Peugeot 402 lippulaiva 75 vuotta

Peugeot 402 lippulaiva 75 vuotta

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 75 vuotta täyttänyt sillä lopetettiin vuonna 1942, Peugeot 402, myyttinen malli, joka tarkoitti ja hänen perintönsä. Lopussa niiden tuotanto ei tule myynti laskee tai koska he eivät pitäneet esteettisesti, mutta koska sotilasmenot maailmansota päättyi siviili versio tästä ainutlaatuisen mallin.

Hän juoksi alussa 30s kulta kaiken, tuli Yhdysvalloista. Streamline Moderne (tai aerodynaaminen muotoilu) pääsi ympäri maailmaa; Art Deco vaakasuora pitkä, kaaret, viivat meriaiheinen elementit olivat muodissa ... ja kaikki autovalmistajista halusi toteuttaa sitä Euroopassa. Mutta asiantuntijoiden mukaan Peugeot 402 oli ainoa malli, joka todella onnistunut jalanjäljissä amerikkalaisten taidesuuntaukselle Streamline Moderne Euroopassa.

Peugeot 402 käynnistettiin vuonna 1935. Oli melko samanlainen malleja amerikkalaisia ​​merkkejä, jotka voitti tuolloin -Profiilinumero pyöristetty, kaareva evät, pitkä vartalo kuusi ikkunat ja tuulilasi kahteen osat-. Mutta Peugeot 402 tuli tulevaisuuteen ajoneuvojen suunnittelussa valmistettu kyseisestä aikaa integroituja ajovalot jäähdyttimen säleikkö, edessä ja takana.

Peugeot 402: avoauto versio ja rotu

Jos jotain tunnuksenomaiseksi malli Peugeot muistetaan tapahtuu vaihdettavan versio, 402 Eclipse. Peugeot oli ensimmäinen valmistaja tuottaa teräslevystä katto ja sisäänvedettävä muunnettavissa tavaratilaan takana auton. Sähköinen järjestelmä, jota käytetään torjunta. Aluksi hän ei ollut paljon menestystä, koska asiantuntijat eivät vielä tottuneet manuaalisen järjestelmän he pitivät "luotettavampia ja energiaa säästäviä". Mutta seuraavina vuosina, coupé henkilöautot alkoi olla halun kohde vasta tänään.

Samaan aikaan, Peugeot 402 oli myös erittäin kuuluisa kilpa versio, 402 Darl'mat. Nimi periytyy Émile Darl'mat, rakastajan yrittäjän Markuksen leijona oli yksi tärkeimmistä kokoelmista Pariisissa ja se oli edeltäjä paitsi tämän kisaversio mutta myös avoauto.

Kilpa-versio oli myyttinen malli moottoriurheiluun faneille, kuten Hän osallistui uusin painos Le Mansin 24 tunnin ajo ennen toista maailmansotaa, vaikka niiden osallistuminen ei ollut kovin merkittävä.