Kysymykset: miten kuvaamisen uuden auton pitäisi tehdä?

Kysymykset: miten kuvaamisen uuden auton pitäisi tehdä?

'Tällä hetkellä useimmat valmistajat sanovat he eivät tarvitse tehdä mitään kuvaamisen autonsa oston jälkeen. Olen kuitenkin kuullut asiantuntijoita, jotka seuraavat suositellut. Joten mikä se on? "

Miten kuvausten auton tehdä? vasteet

Jotkut valmistajat, jotka eivät kaikki sanovat autonsa, nykytekniikalla, vaadi ammunta. kuitenkin Uskomme, että ennaltaehkäisy on parempi katsoa kuin katua, tehdä ampua todellakaan ei ole haitallista autoa, että mitään ei ole menetetty ja että maksaa. Ne ovat kaikki edut.

Meidän on lähdettävä siltä pohjalta, että hoitoa annetaan auton ensimmäisen kilometrin voi suoraan vaikuttaa suorituskykyyn sen käyttöiän aikana. Nykypäivän moottorit ovat joustavampia ja tämä yhdessä suuremman rakentava kurinalaisuutta, tarkkuutta, joita suunnitellaan ja tehokkuutta voiteluaineiden, on mahdollistanut vähemmän varotoimia on otettava, kun auto on vapautettu.

Komponentit moottorit on suunniteltu mukaan erittäin tiukat vaatimukset kuin mittojen ja materiaalin jollaisia ​​käytetään tuotantoprosessissa. On totta, että Vähäisiä puutteita liittyy toleranssit jotka pysyvät, niin aina mennä hiljainen ensimmäisten muutaman kilometrin. Tässä ensimmäisessä vaiheessa, kaikki elementit tehdään mekaanisen kulumisen poistaa ne pienet epätäydellisyydet ja kosketuspinnat kytkeytyvät toisiinsa. Kitkaa itse joka vastaa epäpuhtauksien, automekaanikoille tehtävä huolellisesti, jotta hyvän osan mukauttamisesta vaivattomasti.

Kurinalaisuus on mahdotonta määrittää keston ampua, mutta on olemassa tekijöitä, jotka on otettava huomioon. Täällä ehdotamme, että meille on täydellinen kuvaamisen, joka on jaettu kahteen vaiheeseen.

Vaihe 1: miten kuvata uuden auton?

  1. että ensimmäinen km, välillä 1500 ja 2500, välttämätön välttää korkeilla kierrosluvuilla. Et voi ylittää 3500 rpm bensiinimoottoreissa ja dieselin 2500.
  2. Koskaan jouduttaa moottoria auton, paljon vähemmän työtä teet ennen olet kuuma. Tämä neuvo ei rajoitu ammunta, Se palvelee elämää moottori. Varsinkin jos se on turbomoottori.
  3. Ei myöskään pitäisi pyöriä rpm liian alhainen kun moottori on tullut vaivaa. Sen ei pitäisi ampua alle 1500 rpm plain nousee paljon vähemmän. Ihanteellinen järjestelmä on diesel-, 2000 rpm ja bensiinin, 3500 rpm.
  4. Jos haluat sisällyttää perävaunu autossa, odota matkustaneen ainakin 5000 km.
  5. Vaikka monia merkkejä sanoa, että se ei ole enää tarpeen, Suosittelemme öljynvaihdon jälkeen ensimmäinen 2500 tai 3000 km. Uudessa koneessa, palvella puhdistaa kaikki tuotetut partikkelit kitkan osien aikana taksi vaiheessa.
  6. Erityismaininta vanha maksiimi ei irrota turbomoottori heti auto pysäköidään. Pysäköinnin jälkeen, sammuta moottori käynnissä joutokäynnillä, ainakin puoli minuuttia, niin, että turbiini on oikein voideltu.

Vaihe 2: Miten kuvata uuden auton?

Toinen osa ulottuu ammunta 5000 tai 6000 km ja se on 'Drop' hieman moottori, aina huolellisesti ja varotoimia. Sinun täytyy huolehtia moottorin varsinkin päin kylmää, mutta sen on alkaa 'pakottaa' hieman. Tämä vaihe riippuu myöhemmin suorituskykyä auton.

  1. Suoritettuaan 2500 km, välttämätön vähitellen nopeuttaa järjestelmiä, välein 500 rpm 100 km. Esimerkiksi 3000 km, Diesel voi mennä lähelle 3000 kierrosta minuutissa; 4000km nostetaan 3500 rpm ja 5000 km pääsee 4000 rpm. Bensiinimoottorissa, ennen 5000 km, järjestelmä voi mennä jopa hieman enemmän.
  2. Ei rullata pitkiä aikoja aina samalla nopeudella. Jos aiot ottaa pitkän matkan, ajo normaalisti, normaali vaihtelu tahdissa.
  3. Päästyään 10000km voidaan pitää valmiin ammunta. Tässä vaiheessa Öljyn kulutus ja sen on pidettävä vakiona pienin, ja moottorin suorituskyky toivomisen varaa. Ampumaan on myönteisiä vaikutuksia vaihdelaatikossa, ja myös moottorin vyöt, päävihollisena ovat äkillisiä kierto takia kiihdytyksiä ja vähennykset.

Jarrut vaativat myös kuvaamisen

Kaikki edellä mainitut suhteessa mukautumaan komponentteja moottorin ja vaihteiston on voimassa jarrupalat, levyt ja rummut. On välttämätöntä välttää liian nopea jarrutus tai pitkäaikaisen, ei ylikuumentaa komponentit ennen kuin ne sovitettu oikein. Uudet autot siellä vaara 'kiteytyä' pillerit kun paljon lämpöä ovat uusia. oma jarrupalat ovat herkempiä ja voi vääntyä ovat uusia ja jopa rikkoa, kun siihen kohdistuu voimakas terminen kontrasteja.

Saatat myös olla kiinnostunut

Dudas: hybridiautot tarvitsevat erityistä ammunta?

Lämpö, ​​hillot ... Miten moottorin ylikuumenemisen välttämiseksi?

Akun auto hyvin ennen kuin lähdet matkustaa

Haluatko uuden auton? Ennen arvostaa auton ilmaiseksi