Dieselhiukkassuodattimen: kaikki kysymykset ja vastaukset

Dieselhiukkassuodattimen: kaikki kysymykset ja vastaukset

Ennen kuin kerron teille kaikki tiedot, jotka on tuottaa Dieselhiukkassuodatin, pitäisi katsoa lähihistorian. Muutama vuosi sitten, muoti Se oli ostamassa dieselautojen. Lopussa päivän, niiden moottoreiden pidempään kuulosti kuten ennen tai fiilis heillä oli minimoitu. oli myös aika loppuu, kun dieseli Niitä pidettiin "percheroneilla" lattea suorituskykyä, joka maksaa heille maailman kierroksia ja pystyi nyt ajaa paras autoja, joiden moottorit bensiini... vaikka minulla oli autoja, eikä muutama, edut urheilu. Vaikka lopullinen koukku oli, että muutaman euron enemmän kuin se voisi maksaa saman auton bensiinimoottori samanlaisia ​​tehoa, diesel panos on huomattavasti pienempi (Sen lisäksi, että halvempaa kuin bensiini). Lisäksi ei vain täytä säiliötä halvemmaksi, mutta voit varaa mene huoltoasemalle kanssa harvemmin.

kuitenkin aika heillä muutettu. Ja kyllä, on olemassa jo malleja bensiinimoottorit , hybridit mukaan lukien he viettävät hieman tai hyvin vähän, on jopa leegio Kolmisylinerinen enää jäädä vain autoja varten kaupunkiin ja myös kuluttavat vähän, eivät ole kovia. Ikään kuin tämä ei riitä, turboahdin jossa se aikaisemmin oli yksinoikeus Diesel kaikkien Diesel- tai urheiluun versioita on tänään esillä oleva jopa nöyrä pienet moottorit hyödyllisyys, jotta säännöksen ja ennen kaikkea, kun pelaat liikkua moottorin muutamia kierroksia, on saanut paljon vastaan ​​ilmakehän moottoreita. Ja jos kaikki tämä ei riitä, litra bensiini lehdet käytännössä hinta Yhden dieselpolttoainetta. Lisäksi bensiini auto jäännökset halvempaa klo ostohetkellä-ja tietysti myös muita näkökohtia, kuten sure- kuin vastaava Diesel: joissakin tapauksissa jopa eivät aina tee poistokelpoiseksi perustuu kilometrin ja kilometrin eroja.

Mutta vaikka kaikki tämä voi olla tärkeä, siellä yksi syy miksi sinun pitäisi ajatella vakavasti ostaa Diesel sijaan bensiinikäyttöisiä auto: se on tekijä, joka voi antaa sinulle paljon päänvaivaa kuin ylläpitokustannukset erittäin kallista.

DieselhiukkassuodatinTämä on hiukkassuodatin, "näkymätön" elementti, joka ilmeisesti vaikuttaa hieman auton että ne on: ei auta tai mukavuudesta tai toimivuudesta tai ajettavuuteen, ei tee autoa kuluttaa vähemmän, ei ole nähnyt eikä huomannut ... kunnes että se hajoaa. sitten Se on erittäin kallis: Ajattele, joissakin tapauksissa korvata sen osuus on lähes 10 prosenttia kustannuksista itse auton, joka on mitä tapahtuu halvin diesel.

Miksi hiukkassuodattimet epäonnistua?

Ongelma voi syntyä kun diagnoosin järjestelmä vahvistaa että Sitä ei ole tehty polttava hiukkanen. Tämä tilanne kuljettajat yleensä liikkuvat autossa Diesel esittelee pienellä kuormituksella moottorin ja matalilla kierroksilla. Lisäksi jos tämä tilanne yhdistettynä kylmäkäynnistyksiä ja toistuvia pysähdyksiä: Profiili lopulta autoilu kaupunkien lyhyillä matkoilla. Näissä tapauksissa hiukkassuodatin voi jälleen lähellä tyydyttynyt hiukkanen, ei voi aiheuttaa tällaisia ​​palautuminen voi tapahtua automaattisesti myös muissa tapauksissa. Sitten se tukkeutuu ja ongelmat alkavat: moottori on vikatilanteessa, ei yleensä siirtyä 2000 rpm ja maksiminopeus on rajoitettu noin 100 km / h.

Mutta mitä hyötyä on hiukkassuodatin kuljettavat Diesel?

Auton rakentajat ovat säännöt sitovat päästöjen autonsa ilmentäen pakokaasun elementti säilyttää hiukkasia kiinteä syntyy moottorin ei mennä ulos. Ne koostuvat karstoittumia voiteluaineen ...

tämä siivilä (hiukkassuodattimen voidaan määritellä sellaisiksi) Auttaa nykyisiä Diesel enintään 0,005 g / km, eli lähes nolla. Tosiasia on, että vuodesta 2011, kaikki autot myynnissä uutena täytyy tuoda tämä elementti, joka estää hiukkasten ulos ilmakehään, koska ne ovat haitallisia terveydelle, jotka hengittävät ja edistävät kasvihuoneilmiötä.

Heidän läsnäolonsa ei ole vain elementti, joka auttaa lisäämään hintaa auton, mutta myös saattaa epäonnistua ja tehdä ylläpitokustannukset kasvavat. Siksi on tärkeää tietää, onko meidän valita dieselauton joka vääjäämättä asentaa sen tänään, tai jos me valitsimme tätä mahdollisuutta, miten ajaa hiukkassuodattimen hyvässä kunnossa kestää mahdollisimman pitkään.

DieselhiukkassuodatinMiten hiukkassuodatin toimii?

Hiukkassuodatin koostuu solu huokoisia elementtejä carburo de silicio, kyllästetty platina ja palladium. Nämä solut päästää läpi pakokaasun luonnollisestikin ollut tai voi myös käsitellä muiden osien Pakokaasujen (katalyytti tai NOx-trap-katalyytin selektiivinen pelkistys, SCR), mutta ei hiukkasia.

nämä Ne tallennetaan että suodatin ja kaksi paineanturit, yksi suulla ja toinen n ulostulon se, ovat mitä määritellä milloin se on lähellä täyttää ne.

Kun tietokone, joka suojaa suodatinta saa nämä tiedot, siirry lämpötilan nousu kaasut myöntämä moottorin vaikka kanssa extra shot polttoainetta, kuten tapauksessa, jossa D-4D Toyota tai 1,5 dCi Renault-Nissan- ja polttaa, Näin se pystyy poistamaan joitakin jätteiden, että pakokaasun hapetus. On selvää, etteivät kaikki, ja se on syy, miksi hiukkassuodattimen, mutta aina toimi kunnolla, Se on rajallinenTulee kohta, jossa yhä harvemmat partikkelit prosessi eikä sekään ei voi tehdä sitä enää, koska se on täynnä.

Kuinka kauan hiukkassuodattimille?

Se on kysymys, joka on vaikea antaa tarkkaa vastausta, mutta peräti 60000 km; mutta yleensä se puhuu kahdesti kilometriä, noin 120000 km; ja joissakin tapauksissa jopa neljä kertaa: 250,000 km Fiat vahvisti joissakin sen malleja.

Tarkoituksena on saada mahdollisimman longevo on välttämätöntä, että tiettyjen ehtojen toteutuessa kemian laboratoriossa pakoputkea. Esimerkiksi, se kestää pyöreä, satunnaisesti, varten pikateillä. Tämä helpottaa saavutetaan kaasunlämpötiloissa pakokaasusta 600: Tämä on syy, miksi valmistajat pyrkivät varmistamaan, että suodattimet ovat niin lähellä moottoria, hyödyntää että sen ulostulossa, pakokaasut on, kun he ovat lämpimämpiä.

Siellä hiukkassuodatin, kuitenkin, on välttämätöntä sijoittaa edelleen moottorin ja, joissakin tapauksissa, valmistajat käyttävät suodattimia käyttäen lisäaineita helpottamiseksi polttaminen hiukaset. Nämä lisäaineet vähentävät tarvittava lämpötila noin 500 ja uudistaminen voi tapahtua useammin: esimerkiksi raportoi, että Volkswagen eikä joka 1,000-1,200 km; Ne tehdä joka 500-600 km. On selvää, toiminta jatkuu huomaamatta kuljettaja.

DieselhiukkassuodatinMiten jakautuminen hiukkassuodattimen on järjestetty?

Näissä olosuhteissa on toivottavaa, ohjeiden yleensä näkyvät ohjeet auton, Lähteä reissuun suodattimen optimaalinen palaminen partikkelien lämpötila. Palautuminen vaatii tyypillisesti korkeilla kierroksilla (Yllä 3000 rpm) ja vakionopeudella jonkin aikaa, yleensä, noin 15 minuuttia.

Jos voisimme tehdä, että käyttää auton tai jopa vielä niin uudistuminen suodatin ei tapahdu, huomaamme, että merkkejä instrumentin laatikon kiinni vierailemme työpajan, joko pakottaa siellä uudistuminen ja jos ei ole mahdollista, korjaus suodatin tai korvata.

Ennen sitä, että joissakin tapauksissa voi palvella aditivar polttoaine helpottamiseksi palavien hiukkasten. käyttämällä nämä nesteet orgaaniset-metalli komponentteja, jotka voidaan löytää kanavia, tai myymälöissä osat (kustannusten välillä 15 ja 20 euroa), on mahdollista lämpötilaa alennetaan tarvitaan helpottamaan suodattimen regenerointi.

Kuinka paljon korjauksia hiukkassuodatinta?

Kuitenkin myös ei välttämättä riitä, eikä pakko uudistaminen workshop: suhteellisen edullinen käyttökustannukset 100 ja 200 euroa. Jos näin on, niin ensimmäinen tavoite olisi puhdistusta tai korjausta.

Puhdistus voidaan tehdä eri tavoin. Yksi yleisimmistä on kautta joukkue ultraäänipesujärjestelmä, kanssa upottamalla osan veteen ja pesuaineen kemikaaleja, niin että puhdistus tapahtuu kerran alkaa ultraäänianturi tuottaa värähtelyjä, jotka puhdistavat sisällä. On mahdollista tehdä tämä operaatio 200 euroa.

Toinen tapa kulkee puhdas irrottamatta, liuottamalla lika tietyn pesuainetta, toimenpide, joka on ratkaistu vain yksi tunti.

Joissakin tapauksissa se voi myös korjata suodattimen säilyttäen koteloon. Tällöin mitä tehdään on vaihtaa sisäisen solut. Se voi maksaa enemmän kuin kaksinkertainen ensimmäinen operaatio, joka on 500 euroa; mutta taatusti on suodatin, jos uudet.

Tietenkin se voi myös korvata kokonaan, mikä tilanne valmistajasta riippuen, voi maksaa peräti 1000-1500 euroa (Hieman vähemmän, jos se ei ole alkuperäinen) ja joissakin tapauksissa jopa yli kaksinkertaistui yli 3000 euroa.

Saatat myös olla kiinnostunut

- Kysymyksiä ja epäilyjä ajurit

- Poista hiukkassuodatin on laiton

- Pidätettiin Madrid trucar hiukkassuodattimille