Autoja muiston Volkswagen Bulli

Classic testi: Volkswagen Bulli 1978Classic testi: Volkswagen Bulli 1978Classic testi: Volkswagen Bulli 1978Classic testi: Volkswagen Bulli 1978

1967 Se käynnistettiin toisen sukupolven VW Bulli. Nyt tulee kuluneeksi 50 vuotta, ja emme halua menettää mahdollisuuden ratsastaa yksi parhaista Bulli kaiken aikaa. Ja me olemme täällä schwarzwald, 6000 neliökilometriä huiput hiekkakivi, gneissiä ja graniitti. Olen vihdoin löytää piilopaikka Kakkosvaihteen takimmaisessa vaihdevipu kulma. T2 suoristaa nenä, ja kallistaa taakse pakenee iskuriyksikön nyrkkeilijä noin 18 asteen kaltevuus kaltevuuden Oppenaun, toiminnan rohkeasti nousta ja kattoluukku käyttöön.

Mutta ennen kuin jatkat reittiä, alamme kertomalla vastoinkäymiset että meillä oli voitettava pääsy testi auto. Olimme VW Hyötyajoneuvot tehdas Hannoverissa ja kysyimme, voisimmeko lähteä minibussi testi. Lapset VW Hyötyajoneuvot Classics vetää takaoven aluksen koon stadion, täytetään täynnä linja T1, T2, T3, T4 ja T5. "Katso jos teet hyvin ilman". Joten ryhdyimme löytää joka olimme oikeassa. He ovat läpäisseet 70 vuotta kun maahantuoja esitellään ajatus VW Bulli T1, ja 50 vuotta alkamisen jälkeen sen toisen sukupolven, T2.

päivää myöhemmin Saamme erikoismalli VW Bus T2 L, lempinimeltään Silberfisch ("hopeakala"). Se tuli myyntiin 1978 vaihtoehtoisesti jakaus T2, jossa on nyrkkeilijän moottorin jäähdytys kahden litran ilmaa konepellin alle, kattoikkuna teräs ja hopea maali kaikkialla. Katsotaanpa potkurin Boxer: sen ensimmäinen versio, 1,7 l, VW iltansa 411. Myöhemmin Porsche teknikot lohkottu ruiskutuspumpussa, korkeampi puristussuhde ja 300 kuutiosenttimetriä volyymin VW-Porsche, saavuttaa 100 hv. Versio T2 syötetään järjestelmään kaksi carburetors, Se on sovitettu bensiiniä ja luo vaatimaton 70 hv.

Volkswagen Bulli

Sisälle!

T2 asukas kannat metrin korkeudella tien ja sitä päin etuakseli, maksimoiden näin tilaa. Vaikka tänään meillä on muunnelma Golf mittaamisen peukalon pidempi ja leveämpi kuin hän, T2 tarjoukset tilaa jopa yhdeksän henkilöä, 1000 litran tavaratila ja 871 kg. Kuitenkin, suunnittelu suunta etuakselin aiheuttaa haittana huomattavan VW ei hävitetä 1990, T4: jos etutörmäys, pilotti ja apulentäjä ovat osa-alueella.

Kuitenkin T2, jossa on 70 hv nyrkkeilijä, ei aio kilpailla etsimään onnettomuuksia. Yö on vielä leijuu koko kentän, kun lähdimme. Kesti puoli päivää hallita tekniikka harjoittaa Kakkosvaihteen kanssa, että ohut vaihtajan tangot komentaa kolme metriä. Koska moottori on niin joustava (Välillä 1300 ja 3800 kierrosta aina varattu vähintään 125 Nm), asteikko helposti kolmannen vaihteen. Näin pääsimme valtatie, jossa pieni mikrobussi pyrkii paksu liikenteen matkalla töihin, mutta ilman aivan yltänyt. 100 km / h, teho alkaa riutumaan, ei vähiten siksi, että poraus kustannukset VASTATUULESSA sen kolme neliömetriä otsapinta.

Se ei juosta niin paljon, emme saa sietää liikaa ääniä. Ja mikä tapa tasoittaa asfaltin, kanssa niin pehmeä jousitus! Ylittäessään kuoppia, etuakselin päät varovasti, ja taka-akselin levyn. Lisäksi sen korkeat laidat ja raskas moottori, se on melko herkkä sivutuulen, heiluu puolelta toiselle, kun se liikkuu. Aluksi kokeile yhtä oikeaa ohjauspyörän, mutta ilman suurempaa menestystä: muun muassa siksi, suunta on uskomattoman epämääräinen, kova ja vähän suoraa, lisäksi ihastunut vaikeaa ylläpitää reitin neljäsosaa vaihteessa pyörän pelin. Pian yksi vetää pyyhkeen ja tehköön. Ja meidän on tunnustettava, että kun 150 km, olimme oikealla kaistalla (vähintään puoli).

Volkswagen Bulli

Ylös ja alas

Me heitti bensiiniä. Tarkemmin, sen sijaan testeissä olemme mitanneet 12,8 l / 100 km keskikulutus. Kuitenkin kuinka hitaasti se liikkuu, sinulla on yksi bensiiniä jonkin aikaa. Pesimme ja istutettu meitä testipiiriä. Ensimmäinen, mittakaava: 1379 kg, 573 etu- ja 806 takana. Sitten mittaamme antelias kääntösäde (13,1 m oikealle, vasemmalle 12,7). Otamme mittarin ja seisomme alussa linjan 2,4 km.

Ensin mitatut arvot merkittävää sisäistä melua. Kun jarrujärjestelmä (jossa levyt edessä ja rumpujen takana) Hallitsee lopettaa mikrobussi jälkeen 47,5 metrin päässä 100 km / h, koskettaa toimenpide kiihtyvyys. Takapyörät ajetaan asfaltilla, ja antaa yksi vaikutelman, että linja-auto ei voi käynnistää. Kuitenkin hetkeä myöhemmin se saa matkalla 100 km / h. Vähän ennen puoltapäivää näemme rivin loppuun horisontissa. Pian sen jälkeen vilkkuva merkki on 100 km / h mittarissa. Sieltä mikrobussi lisää kymmenes-kymmenes nopeus. 120 km / h ei saavuta niitä, kunnes viime hetkellä, ennen kuin se on hidastaa.

Nyt jo dynaaminen: slalom ja kaistanvaihdoista. Ensimmäinen yritys säännellä slalom jättää meidät, koska vauhtia suunnasta T2 kietoutuu ensimmäisen pehmeän jousitus ja iskunvaimentimet, ja vasta sitten saavuttaa pyörät, jotka ottavat aikaa miettiä vaihda suuntaa. Pikkubussi kun vuoro tulee esiin, pujottelu ja näkyy taustapeili.

Toisen kerran osaamme parhaiten, ja T2 näyttö saavuttaa myös yli- ja ali- kun taas: Etupyörät ovat edelleen suorassa, kun takana on jo pois tieltä. Kuitenkin se on kokemus kävellä vehje 50,3 km / h pujottelu kurssin. Kaksinkertainen kaista muutos, joka simuloi väistöliikkeen valtatie nopeuksilla, absolves mikrobussi 99,7 km / h, joka vastaa sen todellisia mahdollisuuksia vakionopeudella.

Kuitenkin T2 Se ei koskaan antaa vaikutelman, että hidas tai todella vanha. Jos laittaa mielessä, tie Voit virrata niin nopeasti kuin nykypäivän autoja, ja Kaupunki osoittanut yllättävän ketterä eikä mitään oikukas. Nytkin, kun mäen ennen ajovalot. Moottori hyökkää ensimmäistä ramppia ylös nopeudella. Kolmannen vaihteen. Pidämme sitä seuraavan kuuden kilometriä. Tie kapenee, se jyrkkenee ja kuoppainen, mutta Bulli eteenpäin rohkeasti, ja tekee sen läpi metsään.

Volkswagen Bulli

Saatat myös olla kiinnostunut

Volkswagen i.d. Buzz Bulli luvulle avautuu Detroit

Uuden VW Multivan kuin kunnianosoitus 70 vuotta Bulli

65 vuotta Volkswagen Bulli, suosittu van 'flower power'