Epäilyjä käyttö halogeenilamput autoissa on kielletty?

Epäilyjä käyttö halogeenilamput autoissa on kielletty?

"Luulen, että monet kuljettajat olisimme hiljaisempi meille selkeyttää tilannetta, koska monet meistä ovat autoja, jotka käyttävät tällaisia ​​ajovalot halogeenilamput".

Vastauksena meidän tekninen asiantuntija Rafael Guitart

Vastaus on selvä: ei. Ainakin toistaiseksi. sisään : September 2012 markkinointiin hehkulamput kiellettiin Kotitalouksien ja nyt on vuorossa tehottomasta halogeenispoteille, myymälät jatkavat myymistä asti varastot päätyä. On totta, että ensimmäiset yksiköt tämän tyyppinen syötettiin sipulit 12 voltin, joka edellytti muuntajan tappioiden lähtöisin olevan käännetty lämmön. Kulutus näiden laitteiden oli noin 50 w, mitä piti lisätä hyvin korkeita lämpötiloja (joka aiheutti vahinkoa viereisten materiaalien ja melu tärinän muuntajan). Pian sen jälkeen tuli halogeenilamput syötetään suoraan 220 v, tehokkaampaa, jolla on turvallisempi ja ilman virtamuuntajan holkki.

Ennen saapumista kuuluisa led markkinoilla on ollut ohimenevä sukupolven energiaa säästäviä lamppuja -flourescentes compactas-, tehotonta kevyt materiaali ja pitkät voimaa, rajoittaa sen käyttöä joissakin sovelluksissa. Vuonna kahden viime vuoden kehitys LED (LEDit) Se on ollut näyttäviä, sovelluksia teollisuuden ja kotitalouksien aloilla, koska sen suuri tehokkuus ja alhainen lämpötila verrattuna hehkulamppu tai halogeeni yksikköä. Esimerkiksi, että valon intensiteetti on LED-lamppu 5-watin kulutus on samanlainen kuin se joka tuotetaan halogeeni 50W, eli 10 kertaa vähemmän. Myös lämpötilaero on huomattava, mikä huomattavasti pidentää käyttöolosuhteissa.

LED-sovelluksissa autossa Ne ovat myös kasvaa eksponentiaalisesti, koska ne saavutetaan erinomainen hyötysuhde pienemmällä kulutus, pienempi koko ja ennen kaikkea alhaisempi käyttölämpötila. Siten on mahdollista luoda yksilöllisiä huoneympäristö koska ei vain voi muuttaa värisävyä on helpompi himmennys, lomakkeet jne

kuten kodin valaistus on tärkeitä etuja, koska se voidaan asentaa eri yksiköiden samaa optista ryhmä -matricial- niin, että valikoiva valaistus voi esiintyä (kuten Opel käyttävissä järjestelmissä, BMW, Audi, jne.) ja voi tehdä muotoilu paljon vapain ajovalot ja takavalot.

ennen LED, sisään autojen He ovat käyttäneet xenon-järjestelmät, tehokkaampia kuin ledit, mutta kulutus ympäristössä ja 35 paino, suhteen 60 W tavanomainen halogeeni, mekaaninen monimutkaisuus ja korkea käyttölämpötila.

Olemme vakuuttuneita siitä, että järjestelmää käytetään lähinnä auton, lyhyellä aikavälillä, tulee LED-ajovalot tyyppi, joilla on merkittäviä etuja kulutus, voima, suunnittelu ja halvempi hinta mutta sen käyttö ei ole kielletty -halogeeni ajovalot-, ainakin muutaman vuoden.

Saatat myös olla kiinnostunut

- halogeeni ajovalot Etuvalojen johtanut

- Valaistusjärjestelmät autossa: halogeeni, LED tai ksenon?

- Epäilyjä ovat laillisia xenon ajovalot myynti verkossa?

- Kysymyksiä ja epäilyjä autoista