Scania G320 Hybrid hybridi kuorma testattu

Scania G320 Hybrid, meidän testi kuviaScania G320 Hybrid, meidän testi kuviaScania G320 Hybrid, meidän testi kuviaScania G320 Hybrid, meidän testi kuvia

Tavallinen esteitä että kaupunkien kauttakulku asiana paino ja mitat Lisää rajoituksia mennessä ympäristökysymykset. Yksi vastaus tarpeeseen kestävän liikenteen tämä hybridi kuorma nimellä Scania G320 Hybrid.

Scania G320 Hybrid Se on kuorma raskas jakelu asetukset 6x2 yhdellä pyörät viimeisen akselin, mutta se tarjoaa myös Scania 4x2 ja 6x2 formaatteja sisään kaksipyörä kiinnitetty kolmannen akselin. Tällöin viimeinen renkaat pyörivät vastakkaiseen etupyöräohjaus suuntaan, joka antaa suuri ohjattavuus liikuttaessa kapeita pulloihin tai liikenneympyröissä, koska tällä ratkaisulla tekniikka auttaa leikata piirretty mielekkäällä tavalla.

ilmeisesti Scania G320 Hybrid on jäykkä kuin mikä tahansa muu kuorma-auto, mutta hänen Laatikkoon kätkee hybridi käyttövoimalaitteen alhaisilla nopeuksilla annettiin virrata käyvien sähkömoottori. Kinemaattinen ketju käsittää tavanomainen mekaaninen sylinteri yhdeksän Viiden litran kehittää 320 hv ja voi myös toimia biodieselin. alue euro 6 saada se antamalla järjestelmän pakokaasujen takaisinkierrätys EGR.

Hybridi käyttövoimajärjestelmä, jonka avulla polttoainetaloutta asti 18 prosenttia, täydellisenä sähkömoottorilla 178 hv välissä dieselin mekaniikka ja Opticruisella vaihteisto. Koko järjestelmä hallinnoi ns Hybrid Power Unit (HPU), joka on laatikko sijaitsee vasemmalla puolella rungon.

Scania G320 HybridScania G320 Hybrid: kaikki pöytälaatikkoon

Siinä on ryhmitelty tiiviisti Li-ioni-akkuja 5 kWh, invertteri muuttaa tasavirran vuorotellen akkujen ja muunnin suorittaa toiminnot laturin ja muuttaa nykyisen 650-24 volttia valtaan sähkömoottori.

Ottaen huomioon korkeita lämpötiloja koko on kylmäainepiiriin että, kuten öljy vaihteisto, käytettävissä jäähdyttämiseen tuuletin siili.

saamme ratissa hybridi G320 ja vaikka ilmeisesti hallituksen ei eroa tavallisista tässä mallissa, tosiasia on, että tässä versiossa tieto tarjottu on täysin erilainen, ja jotkut painikkeet avaamaan järjestelmään.

että keskustan laatikko meille kaksi liuskaa näkyvät vaaka, jotka osoittavat, niistä ensimmäinen määrä akun hävittämisestä, vaikka alkuun menoja kertoo teemme. Tässä samassa kuvassa näemme osuus energian olemme toipumassa ajoissa hidastaa.

Toisin mitä tapahtuu, kun ajamme rekka dieselmoottorin Scania G320 Hybrid ei ole ongelma astumalla jarru, Päinvastoin, koska me edistää näin Akun latautua energia.

Järjestelmä auttaa kuljettajaa ylläpitää jatkuva arviointi asenne kuljettaja, punctuating asteikolla tähteä ennakointi ajo, mahdollinen äkillinen jarrutus tai jossa tehokkuus on esitetty etukäteen talteen energiaa.

todella johdin aluksi tarvitsee "uudelleenohjelmointi "henkinen, koska sen täytyy käyttää eri ajoa normaaliin saavuttamiseksi maksimaalisen hyödyntämisen ekologisen mahdollisuudet tämän kuorma.

Throttle johto on tehtävä hyvin varovasti, joka otetaan käyttöön vain sähkömoottori, sillä jos yritämme aloittaa pakollinen järjestelmä nopeasti "pull" Dieselsäiliö varmistaa kiihtyvyys.

Scania G320 HybridAktivoimme avain ja aluksi lämpö moottori se alkaa. Sitten painaa nappia konsolin oikealle puolelle pöytää aktivoida hybridi järjestelmä, sillä ilman sitä kuorma toimii tavanomaisella tavalla aina.

Scania G320 Hybridi: Kaksi tilaa yhdessä

tämä "Kahtiajako" mahdollistaa ajoneuvojen liikkumisen Dieselin emäkset lähiöissä keskeisellä alueella kaupungin, säilyttäen akun virtaa ja lisätä sitä, kun asettelu sallii, myöhempää käyttöä vaaditussa ajassa.

Tässä Keskilevyn kaksi enemmän painikkeita. Yksi on käynnistää Äänetön tila ja joka ajoneuvoa ajetaan vain sähkömoottori on enintään 45 km / h, ja toinen on Nopea Hyötyjarrutus, että Se lisää joustavuutta tuottama energia jarrun.

Valitsimme Säästöasento Kolmen muutoksen tarjoamia Opticruisella ja ohjelma valitsee 5. vaihde saada liikkuu punnitsemalla 17 tonnia yhteensä tässä testissä laite, vaikka otetaan huomioon sen 6x2 kokoonpano MMA on 26 tonnia.

Me painetaan kevyesti kiihdytin ja me päästä liikkeelle ehdoton hiljaisuus, kun taas marsseja hypätä peräkkäin ja lisäämme nopeutta. Toisin kuin tavanomainen kuorma aikaan me nosta kaasutin vähentää tai ylläpitää nopeutta, meidän täytyy aloittaa astua jarru elpyä tuottama energia sähkömoottori toimii generaattorina.

kuorma-auto pitää työntää ja työnnä paljon helppous, kun taas pöydällä näytöllä näemme prosenttiosuutena virran talteen. Ei hätää ylikuumenemisen jarrut toimimaan polkimen, koska ensin on uudistamista tuotetaan sähkömoottorin, joka kohdistaa vedä ja jos menemme tätä pidemmälle osoitus hallituksen kertoo meille, että olemme myös työskennellyt jarru. Tässä vaiheessa vaihteiston etenee myös vähentää yhden tai useamman portaan parantaa tilan vaikutus.

Scania G320 HybridLisäksi kiertävä pikateiden sähköinen tila deaktivoi viimeisen 45 km / h, hetki, josta niiden käyttäytymistä ja suorituskyky on samanlainen kuin mikä tahansa dieseliä kuorma. Kun astumme Vægsystemer aktivoimme Äänetön tila ja lämmön moottori pysähtyy vain pakottavaa sähkö.

On tällä hetkellä, kun me laittaa kaikki hoitoa maailmassa, koska melupäästöjä on niin alhainen alle 71 desibeliä- on täysin mahdollista, että jalankulkijat eivät huomaa läsnäoloamme.

Sen lisäksi hybrid drive, erityisen kiinnostava tänään erittäin saastunut kaupungeissa, tämä kuorma-auto pidimme erityisesti Opticruisella muutos kehitystä, joka onnistuu voittamaan hyvin vähällä kaasunopeutta synnyttämättä melko suuria energiamääriä tai vaatia ylimääräisen tarjonnan dieselmoottorin.

Scania G320 Hybrid: Johtopäätös

Epäilemättä näyttää mielenkiintoinen ehdotus, kun säilyttävät ominaisuudet suorituskyvyn ja autonomian edessämme on kuorma on riittävän tehokas ja voi tulla rajoitetun liikenteen alueilla ympäristöasioissa. Lisäksi voit myös käyttää yöllä ansiosta hiljainen päästöjä.

Scania G320 Hybrid. arkki

voimansiirron

moottori

Inline viisi-sylinteri, jossa on neljä venttiiliä sylinteriä kohden

päästöt

Euro 6 EGR-järjestelmä

siirtymä

9290 cc

Dieselvoimalaitokset

320 hevosvoimaa 1900 rpm

par Diesel

160 Nm välillä 1050 ja 1300 rpm:

sähkövoima

174 hv

Sähköiset pari

100,5 Nm

muutos

Opticruisella

nopeudet

12 + 2

konsernisuhdetta

2,92: 1

JÄÄDYTYKSET

etuakseli

Parabolinen lehtijouset iskunvaimentimet ja kallistuksenvakain.

taka-akseli

ilmajousitus vakaaja

JARRUT

etuakseli

jäähdytetyt levyt

taka-akseli

jäähdytetyt levyt

moottorijarru

Vaikutus sähkömoottori

Varajarrujärjestelmä

-

WEIGHTS

taara

12700 kg

MMA

26000 kg

Saatat myös olla kiinnostunut

- Uutiset kuorma-autojen ja pakettiautojen World Transport

- 2017 uudet autot Scania ohjaamon täysi tasainen lattia

- Tämä on Scanian jo johtaa ainoastaan ​​(kuvat ja video)