Kysymykset: Mitä etuja ja haittoja dieselautojen AdBlue?

Kysymykset: Mitä etuja ja haittoja dieselautojen AdBlue?

"Olen huolissani erityisesti niin muodikasta typen oksidit (NOx) ja olen kuullut, että autot, jotka käyttävät AdBlue tuskin päästää. Mutta haluaisin informaseis minulle hieman niiden eduista, haitoista ja mahdollista, jos on olemassa muita tapoja alentaa päästöjään."

Vastauksena meidän tekninen asiantuntija Luis Miguel Vitoria

AdBlue Se on liuos, jossa on tislattua vettä ja 32,5% ureaa että ruiskutetaan SCR-katalysaattorin reagoi typen oksidien ja hajotetaan ei-haitallisia kaasuja terveydelle. Se sijaitsee tietyssä talletus ja on sen oma injektio mekanismi kytketty pääkytkintauluun ajoneuvon. Täällä siis olet ensimmäinen kytkentä sitten selvästi vähentää typpioksiditasot.

hänen kulutus Se voi olla välillä 3 ja 5% polttoaineen, jolloin väli prosessit täyttö säiliön eräänlainen 20 litraa kunnes ne vastaavat aika-ajoin ilmoitettu. Mutta, riippuen ajo jos näin vaativaa, nopea tai olennaisesti City- lisätä kulutusta, ja sitä kautta vähentää tarvittavaa aikaa täyttää sen. pystyin lisää voimaa välinen versioita tason säilyttämiseksi. Tässä tapauksessa sinun olisi ennen sinulle mahdollinen haitta: Mukaan ajaminen voi lisätä kulutusta ja siten sinun täytyy huolehtia ylläpidosta niin sinun on lisättävä AdBlue että pitkä luettelo toimista ja hoito "hyvinvointi" auto.

Ennen kuin se loppuu, saan viesti instrumentointi varoitus täytyy tankata mahdollisimman pian, vaikka se ei ollutkaan heti voisi yhtä kätevästi voittamiseksi 1000 km. Ja vaikka toisin kuin usein luetaan jokin foorumi, auto voidaan käynnistää uudelleen ilman AdBlue huolimatta ulkopuolella julistaa päästöjä. Tai ainakin annettava syistä turvallisuus aloittaminen vähimmäismäärä kertaa -ei ilmoitti, välttää, esimerkiksi nyt makaa keskellä ei mitään ilman todennäköisemmin soittaa hinausauto. Tietenkään emme suosittele pakokaasu tätä mahdollisuutta ja Olemme innokkaampia täyttää edes itsellemme.

Do ei ole vaikeaa. Se vaatii ensin varasto AdBlue, hyvin liikkeissä, joissa veneet on alle 2 l, tai huoltoasemat, joilla voimme löytää pulloa 10 ja toimittajat, jotka valitettavan tulee olemaan vaikeaa meille käytämme autoa niin se on suunniteltu hyötyajoneuvojen, joka on pakollinen vuodesta 2007. Huomaa, että tämä on erittäin syövyttävää nestettä ja siten suojella itseäsi käsineet, puhtaita laseja ja roiskeet välittömästi estämiseksi heikkenemiseen maalilla.

SCR Se on, mutta myös tehokkain, mutta ei ainoa monimutkaisempi ratkaisu. On merkkejä, jotka osoittavat ansa NOx ratkaisuna vähentää näiden kaasujen päästöjä ilmakehään. Se on laite samanlainen hiukkassuodatin, mutta paljon paksumpi sulkien näiden molekyylien colmatarse, kun polttoaineen ruiskutus tuottaa palamista ja hajoaminen CO2, typpi ja vesi. Yksi on tiedettävä, että polttoaineen ruiskutusta liittyy väliaikainen kulutuksen kasvua ja, kuten muut elementit pakokaasujen puhdistusjärjestelmää hiukkassuodatin, lyhyisiin vaikuttaa merkittävästi sinun tarvitse työskennellä ilman saavuttanut oikean lämpötilan käyttöä.

Saatat myös olla kiinnostunut

- Kysymyksiä ja epäilyjä autoista

- Kysymys: miten käsitellä hyvin ajo dieselhiukkassuodattimen?

- Dieselhiukkassuodattimen: kaikki kysymykset ja vastaukset

- Haluatko uuden auton? Ennen arvostaa auton ilmaiseksi