Autoja muiston BMW M3 (1985)

BMW M3: tarina legendaarisesta urheiluBMW M3: tarina legendaarisesta urheiluBMW M3: tarina legendaarisesta urheiluBMW M3: tarina legendaarisesta urheilu

Yli kolme vuosikymmentä takana ensimmäisen sukupolven BMW M3 Se alkoi yksi halutun saagojen historia auto, joka nykyisin on sen viidennen sukupolven. Nyt näemme, että se on arvokas ja arvokkain auton kokoelma, jossa on leimahti evät ja grilli ominaisuuksia kaksinkertainen majakka, mutta tuolloin oli vallankumous.

sisään 1983 mercedes Hän oli saatettu markkinoille sen lisäksi myyttinen 190 2,3 16V, hän käytti perustana hänen kilpa-auto. hänellä oli 185 hevosta otettu neljän sylinterin 16 sylinterikansi, pikemminkin kuin perustuu kuuden sylinterin, jossa on; moottori "pikku" nopeammin. BMW oli jättänyt. Hänen vaihtoehto silloin, 6 sylinteri 323i ja 150 hv, se jäi tehon ja kehyksen. BMW tarvitsi jotain paljon vakavampaa seisomaan Mercedes molemmat kadulla ja radalla. Sanottu ja tehty.

12 syyskuu 1985 Hän esitteli maailmalle Frankfurtin autonäyttelyssä mikä on minulle jää historiaan yksi parhaista autoista joka on luotu: Tällä M3 E30. BMW tappoi hänet kaksi kärpästä yhdellä iskulla: ensimmäinen pelaajan Mercedes paremmin liiketoimintamallin ja toinen loi perustan kilpa-auto, yksityiskohta, joka lopulta näyttää oli menestys.

BMW M3tämä BMW M3 esikoisensa 200 hv, vaikka myöhemmän kehityksen saavutettaisiin 238 hevosta näyttäviä Sport Evolution versio. Luultiin ensin valmistaa 5000 yksikköä, jotka ovat tarpeen muun homologate ryhmässä A, mutta nähnyt menestys ja kysyntä ylitti nopeasti tämä luku saavuttaa yhteensä 17970 yksikköä (786 heistä cabrio, 501 ja 600 Evolution versio Sport Evolution).

hänen hinta Espanjassa julkistuksen se oli 6896500 pesetaa (41,448.83 euroa), jossa on vain 100000 pesetaa ero kilpailevien Mercedes; koska utelias näkemään kehitystä taloudellisten tietojen M3 nykyinen hinta 431 hevosta on 89950 euroa (14966420 pesetaa). M3 E30 mukavasti yli 200 km / h huippunopeus ja kesti 27,1 sekuntia tehdä yhden kilometrin päässä pysähdyksissä. Se oli viistoperä superauto suorituskykyä.

BMW M3 A matagigantes

Yksityiskohta, että monet ihmiset eivät tiedä, että käytetty emäs tehdä M3 moottori oli se, että F1 moottori ajasta, Nelson Piquet voitti maailmanmestaruuden vuonna 1983 ratissa hänen Brabham, tietenkin ilman turbo. Hän käytti sama nelisylinterinen, mutta Butt 16 perinyt venttiiliä 6 sylinteri (jaettu sylinteriä kohti). Niinpä hänen Paul Rosche suunnittelija, Hän onnistui kehittämään tämän legendaarisen moottori vain kaksi viikkoa.

BMW M3 E30kun BMW M3 Hänet vapautettiin olin 14-vuotias. Tuolloin oli Saksan Touring Car Championship (DTM myyttisiä) samalla intohimolla, jolla voit seurata rallin MM tai MM F1. Kaksintaistelu välillä Mercedes ja BMW 190 tehty tämän M3 DTM elänyt kulta, joka myöhemmin liittyisivät Alfa Romeo. Pidä nyt, näet kilpa-autot, jotka eivät juuri muistuta mitä löydät kadulla. Sitten M3 kisa oli identtinen tie auto Ja siellä viehätys autojen tämän aikakauden. Muistan elävästi julisteen sain lehden, en tiedä onko moottoritie tai autolla, joka jätti kaunis valkoinen M3 koristaa kolme väriä M Nürburgringin kaksi pyörää ilmassa. Näin ollen jokainen kerta, kun näin yksi kadulla lähestyi minua nähdäksesi osoitteen ikään kuin se olisi taideteos, ja haaveili matkustaa kartio vihreä helvetti jäljitellä kyseistä kuvaa.

BMW oli tullut urheilu sedan auto, joka pystyi voittamaan suorituskyvyltään automerkit enemmän urheilu- sukutaulun ja lisää kuva. Jos tuolloin sinulla oli Porsche sinulla oli upea auto, kyllä, mutta jos keskellä vuori on kuin lähestyttäessä M3 takaapäin, viisi paikkaa ja sen "valtava" runko, ei ehkä voit saada seurata . Se oli maaginen M3, joka oli Tehokas moottori, joka jo nyt hämmästyttää sen suorituskykyä, ja piirtää runko mahdollistaa koko potentiaalin sen mekaniikka. Testeissä ajasta hän kehui molemmat heidän käyttäytymisensä moottori, joka on sekä pätevä erinomaisiksi.

Tuolloin Autopista sanoi lopullinen testi yhteenveto"Käytännössä yksikään vika laittaa, jopa kunnes kulutus ovat todella maltillinen. Jos on olemassa jokin tekijä syytä huomata, riippumatta sen mekaniikka ja käyttäytymistä, meille jää niiden helppo saavuttaa erinomaisia ​​keskiarvoihin". Sen yhteydessä 30 vuotta julkaisunsa, saatoin päästä yksikön täydellisessä kunnossa. Mikä yllätti minut on, että hänen käytöksensä ei tuntunut vanha. Sen nopeus kaarreajo sekä monia moderneja autoja halusivat, jarruja tai elektronisia elementtejä ja mukavuutta suosituksi vain kohdat, jotka muistit olit autossa kolmekymmentä vuotta on. Olematta erityisen epämiellyttävä, hän nautti luja ja miellyttävä jousitus, heijaamatta ja lähetetään korkean turvallisuuden tunnetta. Se vie aikaa ja pysyy kaunis.

Tekniset tiedot: BMW M3 1985

siirtymä: 2,302 cm3

teho200 hv

Pituus x leveys x korkeus: 4.36 x 1.67 x 1.36 m

paino: 1,290 kg

maksiminopeus230 km / h

0-100 km / h: 6,7 sekuntia

keskikulutus8,3 l / 100 km

Saatat myös olla kiinnostunut:

BMW M3 30th Anniversary

BMW M3: harvinaisin prototyypit

BMW M3 vs BMW I8