5 asioita, sinun tulisi tietää Tesla superchargers

Neljä paikkaa varattu neljän latauspisteet Tesla AhdinAvajaisia ​​ensimmäisen ahtimen Gerona EspanjaNeljä latauspisteet Tesla Ahdin Hotelli Ibis GironaTarragonan ja Zaragoza ensi pistettä Ahdin suunnitellaan Espanjassa

Jos sinulla on sähköauto, mutta ei ole Tesla The ahtimilla tämä ei tule kanssasi ... nyt. Tesla sanoo, että jos avasi suuren osan sen patentteja vuonna 2014 oli edistää sähköistämistä auto. Autonsa ja kaksinkertainen itsenäisyyttä tarjoamia top kilpailijat, mutta sähköautot, he tajusivat, että heidän täytyi poistaa pelkoa sen jäseniä loppuu energian tapauksessa pitkän matkan. Strategian saavuttaa ultranopeat menossa täyttöjä vahingoittamatta paristoja ja asenna nämä latauspisteet säännöllisin välein pääväylien. Takaisin, kun kievari, jossa ruokkia hevoset ja kuljettaja ehtii taukoa. Tesla jopa toi esiin mahdollisuuden "tuore hevoset"Eli kyky muuttaa täydellä latauksella vastaava polttoainesäiliö, joille avasi koelaitos Yhdysvalloissa viime vuonna.

Ahdin 1- sijainti: jokainen 200 km

"Ajatuksena on asettaa Ahdin vähintään joka 200 km"Me ilmoitti johtaja viestinnän jos jätämme syrjään presidentti, joka on todellinen oraakkeli customers- "Girona ja tämä on vain ensimmäinen askel". Toinen seikka, elokuun lopussa, avautuu Tarragona. Vahvistamattomien edistyminen Espanjassa seuraavat seikat, Barcelona tuntua itsestään selvältä -"Gerona oli käyttäjältä pyynnön, kun viimeinen tankkauksen Ranskassa Narbonne"Hän on ohjeet ja miettiä yhteyden Portugali, ei vain pitkittää reittiä pitkin Välimeren.

Nopea lataus pisteen Tesla jokaista 200 km

Sama kuin hallintojen tukee tätä sähkö liikkuvuutta, Tesla olisi kiinnostunut toimituskatkosten kohdat käytti muita autoja. Se on kallista tilat. Ostaessaan Model S, Tesla takaa ilmaisen sähkön näissä superchargers. Jos muut autot käyttävät näitä nopeita tankkaus kaupallistaa investointi, joka on syntynyt vain lisäämään kuluttajien luottamusta sähköä.

2 Sijainti Ahdin: injektio 250 km 20 minuutissa

Ahdin on lähellä ostoskeskuksen piste

Tesla S voi ajaa yhdellä latauksella jopa 500 km nopeudella, joka ei estä liikennettä. "Kuinka monta kilometriä voi johtaa ihmisen nonstop pysäkki?", satirizes vanhempi johtaja Tesla. David García, innostunut omistaja tämän mallin kertoo kaksi pitkää matkaa Barcelona, ​​yhdestä "Niin kova, matkalla Etelä-Espanjassa Barcelona, ​​pitkiä lippaanvaihtoja ilman Ahdin"Ja toinen Euroopassa, "hämmästyttävä, näyttö tarjosi minulle eri pysähtyy että olin suunnitellut aluksi, mutta joskus puhelinsovelluksesta yllätti minut kertoo minulle, että hän oli ladattu ennen kuin voisin lopettaa kahvia". Tesla lokalisointi on avainkysymys käyttömukavuutta, sinun täytyy olla ympäröi palvelut, kuten ravintoloita, ostoskeskus ja wifi. Kun kyseessä on Gerona se on vain Ibis-hotelli lähellä moottoritietä ja keskustan.

3- Ahdin Technology: sileä

Booster teknologia ei aiheuta ongelmia apuohjelmia

Kun kysyimme vastuullinen asennustoimintaa, Endesan, vaikeinta, vastaus oli niukkasanainen: "no, mikään ei ole ollut vaikeaa". Sijainti on osa ratkaisua. Sijainnit valitaan lähelle sähköisen sähköasema, joka aiemmin on olemassa, jos on olemassa merkittävä infrastruktuuri alueella. "Tällöin Gerona, jos neljä autoa on kytketty samaan aikaan, se antaa ylivoimainen sähköinen palvelu hotellin itse"Hän sanoi yksi teknikot vastaavien Endesan. On kaksi käsittelyä, jotka muuntavat virran johtaa ja on kaikki tarvittavat ohjauselektroniikka. Kukin yksikkö syöttää kaksi neljästä sähkö letkuja saatavilla. Suunnittelun voisi vallan akun virtaa 100 kW, koska se on tavallinen Ahdin, vaikka sanoa, että tässä laitoksessa on rajoittaa 80 kilowattia auto. Ahtimen tekniikka on alkuperäinen, ilman nestejäähdytys jota puhutaan foorumeilla Tesla ystäville. Erityisiä jäähdytys, paremmin valvoa akun lämpötila, se voisi lisätä nykyisestä ja vähentää latausajat entisestään.

4- Policy: Äiti Lamb

Tesla valita sähköntuottaja, yksi painoarvojen oli, että sähkö oli sertifiointi "vihreää sähköä", Captured uusiutuvat. Mutta politiikka on usein tärkeä osa, mutta paljon Päävastuussa gerundense señalase meitä "Emme ole oikeastaan ​​piti tehdä mitään erikoista, on välinen sopimus yksityisten tahojen". Tosiasia on, että puuttuminen hallinnollisten esteiden on ollut esimerkillinen tässä tapauksessa, hän kertoi meille toimijoiden.

Lisäksi Tesla on pyytänyt lupaa olla "Lähetyksenhallinta", Jonka avulla se myy sähköä, joka on tähän asti maksuttomia omistajille autonsa. Tämä saa ajattelemaan, jos tulevaisuudessa SUV, X Tesla, joka antoi syyskuussa toistuvassa viivästyksiä tai 3 mallia tullaan esiin maaliskuussa 2016 hinnoitellaan välillä 30000 ja 35000 dollaria (ja toimitukset kaksi vuotta myöhemmin), joudut maksamaan tankkausta.

5- käyttäminen Ahdin: Ei joka päivä

Ahtimen on tarkoitettu vain ladata pitkillä matkoilla

"Useimmat käyttäjät Tesla latautuu kotona ja tarkoituksena on, että vain käyttää sitä pitkän matkan ei rajoittava"Selitämme vastuussa Tesla. Haluamatta käsitellä, koska se antaa sinulle ongelmia, muut sähköiset autonvalmistajat pitävät pikalatausmahdollisuuksia voivat vaikuttaa kuormitusjaksoja jotka voidaan suorittaa. "Tärkeintä on tiedetään, että sähköautoteknologiassa olemassa ja että tarve bensiini on ohi"Sanoi Tesla tiedottaja. "Seuraava askel on kasvaa palvelupisteissä, vaikka Useimmissa interventioita Tesla voidaan tehdä sähköisesti, ohjelmistot niin yksinkertaista kuin puhelin ... renkaiden ja jarrujen päivitykset voidaan muuttaa milloin tahansa kaupassa".