Yhteensä veto quattro Audi, menestystarina

Yhteensä veto quattro Audi, kiinni asfaltin 36 vuottaYhteensä veto quattro Audi, kiinni asfaltin 36 vuottaYhteensä veto quattro Audi, kiinni asfaltin 36 vuottaYhteensä veto quattro Audi, kiinni asfaltin 36 vuotta

tänään quattro-neliveto näemme sitä jotain tavallista täyden valikoiman Audi mallit, mutta jos me palata hieman ajassa varoitti, että niiden olemassaolo on suhteellisen uusi. Hän debytoi vuonna 1980 että myyttinen Audi Quattro, yksi arvokas neliön muotoisia coupe 200 hv, sen kisaversio merkitsisi ennen ja jälkeen rallin MM.

Mutta me askel taaksepäin hieman, eli kylmä talvi 1976/1977 Ruotsissa, jossa Audi insinöörit tekivät validointitesteihin tulevien järjestelmien ja malleja. Lisäksi hän heidän saattajansa Volkswagen Itis He -a pieni sotilaallinen TT, eräänlainen Jeep Willys on saksalais 75 hp, jolla tajusi, että huolimatta pienitehoisia, liukkailla ylittyy helposti sen paljon Tehokas ja suuret sedans etuveto. Sieltä tuli siemen mitä kolme vuotta myöhemmin paljastettiin Audi quattro Geneven autonäyttelyssä.

teknisesti, ensimmäinen quattro-neliveto sen siirto oli toissijainen ontto akseli 236 mm, jonka läpi virtasi voima kahteen suuntaan. Sen takapäässä keskeinen ero, joka lähetetään 50 prosenttia vääntömomentin taka-akselin, joka oli rajoitettu Liete kytketty. Se oli järjestelmä kevyt, kompakti ja tehokas, voi toimia ilman raskasta laatikko tai toinen siirto akselin normaalisti maastossa.

Quattro-neliveto kilpailussa

Se oli myös vuonna 1977, kun Audi aloitti ohjelmoinnin osallistumisensa rallit. sisään 1981 Hän debytoi World Rally Championship suomalainen Hannu Mikkola. Hänen alku oli vaikuttavaa, merkintä nopein ensimmäisen kuuden osat ensimmäisessä kisassa mestaruus, ralli Montecarlo aikaa, mutta Victory pakeni onnettomuuden kun hän on johtava kisassa yli 6 minuuttia edellä. Oli selvää, että binomimallia Mikkola / Audi ollut pitkään voitto, jotain, joka tapahtui seuraava lainaus, Ruotsissa. Mestaruus meni käsiin Ari Vatanen (Ford Escort RS), yhden vuoden ajan löytäminen ei vastustettu välillä autoja yhdellä akselilla asemaan. siten Vuonna 1982 hän oli seitsemän voittoa, rinnalla rakentajien ja ajurit otsikot kanssa Mikkola. Otsikko saada takaisin Mikkola vuonna 1983 ja 1984 Stig Blomqvist.

Mutta hän Quattro ollut myös hetkiä kunniaa piirien kanssa arvopaperit tehdyt Amerikan sarja TransAm vuonna 1988 näyttäviä Audi 200 IMSA GTO, arvostetun Saksan Touring Car Championship DTM, nousu Pikes Peak (Colorado), The Le Mansin 24 tunnin ajo kanssa hybridi R18 e-Tron ... Kun hittejä kuten otsikko herättäviä Audi A4 quattro Super Touring, Vuonna 1996 hän voitti seitsemän SM in kolmessa maanosassa, joihin hän osallistui.

Eri laitteiden Quattro-neliveto

Samalla AWD-järjestelmä myös kehittynyt sen tien malleihin. siten, 1986 manuaalinen lukitus korvattiin keskeinen ero yhdenlaisia Torsen kun taas 2005 planeettavaihde sallittu jakaa vääntömomentti epäsymmetrisesti ja dynaamisesti.

ensimmäinen TDI laskentaa quattro-neliveto Hän esiintyi 1995 ja tänään, melkein riippumatta moottorin, voimme löytää Quattro logo kustakin uhanalaiseksi markkinoilla. Vaikkakin eri järjestelmissä.

Tunnetuin on se, että Keski Torsen, joissa sitä käytetään kaikissa malleissa pitkittäinen etumoottoriseen (A4, A6, A7, A8, Q5 ja Q7) kanssa kitkalukolla keskus ero Torsen- joka on muodostettu planeettavaihteiston mekaaninen välitön reaktio. Hänen alkujaossa on 40 prosenttia eteen ja 60 taakse, vaikka se voi lähettää eteenpäin 70 ja takaisin 85 prosenttiin. Vuonna tehokkaampia malleja voidaan täydentää Sport ero, että aktiivisesti ja itsenäisesti jakelee vääntömomentti välillä takapyörien torjumaan Aliohjautuminen.

Nyt, A4, A5 ja Q5 tulevaisuudessa, toistaiseksi vain 2.0 TFSI, ns tarjoukset ultra quattro. tämän tilin jossa on kaksi kytkintä vetoakselin, kumpaankin päähän niin, että kun ne ovat erillään etuakselin sekä puun ja tasauspyörästön pysähtyy poistamaan dragout. Näin ollen, tietyissä olosuhteissa se toimii vain etuveto säästää keskimäärin noin 0,3 l / 100km polttoaine vastaan ​​Quattro neliveto kanssa Torsen- keskus ero.

varten poikittainen moottori on edessä (S1, A3, Q3, ja TT) käyttää monilevylle kytkin elektronisesti ohjattu Haldex keskusta ei differentiaali hydraulinen toimilaite taka-akselin, joka pari on lähetetty, kun se havaitsee pidon menetystä edessä.

että Audi R8 superauto Sen sijaan, keskus tasauspyörästön on integroitu kautta sähköhydraulinen kytkimen Tasauspyörästön aktiivinen ohjaus lähettää vääntömomentin etupyörät; johon voi olla 100 prosenttia verrattuna 35 asti 1. sukupolvi.

Nämä tulevaisuudessa liittyy AWD E-tron quattro, joka kuten näimme prototyyppi muodossa vuoden 2015 Frankfurtin autonäyttelyssä tarjoukset kolme sähkömoottorit: yksi etuakselille ja kaksi takana, kyettävä jakamaan voiman kahden akselin mukaan monia muuttujia erittäin nopeasti.

Saatat myös olla kiinnostunut

Joten ultra quattro-neliveto työt

Audi A4 allroad quattro

Audi e-tron Quattro Concept