Dudas: tuo moottorin alhaisilla kierrosluvuilla vaikuttaa autoni?

Dudas: tuo moottorin alhaisilla kierrosluvuilla vaikuttaa autoni?

"Tänään, kun edistämään taloudellista ja ekologista ajamista paljon autoja jo ne toteutetaan indikaattoreita optimaalinen aika vaihteiden, mikä viittaa siihen, liikut hyvin pieni moottori pyörii. Tästä syystä Voi tulla haitallisia kuljettaa vähän mullistanut auton moottori? Se voi tulla haitallista moottorin käyttöikää?."

Vastauksena meidän tekninen asiantuntija Luis Miguel Vitoria

edistyminen autoteollisuus Viime vuosina se on sellainen, että vain vähän tai ei mitään nähdä nykyinen autojen jolla tehtiin vain muutama vuosikymmen sitten. Menemättä enempää, että "minä koputtaa" Se oli puhekielen nimi Cascabeleo kun refieres- joka tapahtui täydellä kaasulla erittäin pitkä marsseja lähtöisin itse räjähdys polttoaine-ilma-seos Ennen toiminnan sytytystulppa ja tänään on käynyt läpi toiminnan nykyaikaisen suihkutusjärjestelmien, osaa ennakoida tai ehkäistä sytytys estää tämän epämiellyttävä tilanne, joka on hyvin vähän tekemistä kanssa hyvää käytöstä muutoksen elintärkeä taloudellisen ajotavan.

Yksi sen keskeisistä piilee aina käytä suurin vaihde mahdollista aina, pysyä tahdissa. Ja että "mahdollinen" avain ei pakottaa mekaanisesti, ja jopa lisätä polttoaineenkulutus tai saamme todella säästää. Joten meidän täytyy olla herkkiä oikea jalka ja ymmärtää, kuinka paljon me upposi kaasupoljinta. Jos siirrymme kärki kaasu, selväkielisenä tai suotuisa maasto, ei ole ongelma kierrättämällä nopeudella hieman yli 1600 rpm jos kyseessä on dieseli ja 2100 jos kyseessä on bensiini.

epäkohta voi syntyä, jos me käytämme niitä pitkiä marsseja kun meidän on takaisin nopeus ja kulutuspinnan armottomasti lähes pohjaan. Tällaisissa tapauksissa emme vain kuluttaa enemmän, mutta myös me joutuvat tarpeetonta stressiä liikkuviin osiin, kuten kammet, Tärkeimmät laakerikannet, männät ja jopa muut kiinteät ja kannen tiiviste.

Jos tämä on meidän tavalliseen tapaan ajo dieseli, keskipitkällä aikavälillä voitaisiin johtaa epäonnistumiseen turbo, hiukkassuodatin ja jopa EGR-venttiilin, jotka voivat kerääntyä talletukset noki.

Tämän välttämiseksi jos huomaamme ajon miten auto "voi", ja meidän täytyy tuoda polkimen yli puoliväliin, marsseja laskee. Kuinka monta? Tarvittavat riippuen kaltevuus kaltevuus ja auton maksu, kuten myös automaattisen lähetyksen.