Ajovalot tulevat ledes korkearesoluutioinen pistematriisi

ledes mukautuva ajovalot Korkean resoluutionledes mukautuva ajovalot Korkean resoluutionledes mukautuva ajovalot Korkean resoluutionledes mukautuva ajovalot Korkean resoluution

Asiantuntija auton valaistus uskaltaneet arvostella omaa kollegansa sovellettuna LED valot mallejaan vaihtelevat, vaikka pisimmällä ajovalojen: "puuttuu resoluutio vielä, on olemassa parempia mekaanisia ratkaisuja kanssa bixenón".

Alhainen resoluutio on päättymässä, kuten ilmoitettiin Daimler: Osram on hanke, jossa yhteistyötä Hella, Infineon, Fraunhofer ja tietenkin Daimler, ovat jo voineet tarjota mielenosoittaja majakka, jossa on kolme LED-valonlähdettä, joista jokaisella on 1024 pistettä yksilöllisesti säädettävä kevyt. Kaikkiaan kolme projektorit, yli 3000 pistettä valon kunkin ajovalojen. Tämä kolmen ja puolen vuoden aikana on ollut rahoittama Saksan opetus- ja tutkimusministeriö.

Korkea integraatio mahdollistaa 1024 pistettä säädettävä valon kunkin kolmen projektorit

Xenon ajovalojen voi kirjoittaa LED

Kuten kuka tahansa, joka on ajanut sumussa, se ei ole noin ottaa vahvaa kevyt mutta riittävä valo joka hetki. Se säätää valonsäteen laajuus, voimakkuus ja kuvio on muodostettu melko tehokkaaksi mekaaninen liike xenon.

Varmasti muistaa, että ikuisuuden xenon ajovalot automaattisesti säätää korkeutta, myöhemmin alkoi syttyvät takana, valot muuttuvista, muuttuva palkki ja, viime aikoina, pysyvä pitkä sokaissut ei häikäistä. Monet moottorit, tilaa he tarvitsevat ja miten vaikea mennä halvemmalla ovat tehneet tätä tekniikkaa pohja on saavutettu, niin monet valmistajat ovat hylänneet xenon ajovalot ledes.

Korkea erottelukyky valoa joka tilanteeseen

huolimatta "seppeleet" ja ledes ajovalot, valmistajat tietävät, että perustuu ledes vielä eivät kapea säde kuin he haluaisivat. He kutsuvat resoluutio, ja mobiili näytöt, koska eivät selvästi valaista kaikki siellä edessä autossa muoto, intensiteetti ja optimaalinen tasaisuus ... toistaiseksi. Tiny, 1024 valopisteitä kunkin projektorin majakka HD kokoontuvat yhteen siruun, kuten elektroniikka käyttää kutakin. Toistaiseksi matriisi ajovalot "ne pakataan" useita tällaisia ​​ledes saman kannen, miehittää paljon tilaa, erityisesti tarvittavan elektroniikan, mikä rajoittaa niiden numero sisällä majakka (kahdeksan, jos kyseessä on Astra, 24 Mercedes CLS, esimerkiksi, vaikka johti mitat alle 2 x 1 mm).

Opel Astra valot matriisi Intellilux

Osram vuonna 2014 ja 256 ledes integroitu siru

Käyttää sähköisiä eikä mekaaninen säädöt on saatu luotettavuus, tilaa ja kustannuksia. Lisäksi tulevan sukupolven HD LED-ajovalot Se on lämpö- ja sähköinen rajapinta, joka mahdollistaa suoran yhteyden auton elektroniikka. Saada käsityksen halutun integraation edellä mainitussa Mercedes CLS vaatii neljä kuljettajaa autossa -a nopeudella 100 laskutoimitusta sekunnissa määritellä paras palkki. Nyt voit tehdä ilman, että reuna-elektroniikkaa. Kukin 1024 valopisteitä sijaitsee nimenomaan valaista tiloja riippuen vastaaminen tai sammuttaa kukin näistä "valokeilat".

Korkean resoluution avulla ajovalot tarkasti kiinnittää sen säteen välttää häikäisevä valaistus ja maksimoida

Kiitos "HD" aktiivinen palkki "koristeita" niin kauan tiukimmin valoa ei häikäistä autoja ja ne, jotka ovat edessä. Muuten, näyttää pitää Mooren laki, joka toinen vuosi määrä transistoreita mikroprosessori kaksinkertaistuu, koska Osram vuonna 2014 käyttöön siru 256 ledes voisit ohjata erikseen ja jopa tehdä kehitys on seuraavassa vaiheessa tuotantoon.

Saatat myös olla kiinnostunut

Epäilyjä käyttö halogeenilamput autoissa on kielletty?

Dudas: hammastahna poistaa naarmut ajovalot?

Nissan Qashqai: halogeeni ajovalot Etuvalojen johtanut