Autoja muiston Seat Ibiza Cupra

Seat Ibiza Cupra, sukupolvien legendaarinen urheiluSeat Ibiza Cupra, sukupolvien legendaarinen urheiluSeat Ibiza Cupra, sukupolvien legendaarinen urheiluSeat Ibiza Cupra, sukupolvien legendaarinen urheilu

Istuin on lisännyt urheilullisuutta ja ajamisen ilo yksi sen pilareista. Osoitus tästä on se, että se on aina yrittänyt pitää sen malliston versioita merkitty urheilu- hengestä ja saavuttuaan kiertoradan Volkswagen, on kunnostautunut olemalla yksi konsernin tuotemerkkejä, että useimmat vaikuttaa käyttäytymiseen tehtäessä uusien mallien.

Tänä vuonna on vuosi Seat Ibiza 2017, ja tulevista Geneven autonäyttelyssä Osallistumme uuden sukupolven että kuukautta myöhemmin, tuovat saat uuden Cupra. Mutta tänään puhumme uusien autojen mutta niiden aiempien sukupolvien ... muistaa.

Kiitos yhteistyössä osaston historiallisten autojen Seat, meidän autolehdessä oli mahdollisuus kohdata piiri INTA jotkut aiemmat sukupolvet, jotka tilapäisesti poistuneet museo osoittaa ylimääräisen tilan kokonaan.

Seat Ibiza Cupra 2013

Joukossa ilmeisesti yksi viimeisistä kohokohtia Seat Ibiza Cupra, 180 hp 2013, paljon mukavampaa auto käyttää kuin Cupra vuotta. Tässä loogisesti on paljon tekemistä automaattinen seitsemän nopeus DSG Hän sisältää vakiona. Vaikka jousitus on selvästi voimakkaampaa kuin muualla Ibizan alueella mallit -muelles 20 mm shorter, enemmän energinen ja vakaampi silent-lohkoja, muun muassa ei ole lainkaan epämiellyttävä auton. Hän osui täynnä asetetun ja lisäksi saat hyvin urheilun käyttäytymistä, odotetusti on Cupra, on auto, joka varsin tehokkaasti sulattaa irregularices yritys, mikä vain voi ylpeillä heidän esi, jotka olivat liian radikaali autoja tässä suhteessa.

Seat CupraYksi näkökohta on kuitenkin, että oli lopulta vakuuttunut toiminnan 1.4 moottori suoraruiskutus ja turbo-käyttöinen tilavuuskompresso-. Tämä moottori on paitsi tehokas, se on myös vaikuttava toimitettavuus tarjoamalla low, medium hallinnon ja helppous, jolla toipua alla kuvattaessa pisin marsseja. Ei ole yllättävää, hyödyt ovat erittäin hyviä ja mukavasti ylittää Cupra R 1,8 litran turbo 180 hv... ja että paino nousi noin 100 kg; suuremmat, vankkaa ja täydellisempi laitteet ovat vika. Mutta tämä moottori voi ylpeillä paitsi huippusuoritukseen ansiosta tehokas suorituskyky on myös mekaaninen viikatemies koska polttoaineen kulutus on huolissaan erityisesti ajettaessa helppo; liikkuvan juridisella nopeuksilla on helppo luokseen alla 6,5 l / 100 km, joka laittaa hänet tässä suhteessa lähempänä Cupra TDi Cupra R

Ja INTA, kun olimme innolla käymällä piiri yhdistää muuhun esivanhempiensa. Saatuaan trukista, jälkimmäinen sported hämmästyttävä ilmeen, näytti lähes lähtevät tehtaalta ja olivat jalkineina uudet renkaat ongelmien välttämiseksi tässä suhteessa. Seat Ibiza Cupra R oli yksikkö hyvin muutaman kilometrin päässä puiston lehdistössä, kun taas Seat Ibiza Cupra Diesel Se oli täysin uusi, vain 200 km tulostaululle. Cupra 2,0 16v Hän oli matkustanut yli 100000 km, mutta ilmeisesti oli erittäin hyvässä kunnossa. On vanhin, se valittiin ottaa ensimmäinen kierrosta radalle.

Seat Ibiza Cupra 2,0 16v 150 CV

Ja vuodet jäävät lisäksi havaita, että laatu viimeistely, joka on toisella tasolla, puuttuu syvällinen säätö ohjauspyörän tuntuu. Ensimmäinen tuntemukset Tämän Cupra 2,0 16v Ne ovat erittäin hyviä, auto sopii tehokkaasti kaarreajossa, mutta se osoittaa, että olet painaa kiloa edessä joka pyrkii aliohjautuu melko hyvin kaipaa nopeampi ohjaus. Luonnollisesti hengittävillä moottori on melko itsepäinen, mutta loogisesti niiden suorituskykyä ja reagointikykyä on selvästi alle veljilleen, jotka seuraavat häntä tässä yksikössä kaksintaistelussa. Auto jarruttaa hyvin ja on sellainen muutos, joka voi tehdä tahallinen 2 litran, Vaikka on totta, että tämä tuntui enää parhaimmillaan, joten sijoitusta kertaa lainaa nopeudella vaatimattomampi malleja, kuten voisi olla Suzuki Swift 1.6 Sport.

Seat IbizaSeat Ibiza Cupra R

Seat Ibiza Cupra R samaa alustaa, edessä se oli identtinen Golf II, kun taas taka-akselin tuli Pole. Tällä kertaa moottoria käytetään paljon tehokkaampi. 1,8 litraa powered turboahdin joka oli kantaesityksensä León, maksaa kun peräti 180 hv ja suurin vääntömomentti 24 MKG raja sallii tässä versiossa Ibizan näyttäviä ominaisuuksia, joita ei ole paljon kadehtia viime Cupra. Kehys oli kuitenkin hieman raja sen kapasiteetista, koska auto on tarpeeksi taipumus understeer, on vaikea päästä hitaampi kierrosta ja se on myös erittäin altis menetys motorisia taitoja. Kuitenkin ennätys saatu piiri on erinomainen ja todiste on, että kuusi kymmenesosina harvoista paikoista, jotka on saatu nykyaikaisin mallia.

Seat Ibiza Cupra TDI

Seat Ibiza Cupra TDI oli myös erittäin voimakas moottori. 1.9 TDI powered by turboahdettu ja pumppu suutin suoraruiskutus kehitettyä kun peräti 160 hv ja vaikuttava vääntöä 33,7 MKG, mikä ei ole yllättävää, että hyödyt ovat melko lähellä Cupra R ... ja että muutoksesta huolimatta kehityksestä ovat melko pitkiä. Tämä on todennäköisesti syy, jonka hän menetti yli sekunnin piiri ja että vaikka käyttäytyminen vaikuttaa ketterä. On huomattava, että runko oli jo enemmän moderni ja tehokas, mikä on havaittavissa erityisesti etupään tarkempi ketterä ja nopeita reaktioita.

Kuitenkin merkittävin edistysaskel tässä mielessä nähdään kun yksi saa rattiin uusimman sukupolven. Cupra 2013 oli auto, joka otti käyrät helposti endiablada, Se oli hyvin tarkka liikeradat ja tarjosi vaikuttava ketteryyttä. Jos edut valu voimakas moottori, joka on aina valmis vastaamaan voimakkaasti lisää, oli ehdottomasti sitä mieltä, että se piti olla erittäin nopea auto radalla INTA. Se etenee kuin kala vedessä, jolloin nopea ja hyvin vastaamaan tilauksiin kuljettajalta, mutta on totta, että on ollut hieman odotettua alhaisempi.

Seat Ibiza Cupra TDiTässä tapauksessa, ja meidän yllätys, emme voineet paeta kaikkea vakautta valvontaa. On totta, että kun painiketta kumottiin osittain sen toiminta painetaan elektroniset apuvälineet ovat hyvin salliva, vain haitata ajamista ja vain ala toimia, kun ne ovat ylittäneet mukavasti Pitorajojen. Enemmän hämmentävä on, että muutoksen hallinta DSG on liian monta "ideat", kun manuaalinen tila on käytössä, ja kun menetys veto tapahtuu, siirtyy automaattisesti seuraavaan välttääksesi sen ja tekee siitä vaikka moottori on edelleen selvästi alle maksiminopeus.

Seat Ibiza Kit Car

Emme voi lopettaa tarina puhumatta Seat Ibiza Kit Car, malli, joka vaikka ei yhtä Cupra sellaisenaan, on sen urheilu- geenejä ja joka Istuin sai rallin MM kategoria 2 litraa vuosina 1996 ja 1997. Parasta kaikessa on se, että Ibiza ollut läheskään nopein luokkansa, koska moottori, joka hieman yli 260 hv, pikku voisi käsitellä Citroen ja Peugeot asfaltilla rallit. Onneksi suurin osa testeistä pidettiin maalla, missä Ibizan itsessään oli erittäin kilpailukykyinen ja onnistui olla yli sen kilpailijat, hyötynyt hänen valtava voima ja moottorin että vaikka puuttui teho, totesi hänen suorituskykyä keskialuetta ja sen on helppo toipua alla. Ibiza oli myös erittäin ketterä, hallittavissa ja helppo ajaa autoa.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Renault Turbo: 11, 18 ja 21

Opel Kadett GSi

Citroën Visa GTi