä piiri. Hän puhui hänen aikanaan jopa pomo Formula 1 Bernie Ecclestone oli kiinnostunut ostamaan.

Se luotiin näinä vuosina epävarmuuden alustan nimeltään 'Save The Ring', Hän irtisanomalla tuhlaaminen Saksan hallituksen vuosien 2007 ja 2009 rakentamisen kauppakeskuksen samassa piirissä. julkinen velka syntyy Tämän työn ironisesti nimeltään 'NüroDisney', hän oli yli 350 miljoonaa euroa, saamatta yleistä hyväksyntää odotetusti. 'Save The Ring' kerätään allekirjoituksia estää piirin käsiin tahansa yksityinen yritys, luoda eri profiileja sosiaalisten verkostojen ilmoittautumaan.

Nürburgring

Tarina täynnä tunnetta ... ja vaara

Nürburgring aloitti rakennustyöt vuoden 1925 ja totesi tämän ensimmäinen kilpailu, Grand Prix Saksassa, 1927. Tuolloin, piiri on muodostettu kolme osiota: Nordschleife, 22,8 km, Sudschleife, 7,5 km, ja soikea 2,24 km. Vain kolme vuotta myöhemmin, vuonna 1930, sattuvat olemaan käytössä Vain pohjoisessa osassa.

Eteläosaa ja soikea ovat ja muistaa rakentamisen jälkeen piiri toimii tällä hetkellä eniten rotujen pidettiin Nürburgring. Tämä jälkeäkään 4,5 km pituus, se julkaistiin 1985 Hän merkitsi paluuta Formula 1, jälkeen Niki Lauda kauhea onnettomuus, että lähes maksoi hänen henkensä vuonna 1976. Tällä hetkellä huippu moottoriurheilun riita Saksan Grand Prix joka toinen vuosi, vuorotellen Hockenheimring. Muut Saksan vastus testejä, kuten sarja VLN jonka pääasiallisena todisteet ovat Nürburgringin 24 tunnin- yhdistää uudenaikaisin ulkoasun kanssa 20,8km Nordschleife nykyinen muodostaen siten piiri 26 km, 40 käyrät vasemmalle, 50 oikealle, ja 300 metrin korkeusero korkeus pienimmän ja korkein kohta.

Lisäykset 17 prosenttia, 11 prosenttia alamäkiä, kulmien, kallisteta käyrät kuten kuuluisa 'Karrusel' ... Ne ovat osa piiristä, jossa kuljettaja voi laittaa auton 23 euroa ja spin, tai muuta toimintaa, kuten copilotajes, sightseeing, tai ajaa autoista ja off-road kokemuksia muualla koteloon.

Nürburgring

Omissa piirivalmistajien

automerkit käytetään yhä enemmän Nürburgring virittää niiden uusien autojen, pelastamiseksi alkuperäistä henkeä asettelua. Ja sen suunnittelun, se luotiin paikaksi Nürburgring testi saksalaiset valmistajat ajasta. 'Terrorismin' elämme nykyään ei ole vain keskittynyt suorittamista peruskorjauksia urheilu ja merkkejä, mutta ylittää. Uusi ajoneuvo yhdistää sana 'record' tälle tielle on jo markkinointistrategia enemmän.

Yksi tuoreimmista uutisia uudesta tähdellisiä Seat Leon Cupra, merkintä kierros ennätys etuvetoinen vakiona (7 minuuttia ja 58 sekuntia). Mutta tänään, Paras aika tuotanto auton se pitää radikaali SR8LM, tiempazo on 6 minuuttia ja 48 sekuntia. Tällä kertaa kuitenkin tehtiin kanssa lautoista renkaat joka ilmeisesti he eivät saa käyttää avoimella tiellä. Kyllä sinun täytyy harkita, esimerkiksi kerran 6 minuuttia ja 57 sekuntia on äskettäin valmistunut super-hybridi avoauto Porsche 918 Spyder.

Kyllä, ajoneuvo ylpeilee absoluuttinen ennätys Nordschleife on Porsche 956 prototyyppi kilpa, sisään 1983 Hän suoritti kierto 6 minuuttia ja 11 sekuntia. Näyttäviä suorituskykyä, varsinkin verrattuna kaava 1 70: se oli Niki Lauda menettää ensimmäisten 7 minuuttia että ajossa GP 1976, päivää ennen hänen kauhea onnettomuus.

Käsityksemme

Tahansa rakastaja autojen ja rotujen tulisi olla vähintään kerran Nürburgring. Todistamassa kulkee takana vanha metsäteitä Nürburg korvaamaton. Ja jos voit, antaa takaisin polku tahansa ajoneuvo on uskomaton kokemus ... ja vaarallisia. Koska älä unohda, se on piiri monta vuotta jäljessä, pienellä turvatoimet, vaarallisia käyrät ja erittäin pitkä. Jos joskus on mahdollisuus mennä, suosittelen oppimisen avulla koko piiri (ei ole helppo tehtävä) on ajopeli. Kiität. He eivät soita 'Green Hell'.