Test: Fiat 500X 140 hk 2.0 Multijet 4×4 bil. Cross Plus

Fiat 500X 140 hk 2.0 Multijet 4x4 bil. Cross PlusFiat 500X 140 hk 2.0 Multijet 4x4 bil. Cross PlusFiat 500X 140 hk 2.0 Multijet 4x4 bil. Cross PlusFiat 500X 140 hk 2.0 Multijet 4x4 bil. Cross Plus

Fiat hadde den vanskelige oppgaven med å konvertere en base Jeep Renegade i en sjarmerende og duftende liten SUV 500. Og ja, han har lyktes. praktisk talt tre biler i én, Fiat markerer nå sin X i en ny modell med en svært omfattende svar enhver bruk, men også med en ambisiøs område innstilling, særlig i sitt 4x4-versjon, kanskje også passer for store for dagens marked.

Og det vil gjøre en Fiat 500X 4x4 bare du vil ha en 2,0-liters turbodieselmotor og 140 hk; bare en Cross etternavn veldig Campero, tilbyr spesielle støtfangere, vakter, takrails og 2 cm høye til ekstra gulv; og bare også en eXclusivo 9-trinns automatgir, signert av ZF og i dag bare se bra på Honda og Land Rover. Kanskje det, hvis du ser på kategorien, all denne skjermen embarrasses deg for en liten urban SUV. Men, stille, det vil være en masse Fiat 500X, som den angriper markedet og 4x2-versjoner, motorer 1.3, 1.4 og 1.6, mer urbane utførelser og Prisene starter under € 17 000.

Fiat 500X motor 2,0 Multijet 140 CV

Denne konfigurasjonen av firehjulsdrift Fiat 500X lar nå prøver derfor nesten alene i segmentet, men det er også den formelen som tillater oss å utforske hvor langt en vanskelig generell ytelse sett i dag i sin klasse. Det er klart at for startere, Fiat besluttet å gå tilbake til mote segment med et slag av autoritet. fordi hvis I 2005 åpnet han kategori med mer beskjedne deretter Fiat Sedici co-produsert med Suzuki (SX4 og twin), nå innsatsen er mer ambisiøs. til støttet av en Jeep spesialist og innrammet i den italienske gruppen Fiat søker i dag for å fortsette å legge både slepebåten har sitt segl 500, nesten blitt en merkevare nå mer enn en modell. ¿Det høres ikke ut som Mini?

Er det en Jeep Renegade?

således som peker til toppen av segmentet, er det Fiat 500X nå struktur fra arkitektur "Small Wide" brukes av Fiat i Grande Punto og 500L, men det utviklet seg gjennom en ny felles utvikling og Jeep Renegade. Ingenting å gjøre ... verken med det ene eller andre, men veldig overraskende er å få av sistnevnte og hoppe på den nye Fiat. Ja, de deler mye av interiørdesign og knapper, men hvor Jeep føle en SUV fokusere mer 'all-terreng', mer kroppsvekt, og mer fleksibilitet fjæring og langsom reaksjon, Fiat 500X oppfatter starte en SUV ren road, lette og raske bevegelser over med en meget solid følelse og større oppdemning chassis. utvilsomt, stor arbeids gruppe differensiering.

Først Fiat 500X: sport

Vi har allerede derfor en første bil begynner å la oss se dette Fiat 500X: nesten en sport. Det er vanskelig, og ikke bare fjær og demper (forresten, 50 prosent stivere fjæring i 4x4 versjoner et resultat av deres mer vekt), men også til motor og sete. Her virker det nesten til å peke på en alltid aggressiv Nissan Juke som du vil ha en attraktiv duell. Veldig sitter på motorveier, noe rebotón til uregelmessigheter fast, men med en håndterlig tørrhet (det er de enorme lav profil dekk og dekk 18 tommer Gripe, ja, som rur!), Er det også kvikk vendinger og suveren bremse, et grensesnitt som holder seg til perfeksjon ... og at med nesten 1600 kg, Fiat 500X dette er ikke akkurat en fjærvekt, og den svært avanserte automatgir også skjer for å være den mest sporty markedet.

Fiat 500X Test 2,0 Multijet 140 CV

Jeg vil ikke nekte for at driften av sin nye automatiske 9-hastigheten er generelt mer enn tilstrekkelig, men verken at selv levert av ZF, Fiat-gruppen fortsatt savner spikeren i sin styring og kontroll, reklame og selv viktige nye programvare justeringer. Både kald som for høye krav, noe langsomme forandringer, også viser svak glidning resultert i stadig merkbar cabeceos legeme, for eksempel en Land Rover Discovery Sport som rir også. Ja, alltid holde motoren utover 1500 rpm, hvor 2,0 Multijet 140 HP forlater sin bemerkelsesverdige kraft og vibrasjoner for å vise frem, får soliditet flytte til en Fiat 500X Opplasting ifølge rytme overrasklivligheten av reaksjoner gir, som også skjer i det Juke, et sett bestående av en kort akselavstand, høy legeme, lang dekk og en fast suspensjon.

Jeg finner så levende, som til slutt glemmer 'Sport Mode' med sin kommando `Mood Selector" konsoll, noe som DNA av Alfa Romeo. Riktignok på den tiden leverer raskere dreiemoment til en bakre tog fra det inneholder som kan deres bevegelser (for øvrig, som en teknisk interesse, dannet av en enkel og effektiv aksel McPherson å drive WRC) og passer sammen med måleren krefter `G 'og turboladetrykket. Men det er også sant at altfor spente reaksjoner, mye verre dosert motor / endring respons. og mer nervøs konto for Fiat 500X karakter at jeg ikke tror det gjør en forespørsel konsept.

Andre Fiat 500X: en SUV

Vi har sett at det kan være derfor en sport SUV, kanskje til og med litt tvang, så sette oss på sporet og skuespill roterende velgermodus denne tid `Traction ', eksklusive Cross varianter i stedet for 'All Weather' tilbys av 4x2 varianter. Det er der den andre bilen kommer som forvandler denne Fiat 500X: en hel motorveien.

den flerplateclutch Det blir mer aktiv for å sikre effektiv AWD og, til tross for denne suspensjon fasthet, da en overraskende reaksjon jord over gjennomsnittet, sementert i en buffer som selv om den fremdeles noe for tørt og reise (vi målte 2,5 cm mindre enn en Jeep løper) det fungerer bra, også ledsaget av følelse av stor soliditet og robusthet som overfører denne Fiat 500X. Og, selvfølgelig, også av en høyde på 18 cm og angrepsvinkler og utløp (22 og 33 º her) enn sine rivaler. Selvfølgelig trenger du ikke låser, avstamning kontroll eller 21 cm trailhawk versjoner av Jeep Renegade (en annen god jobb med differensiering), men deres ferdigheter utover rasjonell bruk kan gi i felt fordi, som vanlig, er grensen satt ut i praksis sine rene asfaltdekk.

Og også her, bare på slutten forlater Fiat 500X en 'Traction' -modus at den inneholder en egen tanke endring kartet nesten til trialeras hvorfor bare jeg våge meg nesten en Jeep Wrangler. Rett både å kutte 4 cerradísimas første marsjer, du synes å gå med de overdrevne regimer nesten alltid starte med en reduktiv: veldig sterk, lite fremgang. Som Sport-modus, der du har lagt verdi hvis du trenger det, men jeg bo og definitivt i deres tredje kjøremodus 'Auto'.

Fiat 500X 2,0 Multijet 140 CV

Tredje Fiat 500X: a nice SUV

Og det er der du finner en tredje Fiat 500X og forvandlet til en hyggelig urban SUV ... og ikke så urbane. At i den glatthet og du utnytte fordelene ved en ZF endring alltid starter i 2. gir (første du må tvinge som reduserende) og umiddelbart forbinder tredje, fjerde, femte ... å skyte komfortabelt i niende og bare 90 km / t; at i denne Fiat 500X tilpasser seg underlaget ved sirkulasjon, men der vanligvis koble bak for å få effektivitet og alltid prioriteres med rullende bemerkelsesverdig kvalitet og god isolasjon mars til tross for sin 2,0 Multijet motor og veteran er ikke i dag eller akustisk referanse, eller raffinert forbruk mot nye blokker 1,6 Diesel: den har brukt i gjennomsnitt 6,6 l / 100 km. Og det der du flytter til gatene med god sikt til tross for hans tykke A-stolper og, fremfor alt, med en god smidighet, støttet av en rask retning som, ja, kan få mer presisjon i sin sentrale punkt.

Men på dette punktet, ¿Hva med Fiat 500? Som du finner dine innemiljø grafías i flere tilpasningsmuligheter og et designelement som, ja, også ender opp med å betale habitability: Til tross for sin enkel tilgang, sine mange hull, en stor plass for ben og en nesten flat bakre gulvet, bredde og høyde er ganske bred bak, Sistnevnte miste opp til 11 cm! før Jeep Renegade. Det er igjen Nissan Juke effekten eneste reelle begrensning av en Fiat 500X der, hvis du montere reservehjul, savner deg viktige liter bagasje. Vel, og at deres hørbar advarsler parkering og sikkerhet synes kjøpt i et varehus. Kort sagt, en veldig god base bil, forsikring, Han rundet sammen med sin mest logiske versjon 1.6 Multijet 120 hk 4x2: Liten SUV 'Extremist' må passere livet er bra, også mer egnet i pris for å legge inn et segment stadig hardt kjempet dag og hvor de også ringe og attraktiv ny dør Suzuki Vitara, Mazda CX-3 ... eller snart enda en fremtidig Audi Q1. Fiat er på rett spor.