Formula 1: Vincente Aguilera haastateltiin, sielu GP Espanjassa

Vincenç Aguilera, johtaja Circuit de Catalunya kuvatVincenç Aguilera, johtaja Circuit de Catalunya kuvatVincenç Aguilera, johtaja Circuit de Catalunya kuvatVincenç Aguilera, johtaja Circuit de Catalunya kuvat

Vincente Aguilera Syntynyt Barcelonassa vuonna 1948. Se on epäilemättä yksi monipuolisimmista miesten kansallisten autourheiluun. Se on onnistunut olla aallon harjalla ikuisesti, joko teollisuuden tasolla urheilussa. taitava neuvottelija toimitusjohtajia, "hait" Urheilusta Bernie Ecclestone ja poliitikot, puheenjohtajana tänään Circuit de Catalunya suurella menestyksellä.

Vincente Aguilera Se on säilyttänyt Katalonian infrastruktuuria pystyssä vakuuttava hallitsijoita kaikkien poliittisten merkkejä tärkeä paikalliselle taloudelle infrastruktuuria joita hän hallitsi.

Viime viikkoina kaupunginjohtaja Barcelona on julkistanut aikomuksensa hidastaa taloudellista tuen piiriin, ja joiden ansiosta voidaan järjestää G. P. of EspanRaportointijärjestelmän satoja miljoonia euroja Katalonian julkista taloutta. hallita piiri Se on hyvin monimutkainen, ja vaikka tällainen infrastruktuuri itsessään tuntua taakka, todellisuus osoittaa, jotka ovat merkittävä voima taloudessa sen ympäristössä.

Yleisö, joka menee Circuit de Catalunya Se on 70% ulkomaalainen, joka viettää useita päiviä alalla hyödyntämällä rodun vierailla Barcelona, ympäristön ja jopa ranta-alueita, jotka sen jälkeen kun monet palaavat lomalta. Väite, että piiri välineet kaikkien tämän julkisen on kriittinen ja nyt Vicens Hän on jo aloittanut yhdessä uusien johtajien F1 antaa jatkuvuutta Espanjan kilpailu on vähintään kymmenen vuotta.

kotkanpesä, joka oli jo ollut henkilökohtaisia ​​yhteyksiä Sean Breatches, kaupallinen johtaja ja Ross Brawn, En vieläkään ollut henkilökohtaisesti tiedossa päähän, Chase Carey, vakuuttunut siitä, että hän oli Barcelonassa esittämistä Espanjan kisan.

"Nyt asiat ovat erilaisia vapaus. Oli tärkeää, että kilpikonnanluu Olin tukemalla meidän uran, jotta voisin tavata hänet. Nyt asiat hoidetaan eri tavoin F1. Se on luonut infrastruktuurin teknisen osaston brawn, ja muut kaupalliset, jossa Sean Bratches, ja kilpikonnanluu Se kykenee maksimi on vastuussa ja se näyttää toimivan hyvin. Yritän tehdä pohjatyö kisaa seuraa piiri vähintään kymmenen vuotta. Nyt mitä olen nähnyt F1 hallitaan suuren yrityksen kaksi miljardia Bill, ja olen löytänyt erittäin hyvä virittää ja määräyksen kilpikonnanluu"Sanoo Vincente Aguilera.

Vincenç AguileraKääntyä muiden kysymysten Miten urasi alkoi?

"Olen ihastunut moottoriurheiluun ja auto yleensä lapsuudesta ja minun hulluus opiskelin engineering autoja. 16 vuotta Montjuich Hallitsen käyrä Rosaleda. Lippu oli keltainen ja punainen raita liukuva kerros. Se oli Touring Car rotu. Siellä aloin. Sen jälkeen, kun 21 vuotta juoksin ensimmäinen ralli Osona, ja teimme 124, jaettu tänään on veljeni, koska se auto oli hänen isänsä. Jaoimme ohjauspyörä, joten ajastettu ja toiseen. Voitimme luokka 1200, olimme innoissamme paljon ... Olin täysin insinööriopintojen. Sitten yritin tehdä joitakin muita ralleja alueella, mäennousun ... mutta minun taloudellinen tilanne oli niin huono, joka ei voinut ostaa renkaita ja näki, että lentäjä ei voinut edetä puutteen takia rahaa. Viimeinen kisa oli kustannusten nousu Sant Feliu de Codinas 1430 sarjan ryhmän 1 ja voittanut kaikki 1430".

Rakkaus F1 tulee häntä nuorten ...

"Klo 18, otin ystäväni yksi 850 coupe ja meni Brands Hatch katsella Formula 1. Sen jälkeen käydään läpi piirit kilpailuista, rallit ... ja minusta tuli valvojana, kunnes perustin koulussa katsastajia yhdessä Casimiro Matellas RACC, ja minä tutkittiin ensin, kuten Martí Sallent, Olin paljon vanhempi kuin minä. Tuolloin olen työskennellyt paljon kanssa RACC, Olin pelaa noin, opiskelee, tekee kilpailuissakin Commissaires .."

Mutta hän ei elä urheilua?

"Ei, aloitin urani vuonna 72 insinöörinä Motor Ibérica, alustan insinööri pakettiautot ja kevyet kuorma-autot, jotka on nykyään Nissan. Vietin kahden vuoden aikana".

Oletko ollut piiri suunnittelija?

"Ennen aikani Nissan Piirsin piiri Calafat varten Carmelo Ezpeleta, mutta en vain ulkoasun suunnittelu".

Kun idylli alkaa Seat?

"Vuonna 1974 minut kutsuttiin kuljettamaan Seat "palvelu urheiluautoja". Otin joukkuekilpailussa vasta 80, joka oli vuosi suuren kriisin ja se oli siellä myydä Fiat ja pakotti minut sulkemaan kilpa osasto. Minulle tarjottiin siirry Martorellin tekninen keskus ja sanoi ei. Kävin myynti- ja oli johtaja Aragonian, Katalonian ja Baleaareilla. Jonkin ajan kuluttua hän soitti minulle 82 Juan Jose Diaz Ruiz aloittaa vientiä istuin Euroopassa omalla tuotemerkillä. Menin avaamaan liikkeissä, saada hyväksynnät autoja, ja aloitimme Fura ja Ronda. Olin siellä kaksi vuotta ulkomaiset markkinat kasvoivat ja alkoi myydä autoja Ranskassa, Englannissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa ... Lopussa 84 käynnistyvä Ibiza Porsche System monia ongelmia, ja presidentti kertoi minulle, että 1. syyskuuta minut ulos tekninen keskus. Kävin osa prototyyppejä ja kokeilua ryhmä 120 ihmistä, ja vuoden kuluessa tuli 240. Olin kiipeily paikat ja sai minut suunnittelupäällikkö. Volkswagen Hän osti eniten istuin joulukuussa 85 ja saksalaiset alkoivat saapua. 93 oli julma kriisi, ja kaikki Espanjan virkamiehet meni kadulle. Minulle pelasta minut ja saksalaiset oli nouseva uran ja tuli johtaja teknisen keskuksen. Jätin 1200 ihmistä keskuksena kykenevät kehittämään tahansa auton VW-konserni mistään tehdas maailmassa, Pidämme Seat brändinä".

Hän on aina osannut ennakoida tulevaa

"85, kaksi päivää ennen ostaa VW osakkeita istuin, Annoimme yhtiö korkea Seat Sport ja se sisältyi muiden yhtiöiden kanssa, joka hankki saksalaiset. 86 voimme alkaa toimia Seat Sport, Liityin Gabi Cortés se oli RACC ja hän alkoi kantaa Seat Sport työhuoneessani. Minulla oli tunne typerä, kun suljet kilpa osasto 80 ja tunsi suurta tyydytystä, kun talteen. Hän tuli kriisi 93 ja kerrottiin, että talousarvio "nolla"Mutta en ole kiinni. Me rallissa Cordoba WRC koska kanssa Ibiza Hänellä oli alle neljä metriä. Loppuvuodesta 2000 lähdin istuin koska tavoitteet Pitchereader He olivat hyvin erilaisia ​​kuin omani. Minulla oli tunne minun 26 vuoteen Istuin ylös Himalajalla ja kun hän pääsi alkuun, yksi tuli ja kertoi "menemme Andeilla". Kävin".

Missä oli tullut ohjaajana olen ollut?

"Ei ollut huono, jopa pidempään Useimmissa olen juossut kolme kertaa "24 tuntia Montmeló". Yksi vuosi Tapasin Pérez Sala ja ajossa olimme kaksi Seat Leon ja olin identtinen kymmenesosa siitä. Luis tuli minulle: "Jos voitan, olen itsemurhan".

Miten Circuit de Catalunya?

"Puhelun takia presidentti Mas tammikuussa 2011 hän kertoi minulle: "Aguilera, haluat olla presidentti piirin"Ja sanoin: "En voi sanoa mitään, mutta jos sanot kyllä, se johtuu varmaan teen enemmän rotuja". Olen ollut täällä kuusi vuotta. Olen puheenjohtaja, jossa minulla on edustajia piirin RACC ja Generalitat".

Vincenç AguileraOli vaikeampi käsitellä Ecclestone tai hänen pomoja, poliitikkoja?

"Ne ovat kaksi täysin erilaista peliä. kanssa Bernie Se oli suhde neljä silmät, vaikea, mutta yksinkertaisempi lopulta kolme tai neljä muuttujaa. Piiri on hyvin monimutkainen. Me CUP osapuolten he haluavat meidän piirin sulkemiseksi. Sosiaalinen ja poliittinen tilanne on mikä on, ja siksi vaikea hallita kaiken tämän, koska on olemassa paljon ihmisiä takana eri värejä, ideoita, taitoja ... Näinä vuosina voisi olla juuri ollut puheenjohtaja, mutta ei Olen näistä ihmisistä. Olen olettaa tätä vastuuta ja tulen lähes päivittäin, koska pidän ja uskomme siihen, ja omistaa riittävästi aikaa piiri".

Miten valita johtajan Circuit?

"Allekirjoittamisesta Joan Fontseré Se oli tasolla linjan. kanssa Felip Puig Haemme vaihtoehtoisia nimiä ja ajattelin Joan voisi olla. Esitämme neuvostolle ja hyväksytty. Se ei pidä paikkaansa Servia, koska päätettiin viikkoa ennen olin presidentti. Olemme täällä, kaksi uutta ilman ovat varoittaneet meitä joko".

Moottoripyörien ja autojen, joka on monimutkaisempi?

"Hieman vaikeampi F1, on tilavuus, yleensä kaikki on suurempaa, se luo enemmän ongelmia kuin MotoGP. Organisaation säveltäminen piiri 50, ja monet ihmiset, mutta kun Grand Prix siirtyminen tulee kolme kohteeseen tuhatta. Aika on lyhyt, mutta hyvin intensiivistä".

Kuka on helpompaa, Carmelo tai Bernie?

"Kukin on ja ovat niiden profiili. Olen ymmärtänyt Bernie Carmelo, mutta taktiikka ja strategia on täysin erilainen, koska ne ovat hyvin erilaisia ​​merkkejä. Täytyy nähdä hyvin, mitä painaa toisiaan, vaikutus, neuvottelut ... Bernie vietti kolme vuotta keskustella sopimuksen piirin, nyt se on voimassa vuoden 2019".

Kannalta taloudellinen vaikutus on se parempi F1 tai MotoGP alueelle?

"F1 on enemmän vaikutusta, paljon enemmän vaikutusta. Maailmanlaajuisesti on tutkielma Audiovisuaalinen neuvoston Katalonian Kun uutiset maailmanlaajuisesti tietoa Katalonia, Nro 1 on politiikkaa ja kaksi Formula 1. Ja se ei ole hyvin MotoGP. Taloudellisesti myös soitimme kahdessa eri liigoissa. Suorina taloudellisia vaikutuksia alueella, se on kaksi kertaa MotoGP F1".

Onko tulevaisuudessa?

"Arvaamaton. Olen täällä tänään. Tietty päivä soittaa ja kertoa minulle: "Hei, et ole enää presidentti piiri"Ja mitään ei tapahdu. Tämä on ehdottoman vapaaehtoista toimintaa, latauksen nolla euroa. Teen sen ja yksi päivä minä kutsun X ja kerro on uusi presidentti. Looginen prosessi".

Ja perhe?

"Minulla on kolme tytärtä ja joka on ollut niin kauan ollut heidän kanssaan on johtanut heidät ammatteihin joilla ei ole mitään tekemistä minun. I, biokemia, lääke- ja eläinlääkärin. Vaimoni sanoo, monta kertaa se oli valkoinen leski meni hautajaisissa, The yhteisöt ja häitä aina yksin. Olen aina yhdistettynä normaalia työtä ja uraa, ja se on pitkä aika pois. Mutta minulla on tekosyy, että ennen kuin menin naimisiin ja vaimoni varoitti häntä".

Hänellä oli myös aika, jolloin hän työskenteli mediaa.

"Kyllä, olin TV3 tekee kaiken maailman Formula 1 ja tein sen, koska halusin, ei ollut tarvetta. Eräänä päivänä hän soitti minulle kysyä minulta Sebastiá Roca apua, koska yleisö oli laskussa. Menin, ja olin lyödä uudelleensijoittamista mitä tapahtuisi strategiassa lentäjien lumottu ihmiset tekivät kommentteja. Olin kolme tai neljä vuotta, vuodesta 2006. Sitten tuli Francesc Latorre jonka kanssa tapasin yksi vuosi. Lopussa lähdin, koska minulla oli paljon työtä".

Evoluutio F1 miten näet?

"Siihen on avain käännekohta ja ohimennen kun näet F1-autoa eikä innostu, hän ei sano mitään. Ves moottoripyörän sekä koulutusta ja käynnissä ja nähdä vaikeus on äärimmäinen. Rodut ovat tylsiä ja ennustettavissa, ovat menneet hyper rationaalisuuden. Nykyään taso maku F1 on pienempi, koska auto ja kilpa on mitäänsanomaton. Tämä Kysyin Bernie monta kertaa muutosta, kertoi minulle, että olin oikeassa, mutta en ole muuttunut. Suuri virhe FIA ​​ja FOM hallita paljon kalliimpaa ja vähemmän houkuttelevaa tuotetta. En arvostele tämä tehottomuutta. Tehdä houkuttelevampi malli, on olemassa muutamia nuoria, jotka haluavat F1. Nyt laittaa nuori mies 17 vuotta F1 ja kolmantena päivänä hän tekee aikaa, mutta MotoGP mitään, se kestää yli vuoden. Jokin menee pieleen tässä pelissä. Uskallan sanoa on liikaa insinöörejä tehdä päätöksiä, kun meidän täytyy nähdä, että se on penkkiurheilulaji ja sitten on määräysten ja insinöörejä. Askel otamme tämän vuoden renkailla laajempi ja downforce näin ollut, mutta oli laskenut kuorman, sai voimaa ja tehneet autoja vaikeampi ajaa ja hallita sekä urheilullisen ja teknisesti. Mikä tekee kiihtyy ja näyttää siltä, ​​että nopeudet plus F1 GP2".

Lentäjät, mikä on eniten kiinnitti hänen huomionsa?

"Kävin Suomessa että ralli Oteador kokeiltavaksi Seat Ibiza, ja huomasin Harri Rovanpera. Minulla oli suuri tunteita häntä kohtaan, koska tulin kulttuuria Välimeren joukkokokoukset, eroaa Pohjoismaiden nopeus mutkissa Nordic on poikkeuksellista, etenkin nopeissa mutkissa. Pidin aina menossa loppuun ajoitettu miten he saavat pilotit, ja kun hän tuli Harri, se tuntui kuin tunti sitten näimme sinut ja minut tähän haastatteluun, vaan tuli toinen, joka oli myös ehdokkaana, ja oli punainen, kuuma. Lopussa Istuin hänen kanssaan ja teki sopimuksen istuin. Sitten hänen kanssaan tein kilometriä ja voin sanoa, että se on yksi harvoista kuljettajien laittoi minut pelosta, varsinkin kun olet viidennessä ja nähdä ohi männyt, saa kuudes ja silti nähdä mäntyjä, ja sitten antaa hänelle isku pyörää. Tällä en tiedä kuudenneksi, sitten kolmas. Ikä mikä hämmästytti minua eniten on Walter Rorhl. Kävin testi Fiat Portugalille 70-luvun lopulla, oli 131 Rohl, renkaita testattaessa, lähetykset ... menin hänen luokseen ja olin selittää, kuinka hän aikoi hänen Montesa kun olimme tekemässä matkalla, sivu, ohi ojien reikiä ... olin innoissani. Sitten päädyin Sandro Munari ja kuiluun. Rorhl, Nordic saksalainen filosofia, mitään tekemistä Italian. Sitten allekirjoittanut varten ralli Grönholm ja tasavertaisina lumessa Cordoba oli mahtava. Kaikki hyvin valoisa, peruskoulutukseen lentäjä, koska hän oli 10 tai 12 vuotta. Ajattelevat, että heidän tulisi jättää lasten juosta 16. F1, olin rakastaja Jim Clark, viittaukseni, mutta se ei kestänyt kauan. Mutta en ole ollut kovin myyttejä. Schumi Hänellä oli insinööri, ja aiheutti kehittäminen auton, aina pyytämään lisää. täällä Fernando otat sen apuna. Mutta en ole koskaan rakastunut pilotti, tai jopa moottoripyöriä mutta kilpa".

Miten näet tulevaisuuden alemman virkaportaaseen moottoriurheilun?

"vapaus on siirtynyt välilehti, ajattele MotoGP. Taustalla olemme tehneet harvinainen yhdistelmä moottoriurheiluun, jossa F1, GP2, GP3, World Series Toisaalta, Kaavan 3, kaavan 2 yrität tekevät, Kaavan 4 ... häiriö. Jokainen maa tekee mitä hän voi, mutta on tarpeeksi polkupyöriä yleensä järjestyksessä. vapaus Se reframes sitä, ja totesi, että voisi muuttaa asioita, en tiedä mitä sodan tai jos se tulee. Ei voi olla kategoria mihin täytyy polttaa yli miljoona ja puoli tehdä jotain, kuten F2".