Epävarma: suositus muuttuvassa renkaat Seat Altea 2009

Epävarma: suositus muuttuvassa renkaat Seat Altea 2009

Tänään minun Seat Altea vie 205/55 R16, Olen ajatellut ratsastaa häntä 195/65 R15, johon ne ovat myös hyväksytty autoon. Mitä olen huomannut jotain? Olen melko tyytyväinen moottori maantiellä, mutta ei niin paljon ohittaminen tiellä jyrkkiä nousuja, koska muutos vaikeuttaa auton suorituskykyyn liikaa. Itse olen melkein täysillä sekä neljäs ja viides. Olisinko menettää luotettavuutta, progressiivisuuden tai kulutusta lisäämällä moottori? Jos neuvoa minulle missä voisin tehdä sen takuita ja millä hinnalla.

Vastauksena Highway Tekninen johtaja Miguel Garcia-Puente

vastaamalla ensimmäinen kysymys, ensimmäinen huomaa on muutos renkaan tasku. Emmekä sanottaisiinko hinta uudet renkaat, mutta koska siirrytään 205/55 R16, 195/65 R15 osoitat, edellyttää myös muuttaa nykyisiä renkaita, koska ne eivät ole sama halkaisija. Tämän lisäksi tärkeä yksityiskohta, emme oikein ymmärrä tarkoitusta muutoksen joita ehdotatte meille. Jos valitat, että istuin pisama on pitkä vaihto kehityksestä rankaisevien sen suorituskykyä, jossa kiinnikkeet että Indicas empeorarás tässä suhteessa, koska 195/65 R15 renkaat on hieman pidempi kuin nykyinen renkaiden kehittämiseen.

Myös tippuu takaisin muilla tavoin, koska tämä toimenpide alentaa renkaan leveys, osuus on vähemmän kaarreajossa ja jarrutettaessa, ja sen profiili on korkeampi ja siten sivusuunnassa nietoksille kaareva olkaimet ovat myös ilmeisiä. Ainoa asia voitat on mukavuus, koska on enemmän palloa korkeutta renkaan, välittää vähemmän kuoppia. Saat myös parantaa kulutus matkanopeudella, koska sen kehitys on jonkin verran pidempi. Koska se koskee miten parantaa moottorin, kuvitella, että te tarkoitatte "reprogramarle" elektroninen ohjausyksikkö. Periaatteessa ja jos et aio käyttää tätä tarkistusta tuomaan moottoriin aina poltettu, ja vain haluavat parantaa vääntömomenttia kohtuullisessa lukuja, ei pitäisi olla mitään ongelmia. Kokemuksemme on osoittanut luotettavuutta yhtiön DEMAC (Puh. 902 363 859), jonka insinöörit otetaan huomioon rajat moottorin, kytkin ja vaihteisto, ohjelmoida ECU marginaali maksimaalisen turvallisuuden. Hinta tämä uudelleenjärjestelyä, aina riippuen mallista ja yleistä tasoa parannus olisi noin 400 euroa.